Täna toimunud EOK täitevkomitee koosolek otsustas esitada nende kandidatuurid täiskogule, kel põhikirja järgi on ainuõigus uute liikmete vastuvõtmiseks.

Eilseks õhtuks oli EOK-sse laekunud 21 avaldust olümpiakomitee liikmeks saamiseks.

Eesti Päevalehe andmeil soovivad tegevsportlastest lisaks Noolele ja Veerpalule EOK liikmeiks saada veel Indrek Pertelson, Aleksei Budõlin, Toomas Tõniste, Tõnu Tõniste, Indrek Sei, Valeri Nikitin, Kristina Shmigun, Raul Olle, Jaak Mae ja Imre Tiidemann, aga ka tippspordist loobunud Jüri Tamm, Anu Kaljurand ja Inna Rose.

Põhjus, miks EOK täitevkomitee enam sportlaste avaldusi ei rahuldanud seisnes EOK avalike suhete juhi Sven Sommeri sõnul selles, et juhul, kui oleks rahuldatud kõigi sportlaste avaldused, läinuks EOK vastuollu olümpiahartaga.

"Olümpiaharta kohaselt peavad rahvuslikes olümpiakomiteedes olema ülekaalus olümpiaalade liitude esindajad. Kui me rahuldanuks kõigi sportlaste avaldused, läinuks proportsioonid paigast ära," ütles Sommer ETAle ja lisas: "See ei tähenda, et me ka tulevikus sportlastele "ei" ütleme. Rahvusvaheline Olümpiakomitee töötab olümpiaharta paranduste kallal ning võib-olla juba järgmisel aastal viiakse olümpiahartasse sisse täiendused ja parandused."

Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee koosolek otsustas esitada 2002. aasta Salt Lake City taliolümpiamängudele pääsemise kvalifikatsioonikriteeriumid kinnitamiseks täiskogule.

24. novembril toimuvale täiskogu koosolekule esitatakse ka ettepanek alustada EOK ja Eesti Spordi Keskliidu ühinemise protsessi.

Samuti otsustati viia täiskogu istungjärgule ettepanek tunnustada Eesti Karate Föderatsiooni ja võtta vastu delegeeritud liige Raivo Kütt ning vastavalt alaliitude esildistele teha liikmeskonnas järgmised vahetused: laskesuusatamise föderatsioonist Kalju Valguse asemel Even Tudeberg, ratsaspordi liidust Aare Urmi asemel Ivari Padar, korvpalliliidust Priit Vilba asemel Peep Aaviksoo, poksiliidust Raul Luksi asemel Kalev Kallo ja maleliidust Lembit Vahesaare asemel Andres Taimla.

Juhul, kui täiskogu aktsepteerib täitevkomitee ettepanekut sportlaste osas, on EOK-s põhiliikmetena neli olümpiavõitjat: Jaan Talts, Jaak Uudmäe, Erika Salumäe ja Erki Nool ning olümpiamängudel osalenud sportlasena Andrus Veerpalu. Auliikmed on olümpiavõitjatena Ants Antson, Svetlana Tshirkova, Ivar Stukolkin, Jüri Tarmak ja Viljar Loor. EOKs on auliikmeteta 48 liiget.

Täitevkomitee kuulas ära ka Tiit Nuudi ülevaate Eesti delegatsiooni esinemisest Sydney olümpiamängudel. Lõplik analüüs ja hinnang antakse 24. novembri täiskogul.

Järgmine EOK täitevkomitee istung toimub 23. novembril.