Eesti Ratsaspordi Liidu peasekretäri ja võistluste direktori Siim Nõmmoja teatel on kõiki ratsusid ootamas juba valminud 1600 ruutmeetri suurune hobuhotell, kuhu hobused võistluste ajaks majutatakse. “Rahvusvaheliste tippvõistluste reeglistik on karm — võistlushobused ei tohi võistluste ajal ürituse territooriumilt lahkuda, nende saabumisel ja lahkumisel kontrollitakse passi ja dokumentide alusel, kas tulemas või minemas on ikka see loom, keda see väidetakse olevat. Samuti võib hobuhotelli territooriumil liikuda vaid väga valitud seltskond, sest nii tagatakse loomade turvalisus. Valitud seltskonna all mõeldakse loomulikult hobuse omanikke, sportlaseid, tallimehi, väikest osa võistluste korraldusmeeskonnast ning loomulikult veterinaare ja seppa”, rääkis Nõmmoja.

Kalev Tallinn International Horse Show raames toimub 12 erinevat võistlusparkuuri, võisteldakse nii MK-etapi võidu kui Palladium Cupi üldvõitja tiitli pärast. Palladium Cupi finaalsõidud peetakse kõigis neljas klassis — põhiklassis, noorte hobuste, noorte ja harrastajate klassides. Põhiklassi arvestuses juhib hetkel Gunnar Klettenberg, noorte hobuste klassis Urmas Raag, noorte klassis Kertu Klettenberg ja harrastajate klassis Rait Kütt.

Välisvõistlejad esindavad USA-d, Saksamaad, Taanit, Norrat, Rootsit, Soomet, Poolat, Venemaad, Lätit ja Leedut. Suurimateks favoriitideks eestlastest ratsutajate kõrval peetakse poolakas Gzregorz Kubiaki, sakslast Mathias Granzowi ja taanlast Tom Gulakeri. Eesti koondist esindavad Gunnar Klettenberg hobustel Palladium, Novest ja Terror, Rein Pill hobustel Ritual, Ecuador ja Casanova, Urmas Raag hobustel Topaas N, Loverboy ja Ritma ning Hanno Ellermann hobustel Poncorde, Larissa XI ja Sylvana. Kokku võistleb Kalev Tallinn International Horse Show raames ligi 80 sportlast enam kui 150 hobusel.

Kolme võistluspäeva raames on kavas kokku 12 parkuuri, lisaks MK-etapi Grand Prix`le võisteldakse ka rahvusvahelise sarja Palladium Cupi üldvõidu nimel. Võistluspäevad algavad kell 9.00 ning kestavad laupäeval ning pühapäeval orienteeruvalt 21ni, pühapäeval kella 18ni. Palladium Cupi põhiklassi finaal leiab aset laupäeval kell 17.30, MK-etapi põhisõit pühapäeval kell 16.00. Takistuste kõrgus Palladium Cupi finaalis on 140 ning Grand Prix`s 150 sentimeetrit.

Võistluse auhinnafond on pool miljonit krooni. 150 hobuse majutamiseks võistluste territooriumile ehitatakse 1200 ruutmeetrine hobuhotell, platsi ja muu juurdekuuluva ehituseks läheb 400 meetrit metallaedu, 1200 tonni liiva ja tuhka ning väliskülaliste vastuvõtuks on eraldatud 3000 ruutmeetrine ala halli ümber. Võistlusareeni mõõtmed on 30 korda 60 ning soojendusareenil 20 korda 40 meetrit.

Kalev Tallinn International Horse Show toimub neljandat aastat, kolmandat aastat Baltikumi ainukese sisehalli MK-etapina. 2002. aasta võistluse võitis Rein Pill hobusel Ecuador, 2003. aastal sakslane Mathias Granzow hobusel Cabrol Amicor ja mullu taanlane Camilla Enemark hobusel Diamant du Gaty. Gunnar Klettenberg Novestal oli möödunud aasta GP-l napilt teine.