"Kurat, tegelikult ajab ikka ilgelt närvi!" põrutas Allar Raja viimasteks sõnadeks, kui pärast sõitu Eesti ajakirjanikele intervjuu andmist oli lõpetamas.

"Tehtud. Mitte nii, nagu tahtsime, aga vähemalt realiseerisime end maksimaalselt, tallele midagi ei jäänud," ütles Tõnu Endrekson, kelle sõnul liikus paat distantsi esimesel poolel liiga raskelt, et paremini medalikonkurentsis püsida.

"Esimese poolega tõmbasime end natuke kinni, ei jooksnud paat. Polnud teravust ja värskust," rääkis neli aastat tagasi koos Jüri Jaansoniga Pekingi olümpial kahepaadil hõbemedali võitnud Endrekson.

Eessõudja Kaspar Taimsoo tunnistas, et pettumust on omajagu. "Aga raskust on sama palju. Kõrvad on lukus, süda pumpab siiamaani. Jätsime distantsile kõik, mida pidime jätma. Oli maksimumilähedane pingutus. Mulle tundub, et me poleks jaksanud varem lõpuspurti alustada," ütles paatkonna noorim liige.

Raja kirjeldas, et veel 200 meetrit enne lõppu oli Andrei Jämsä karjunud, et Austraalia saadakse kätte. Vahe oli siis aga juba liiga suur.

"Esmane emotsioon oli pettumus. Aga see pole ka kõige hullem koht," leidis Raja.

"Natuke kurb tunne oli finišisse jõudes. Aga sõitsime end tühjaks. Esimesed kaks olid kindlasti üle, Austraaliat oleks võinud võita," arvas Jämsä.