"Palun väga. Ma olen kõigi aegade parim," sõnas jamaikalane Usain Bolt pärast seda, kui võitis kolmandal olümpial järjest nii 100m, 200m kui 4x100m teatejooksu kuldmedali.

"Just nii ma tahtsin oma karjääri lõpetada. Olen oma unistuse ellu viinud," teatas kõigi aegade edukaim olümpiasportlane, USA ujuja Michael Phelps, kes jõudis Rio nelja esikoha järel 23 olümpiakullani.

"Me oleme sõja üle elanud. Meil on veel lapsi, kes ei tea, kas nende vanemad on elus, kellel pole midagi süüa ega raamatuid õppimiseks. Seega fakt, et ma olen olümpiavõitja, on meie kõigi jaoks väga suur asi," teatas Kosovole esimese olümpiakulla toonud judoka Majlinda Kelmendi.

"1936. aastal olid pealtvaatajad Jesse Owensi vastu. Pärast seda pole ma midagi sellist näinud," võrdles Prantsusmaa teivashüppaja Renaud Lavillenie enda väljavilistamist Rios Berliini olümpial juhtunuga. Hõbemedali võitnud prantslane oli publiku käitumisest nii löödud, et ei suutnud autasustamisel pisaraid tagasi hoida. Hiljem Lavillenie vabandas oma sõnade eest.

"Ainus, mida ma olen kunagi tahtnud, on võistelda olümpial," sõnas põgenike koondist esindanud Süüria ujuja Yusra Mardini pärast seda, kui võitis Rios 100 meetri liblikujumises oma eelujumise ja sai 41. koha.

"Ta on lihtsalt selline ... banaan!" ütles Rios hõbeda võitnud Briti ratsutaja Charlotte Dujardin oma kallima Dean Goldingu kohta, kes kandis olümpial särki kirjaga: "Kas sa abiellud minuga?"