Stern soovib, et tulevikus esindaks USA-d olümpial kuni 23-aastastest mängumeestest koosnev koondis, kuhu lisanduks kolm üle vanusepiiri olevat pallurit. Samade reeglite kohaselt mängitakse hektel ka olümpia jalgpalliturniiri.

USA koondise liider ning korvpallimaailma staar Kobe Bryant peab ideed lolliks. "Turniiril osalemine peaks olema mängija oma valik. Oleme seda ka omakeskis arutanud. See idee on loll!"

Sterni soovi taga on lihtne põhjus - NBA omanikud ei saa olümpiaturniiri tulust pennigi. Küll aga jagatakse neile korvpalli MMi piletimüügist oma osa ning nii soovibki Stern, et tulevikus oleks sarnaselt jalgpallile ala suurimaks turniiriks MM. "Omanikud soovivad lihtsalt oma investeeringuid kaitsta," oli Bryant pahane.

Bryanti seisukohta jagas ka koondise mängujuht ning samuti 2008. aasta kuldsesse Pekingi olümpiakoondisse kuulunud Chris Paul. "Olümpial mängimine on olnud minu elu parim kogemus. Kui tagant järgi vaadata, siis võin austalt öelda, et minu karjääri parim hooaeg oli pärast Pekingi olümpiat. Mehed said siit tohutult enesekindlust. See on palju parem, kui lihtsalt treenida ning palli taguda. Sul on võimalus ennast maailma parimate vastu proovile panna."