Kahe viimase MM-i kuld ja Londoni OM-i alagrupiturniiri võitja Venemaa mängis Pekingi olümpiavõitja, MM-i hõbedase, kuid alagrupist vaid neljandana veerandfinaali pääsenud Brasiiliaga ja kaotas kuuelt matšpallilt 2:3 (24, -22, 19, -22, -19).

Alagrupis teise koha saanud Itaalia kaotas Lõuna-Koreale (alagrupis kolmas) 1:3 (18, -21, -20, -18).

Jaapan võitis Hiina 3:2 (26, -23, 23, -23, 16) ja USA Dominikaani 3:0 (14, 21, 22).

Neljapäeval (9.08) peetavas poolfinaalis mängivad Jaapan – Brasiilia ja USA – L-Korea, seega kaks Ameerika ja Aasia tugevamat naiskonda.

Lõuna-Korea naiskond võitis oma ainsa olümpiamedali 1976. aastal Montrealis, kuid taset näitab seegi, et kaheksa parema hulka jõuti nüüd kümnendat korda. USA-ga kohtus Korea naiskond alagrupiturniiri avavoorus, kaotades üks-kolm, seejärel mängiti Serbiaga kolm-üks, Brasiiliaga kolm-null (!), Türgiga kaks-kolm ja Hiinaga kaks-kolm.

Rohkesti on tekitanud kõneainet Vene naiskonna väljakukkumine. Mõni vene vaatleja on nimetanud seda koguni ohuks võrkpalli arengule tema maal. Peatreener Sergei Ovtšinnikov (volley.ru vahendusel) jäi tavakohaselt napisõnaliseks: „Otsustasid nüansid, tegime liiga palju vigu.“ Naiskonna üks liidreid Jekaterina Gamova näitas üles objektiivsust: „Täna ei vedanud meil, nagu ei vedanud Brasiilial meiega kohtudes kahe eelmise MM-i finaalis.“

Täna võistlevad poolfinaali saamise nimel mehed, veerandfinaali jõudis viis Euroopa ja kolm Ameerika esindust. Kohtuvad Argentiina – Brasiilia, USA – Itaalia, Venemaa – Poola ja Bulgaaria – Saksamaa.

Katastroof oleks Venemaale see, kui ka meeskond ei saa kõrgemat viiendast kohast. Seda võibki karta, sest Poola koondis on tänavu edukam olnud. Loeb siiski see, kes on parem siin ja praegu. Brasiillastel ei saa kerge olema alagrupis hoogu läinud argentiinlastega, itaallased püüavad elu raskeks teha teist järjestikust olümpiavõitu jahtivatel jänkidel ja sakslased ootamatult hästi alagrupi läbinud bulgaarlastel.

Tagumised kohad on juba välja eraldatud. Üheksandat-kümnendat kohta jäid jagama Austraalia ja Serbia, 11.-12. kohta Suurbritannia ja Tuneesia.

Tähelepanuks Eesti võrkpallihuvilistele!

Inglasi näeme Tallinnas Eesti meeskonnaga mängimas augusti lõpupäevil, esialgsetel andmetel 29.-31. kuupäevani. Mõlemad valmistuvad EM-i valikturniirideks.