Stamford Bridge’il toimuv Chelsea — Liverpool avab laupäeva lõuna ajal Inglismaa Premier League’i 11. vooru ja on kahtlusteta selle vooru põnevaim mäng. Eriti põnevaks teeb vastasseisu pilk treeneripingile. Ühel pool põrnitseb morni pilgu ja tulise jalgealusega Jose Mourinho, teisel pool trambib ringi liiga uustulnuk ja värskelt esimese võidu saanud Jürgen Klopp.

Liverpoolil oktoobris viis viiki

Klubi pudenes teisipäeval Inglismaa liigakarikasarjast, meistrivõistlustel on kümnest peetud mängust kaotatud pooled, oktoobrikuus on kirjas vaid üks võit viiest võimalikust, treener süüdistab mullust liiga parimat pallurit kehvas treeningsuhtumises ja nii edasi. Ei tohiks olla loogiline, et eelmine lause kõlab Inglismaa meistri Chelsea kohta, aga nii kahjuks on. Ent Mourinho on Mourinho ka seetõttu, et oskab keerulisematestki olukordadest välja tulla.

Chelsea võidukoefitsient laupäevaks on 2.08, Liverpoolil nii kõrge kui 3.65 ja viik on 3.50. Liverpool pole selles paaris võidurõõmu maitsnud juba kaheksas mängus järjest, viimati alistati Chelsea mais 2012. Tabelis asetseb Liverpool 9. ja Chelsea 15. kohal, ent tiimide vahel on vaid kolm punkti.

Liverpool on muidugi selle hooaja tõeline viigimeister, ilmselt kogu Euroopas — kõiki ametlikke kohtumisi arvestades 9 viiki 15 kohtumisest! Uskumatu küll, aga oktoobrikuus oldi enne kolmapäevast 1:0 karikavõitu Bournemouthi üle viigistatud kõik viis eelmist mängu! Ja et sellest veel küll poleks — 2015. aastal kohtutakse Chelsea’ga neljandat korda, sest jaanuaris mängiti ka liigakarika poolfinaalis ning normaalaeg on kõigis neiski viigiga lõppenud.

Tuline vastasseis Torinos

Laupäeval toimub ka Torino-derby, kui Juventus võtab kodustaadionil vastu Torino FC. Ajalooline rikaste ja vaeste või aristokraatide ja töölisklassi vastasseis sai alguse juba 1907. aastal ja on Itaalia vanim derby. 31-kordne Itaalia meister ja tiitlikaitsja alustas hooaega kohutavalt, hakkas siis justkui tõusma, kuniks kolmapäeval jäädi 0:1 alla Sassuolole ning kaotati punase kaardi ja mängukeeluga veel ka kaitse tugitala Giorgio Chiellini.

Juventus on liigatabelis 12 punktiga 12. kohal ja kindlasti ei oodanud keegi, et Torino asetseks neist kümne vooru järel kõrgemal, aga nii on — kolm silma enam ja kolm kohta kõrgemal kuulsast linnarivaalist. Torino mängis kolmapäeval Genoaga 3:3 viiki ning pole tugeva hooaja alguse järel nüüd juba neli kohtumist järjest võidurõõmu maitsnud. Juventuse võidukoefitsient on 1.65, Torino oma 5.75 ja viigi puhul saaks raha tagasi 3.75-kordselt.

Torino on Serie A-s tänavu vaid korra lahkunud platsilt oma väravat puhtana hoides, samas sahistab Juventus vastaste puuri üllatavalt vähe. Huvitav tõsiasi, et iga kord kui Juve sel hooajal vähemalt kaks väravat kõmmutab, klubi võidab! Erinevate sarjade peale saadud kuuest võidust viis tulid kahe tabamusega piirdudes ja vaid korra, Bolognat alistades tehti seisuks 3:1.

Kas City kodune väravatemaania jätkub?

Kahe suure mängu kõrval vaatame korra
Inglismaale tagasi, kus kaks heas hoos tiimi võtavad kodus vastu tabeli teise poole klubid. Laupäeval kohtub liider Manchester City kodus Norwichiga ja esmaspäeval Tottenham tabeli viimase Aston Villaga. Kahe kodutiimi võidukoefitsiendid (vastavalt 1.25 ja 1.44) pole muidugi kõrged, aga kindlasti tunduvad ahvatlevatena erinevad väravatale või händikäpidele panustamised.

City on oktoobris 5 mänguga löönud 18 väravat ja siin sisaldub ka eelmise vooru 0:0 viik Manchester Unitediga. City kolm viimast kodumängu kõigis sarjades lõppesid tulemustega 6:1, 5:1 ja 5:1. Norwichiga kohtuti kodus viimati novembris 2013 ja siis alistati “kanaarilinnud” 7:0.

Tottenham ja nende tähtründaja Harry Kane said ka lõpuks “jala lahti” eelmises voorus kui alistati Bournemouth 5:1. Tabeli punasel laternal Aston Villal on kirjas vaid üks võit kümnest mängust ja seegi saadi avavoorus. Põnev on aga teada, et Villa võitis viimasest 14 omavahelisest kohtumisest
vaid ühe — see oli aga neist viimane ehk tänavu aprillis ja ka siis White Hart Lane’il kui võõrustajad 1:0 alistati.

  • Artiklis kasutatud koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise hetkel.
  • Jalgpalli värsked koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.