Inglismaa kõrgliigahooaeg on mõlema Manchesteri klubi jaoks alanud hästi, sest kolmest mängust on klubidel kirjas kolm võitu. Mõlema tiimi jaoks puhuvad sel hooajal värsked tuuled, sest Unitedi peatreener on Jose Mourinho ja City oma Pep Guardiola, kelle vahel võib leida hulgaliselt kokkupuutepunkte.

Mourinho ja Guardiola esimene põkkumine ulatub täpselt kahe kümnendi taha, kui noor portugallane oli Barcelonas toonase peatreeneri Bobby Robsoni noor abiline ja Guardiola oli meeskonna üks tugitalasid.

Mourinho oli Barcelona abitreener neli aastat ja siirdus 2000. aastal tagasi Portugali, kus alustas Lissaboni Benfica abitreenerina ning kerkis kiiresti peatreeneriks. Väidetavalt ootas Mourinho 2008. aastal salamisi, et Barcelona kutsub ta Frank Rijkaardi lahkumise järel peatreeneriks, kuid katalaanide au ja uhkus andis tagantjärele analüüsides ainuõige otsusena võimaluse oma klubi kasvandikule Guardiolale.

Guardiolal on omavahelistes mängudes eduseis

Mourinho ja Guardiola juhendatavad klubid on aastate jooksul omavahel kohtunud 16 korda ning Guardiola pool on neist matšidest võitnud kaheksa Mourinho kolme vastu. Sellest hoolimata suutis Mourinho võitjana väljuda ühest enimräägitud vastasseisust, kui Barcelona ja Milano Inter olid vastakuti 2010. aasta Meistrite liiga poolfinaalis. Inter suutis kodus Barcelonast 3:1 jagu saada ning tegi Barcelona karukoopas tõelise ime. Itaalia klubi pidi olulise osa kohtumisest mängima vähemuses ning suutis vaid 19% ajast palli vallata, kuid kaotas vaid 0:1 ning jõudis finaali, kus alistati Diego Milito tabamustest Müncheni Bayern.

Oma oluline roll on selles vastasseisus Rootsi ründelegendil Zlatan Ibrahimovicil, kes jõudis mängida Mourinho käe all Interis, kuid mälestusväärsel 2010. aastal kuulus Barcelona koosseisu. Nüüd on Ibra taas Mourinho tiimi mees ning jagab käesoleval hooajal Inglismaa kõrgliigas kolme tabamusega väravaküttide tabelis liidrikohta.

Kui pöörata pilk Manchester derbi 135 aastat kestnud ajaloole, siis on United liigatasemel peetud kohtumistest võitnud 61, Cityl on 43 võitu ja 50 kohtumist on lõppenud viigiga. Viimati olid meeskonnad vastamisi märtsis, kui Unitedi noore tähe Marcus Rashfordi värav tõi "punastele" võidu. Ühtlasi sai Rashfordist noorim mängija, kes Premier League'i ajaloos Manchesteri derbis värava on suutnud lüüa. Viimane Old Traffordil peetud derbi lõppes väravateta ning City oli linnarivaalide vastasseisus viimati võidukas 2014. aastal.

Mõlemal poolel olulised puudujad

Kindlasti on mõlemal meeskonnal laupäeval olulisi puudujaid. Suure tõenäosusega ei saa Unitedi poolel kaasa teha üks suvistest suurostudest Henrikh Mkhitaryan, kes pidi Armeenia sõpruskohtumises Tšehhiga esimesel poolajal mängust lahkuma ning on seejärel pidanud keskenduma ravile. City jaoks on suurim probleem sel liigahooajal kolm väravat löönud Sergio Agüero puudumine. 28-aastane argentiinlane lõi matšis West Hamiga vastasmeeskonna mängijat küünarnukiga ja teenis kolmemängulise võistluskeelu.

Kihlveoportaalis Paf.com on mängu soosik United, kelle võidukoefitsent on 2.36. City võit toob panustajale raha tagasi 3.35-kordselt ning viigi koefitsient on 3.30. Eriennustustest võiks seekord pilgu pöörata väravalööjate variantidele. Hooaja esimesed kolm mängu on näidanud, et Zlatan Ibrahimovicile tasub selles kategoorias panustada. Ibrahimovici tabamus toob mängijale raha tagasi 2.50-kordselt.

Samas tasub pilk pöörata ka noorele Marcus Rashfordile, kes oli täpne eelmises derbis. Rashford on sel hooajal peamiselt pidanud pingil istuma, kuid noormehe vorm on hea ja seda näitas ta ka hiljuti Inglismaa U-21-koondises mängides. Rashfordi tabamus on väärt koefitsienti 3.40. City poolel võiks Agüero eemalejäämisel Unitedi väravasuu avada David Silva, kes skooris koondisemängus Liechtensteini vastu kaks korda. Tema koefitsient on 6.00.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.

Jaga
Kommentaarid