Eelmisel nädalal sai föderatsioon Euroopa Jalgpalliliidult (UEFA) loa korraldada rea kohtumisi vabariiklikul staadionil Chisinaus. Muuhulgas toimub sellel staadionil 8. septembril 2006. aasta maailmameistrivõistluste valikmäng Moldova ja Itaalia vahel. Samal staadionil kohtuvad ka kahe riigi noortekoondised.

MJF-i esindaja ütles esmaspäeval Interfaxile, et Chisinau staadioni seisund pole kaugeltki ideaalne. UEFA on varem keelanud sellel staadionil Euroopa tasemega matše korraldada, ent seekord tuli föderatsioon Moldova võimudele vastu.

Hetkel käivad staadionil kiirendatud tööd, et see rahuldavasse seisundisse saada.

Chisinaus ei varjata, et langetatud otsus on poliitiline. Moldova võimud loobusid rahvuskoondise kohtumiste korraldamisest Transnistrias pärast Chisinau ja Tiraspoli suhete teravnemist.

Siiani on kõik Moldova rahvuskoondise kohtumised toimunud Tiraspoli staadionil Šerif, mis valmis 2002. aastal. Staadionil on 12.000 istekohta, see on varustatud kaasaegse infrastruktuuriga ning kaheksa treeningväljakuga. Staadion läks maksma kümme miljonit dollarit ning seda peetakse Ida-Euroopa parimaks spordirajatiseks.