Asume asja juurde!

Kindral... (23.02.2016 23:26)

Arvan siiani,et Hutrov peaks valitsev Eesti meister vabavõitluses olema...2016 ta kindlasti ka saavutab selle tiitli...:)...Profid ju võivad Eestikatel osaleda?

Neile, kes pole teemaga kursis - möödunud aastal peetud Eesti esimestel meistrivõistlustel vabavõitluses pidasid kaalukategoorias -65,8 kg finaalmatši omavahel kaks Tartu spordiklubi Võimla võitlejat: Sten Saaremäe ja Alar Hutrov. Matši võitis kohtunike enamuse otsusega Sten Saaremäe. „Enamuse otsus" tähendab, et üks kohtunik andis matši tulemuseks viigi (29:29 = esimene raund viigis, teine Alarile, kolmas Stenile) ning kaks kohtunikku nägid võitjana Steni (30:28 = esimene raund viigis, teine ja kolmas Stenile; 29:28 = esimene raund Alarile, teine ja kolmas Stenile).

Vaata matši:


Seda, kuidas Stenist ja Alarist vahepeal profisportlased said, lahkasime pikemalt postituses - „Nädalavahetusel Taani võistlema". Ühtlasi tuleb sellest postitusest ka välja, et profisportlased amatöörvõistlustel enam osaleda ei tohi - ei MM-il ega ka EM-il. Seega pole neil asja ka EMV-le. Kui mõni amatöörsportlane peaks kusagil teadlikult või ka enesele teadmata pidama matši mõne sportlasega, kellel on matši toimumise hetkel olemas profirekord (olenemata sellest, milliste reeglite järgi matš peetakse), on selle amatöörsportlase teekonnale joon peale tõmmatud - tuleb pillid kotti panna või samuti profisportlaseks hakata. Karm värk!

Eesti esimesed meistrivõistlused vabavõitluses: Saaremäe (paremal) vs Hutrov (aprill 2015).

IMMAF ise põhjendab seda vajadusega hoida amatöörsport 100% ainult amatöörsportlastele. Olenemata sellest, et näiteks poksis ollakse liikumas vastupidises suunas, kus piir amatöör- ja profispordi vahel on aina hägusemaks muutumas ning maadlusaladel ei tehta amatöör- ja profispordil üldse vahet, on IMMAF liikumas siiski vastupidises suunas. Miks? Sellele ei oska ma kahjuks täpselt vastata ning väga selgeid vastuseid ei õnnestu saada ka rahvusvaheliselt alaliidult endalt. Uue „puhta" põlvkonna pealekasvatamine? Spordi sisuline korrastamine ja ülesehitamine koos arvamusega, et parim lahendus oleks teha seda puhtalt lehelt? Mõni kolmas, meile teadmata põhjus? Kes teab. Aga olgu kuidas on - mina isiklikult loodan, et selle reegliga ei hakata edasi-tagasi mängima. Vastasel juhul keerab bürokraatiamasin lihtsalt mõnede noorsportlaste karjäärid aia taha - täna võid võistelda siin, homme seal, ülehomme ei tohi võistelda siin ega seal. Kui näiteks Sten ja Alar alustavad sel kevadel profimatšidega ning sügisel öeldakse: „Teate, mehed, teeme ikka nii, et kui amatöör on profi vastu võistelnud, siis see ei võta amatöörilt amatöörstaatust ära," on sisuliselt kahele tugevale amatöörile, kes olid jahtimas EM- ja MM-tiitleid, päris korralikult kaikaid kodaratesse loobitud. Selleks hetkeks ei saa nad amatöörsporti tagasi pöörduda kasvõi juba seepärast, et on peetud esimesed profimatšid. Hoiame pöialt ja loodame parimat!

Gfg (24.02.2016 21:21)

Mida arvad Conori ja Nate vastasseisust? Usud, et Conor saab peale võitu võimaluse welteri tiitli peale Lawleri vastu?


Milliste meestega on statistilises mõttes tegemist, saab lugeda Sherdog.com artiklist „UFC 196 Statistical Matchup Analysis: McGregor vs. Diaz". Neile, kes pole võitlemise ja võitlustreeningute sisulise poolega eriti palju kokku puutunud, võib selline analüüs võitlusspordis tulla üllatusena. „Kas tõesti? Tegelikult ka loete lööke ja mahaviimisi, kogu mahtu ja tabavaid lööke? Mida veel - domineerimisaega? Kurat, mulle tundus kogu aeg, et teil käib seal selline suvaline peksmine, lahmimine ja pusklemine. Aga kui sa teise mehe seal nagu pikali jooksed, eks ju - siis teed konkreetset tehnikat, mille enne välja mõtlesid, mitte ei vaata lihtsalt, kust saaks kinni võtta?" Uskuge mind, need on vestlused päris elust ;) Jah, ka võitlusspordis, nagu igal teisel spordialal, on olemas tehnikad! :D

Kuid see ei olnud Gfg küsimus. Ma arvan, et Conor on täna UFS-s sellises staatuses, kus küsimus ei ole võimalustes, vaid strateegias - kõik uksed on tema jaoks valla ning peamine juhtlõng on follow the money. Õige küsismus oleks - millisest matšist tõuseb enim tulu, esmajoones UFC ja siis Conori jaoks (kuigi jah, see on üsna üks ja seesama). Või milline matš on oluliseks hüppelauaks, et ülejärgmise matšiga võtta välja topeltkassa.

If you are a promoter, he is Christmas!":


Minnes tagasi minu arvamuse juurde vastasseisu McGregor vs Diaz kohta, siis arvan, et McGregor selle matši ka võidab. Ma ei näe, milles Diaz oleks McGregorist parem - välja arvatud suurus, aga see ei saa selles matšis ning meeste stiilide juures otsustavaks. Jah, võib öelda, et maasvõitluses on Nate näidanud suuremat edu kui Conor, aga kinnaste kokkulöömisest kuni domineerimisvõimaluseni maas saab selles matšis ikka päris pikk tee olema.

I. (24.02.2016 23:39)

Sinu praegused treeningupartnerid on taseme poolest Euroopa ja maailma mõistes tagasihoidlikud. Kas järgmisele tasemele jõudmiseks ei peaks minema alaliselt treenima nt. Soome või Venemaale, kus keskmine tase on oluliselt kõrgem? Kõvad partnerid, kes sind vigu tegema panevad ja su võimed viimasele piirile proovile panevad, oleks kindlasti samm edasi.

Jah, põhimõtteliselt on sul õigus. Täna on meil töös lahendus, kus väljas treenimise võimalust kasutan vaid osaliselt, st käin väljaspool Eestit treenimas kolme päeva kuni nädala kaupa ning korra on õnnestunud Soome partnerid ka Eestisse tuua. Ülejäänud aja katsume võimalikult arukalt treenida Tartus ja Tallinnas, kus minu vigade tegemine mängitakse välja näiteks sellega, et piiratakse minu arsenali ning antakse paarilistele rohkem võimalusi. Siiski ei aja selline „näitemäng" alati asja ära ning selleks ongi vaja vahepeal reisida.

Nooremana (praegu olen 31) olin valmis tegelikult selliseid ärakolimisi ette võtma, aga tol ajal polnud selleks eriti vahendeid. Seejärel tuli RAJU, mille abil sain end nii piisavalt tõestada, et pärast Rajuga lõpetamist õnnestus mul oma sportlaskarjääriga jätkata. Nüüd, kui vahendeid on mõnevõrra rohkem, on muu elu sellises mahus järele kasvanud, et päris paari kuu kaupa regulaarselt kodust eemal olla ei tahaks. Muidugi kui UFC värav saab maha murtud, siis võib see jutt muutuda - see tähendaks juba natuke teistmoodi hingamist ja ka võimalusi.

Lõpetuseks üks väike lisamõte, mis muidugi ei pea paika pidama minu puhul, aga siiski - väike reaalsuskontroll. Ega see (ajutine) elukohavahetus tegelikult alati väga lihtne ei ole. Meilt on ennegi mehi seda rada proovinud, näiteks Alik Tseiko (USA) ja Denis Smoldarev (Venemaa) - kuigi ettevalmistus oli üsna hea, katkesid need välistreeningud plaanitust varem. Sama olen näinud-kuulnud ka paljudelt välissportlastelt.