Algrivistuse väravasuul leiame loomulikult Saksamaa koondise esiväravavahi, Manuel Neueri. Bayerni mängija defineeris Brasiilias, milline peaks välja nägema ühe väravavahist kaitsja mängustiil, püsides pidevalt kaitsjate söödu kauguses ja näidates esmaklassilisi tõrjeid.

Kaitseliin moodustub neljast mehest. Paremal äärel mängib Philipp Lahm, keda koondise peatreener Joachim Löw kasutas esialgu hoopis keskväljal. Õige pea pani Löw kogenud sakslase enda harjumuspärasele positsioonile tagasi ja sealt edasi enam naljalt sakslastele väravaid ei löödud.

Keskkaitses on Saksamaa koondislane Mats Hummels ja Costa Rica imemees Giancarlo Gonzalez. Tänu Hummelsi väravale alistas Saksamaa veerandfinaalis Prantsusmaa 1:0, kuid ta paistis veel silma stabiilse kaitsetööga. Gonzalez oli aga mängija, kelle tõttu ei suutnud Inglismaa ja Itaalia lõpuks Costa Ricat murda. Ikka ja jälle päästis Gonzalez väravajoonel kaasmaalased halvimast!

Vasakkaitsesse valiti Hollandi koondislane Daley Blind, kes tegutses sarnaselt Lahmile turniiri vältel mitmel positsioonil. Blind lõi värava ka Brasiilia vastu 3.-4. koha mängus.

Keskvälja kontrollivad MM-i sümboolses algrivistuses Javier Mascherano (Argentiina) ja Toni Kroos (Saksamaa). 30-aastane Mascherano lappis meeskonnakaaslaste vigu energilise kaitsega, Kroos lõi turniiri vältel kaks väravat ja andis koguni neli väravasöötu. Pole ime, et Real Madrid teda enda ridadesse meelitab.

Ründavate poolikutena moodustubki trio Robben-Messi-Rodriguez. Kolm meest lõid kokku 13 väravat ja olid enda koondiste selgeteks liidriteks. Robben teenis enda meeskonnale üliolulised penaltid, Messi vedas pea ihuüksi Argentiina alagrupi liidriks ja Rodriguez tõestas, miks teda võib pidada üheks maailma parimaks keskpoolikuks. Värav Uruguai vastu veerandfinaalis oli üks turniiri kaunemaid, kui mitte kõige kaunim.

Tipuründajaks valiti Thomas Müller. Kuidas nüüd seda öelda...24 aastat Saksa üleskasvatust võrdub 10 väravaga kahel MM-turniiril. Kaasmaalase Klose rekordini on vaid 6 väravat. Pole paha.