Senine piletimüük augustis toimuvatele kergejõustiku maailmameistrivõistlustele on kulgenud eriti aktiivselt. Praktiliselt 70% piletitest on välja müüdud. Kergejõustikuhuviliste meelispäevaks on kujunenud kolmapäev, 10. august, mil programmis on näiteks ka meeste odaviske finaal. Selleks päevaks on saadaval kõigest 1000 piletit, nii et Andrus Värniku pöidlahoidjatel tasuks kiirustada.

Kergejõustiku maailmameistrivõistlused Helsingis algavad 6. augustil, mil programmis on ka neli finaali, sealhulgas meeste kuulitõuge ja naiste 10000 meetri jooks ning avatseremoonia. Võistlused lõppevad 14. augustil.

Eestlaste jaoks on ehk huvitavamad päevad pühapäev 7. august, teisipäev 9. august ja kolmapäev 10. august. 7. augustil on meeste kettaheide, kus kaasa löövad ka Gerd Kanter ja Aleksander Tammert, teisipäeval ja kolmapäeval toimuvad kümnevõistluse heitlused ning nagu eelpool juba öeldud, on 10. augustil meeste odaviske finaal.

Helsingi ja linna lähiümbruse hotellides on veel võimalik majutust saada kõikides hinnaklassides, kuid hotellibroneeringud tasuks teha võimalikult kiiresti.

Helsingis korraldatavad kergejõustiku maailmameistrivõistlused on selle aasta suurim spordisündmus maailmas. Kaasa lööb kaks tuhat sportlast rohkem kui 200 maalt ning teleülekandeid edastatakse vähemalt 180 riiki.

Kohapeal jälgib ja kommenteerib võistlusi 3500 ajakirjanikku. Välismaalt oodatakse Soome vähemalt 35000 spordisõbra saabumist. Võistluste pileti ettenäitamisel saab soodustusi ka näiteks ühistranspordi ja muuseumipiletite hindadest.

Kergejõustiku maailmameistrivõistluste täielik ajagraafik ning muu lisateave leidub interneti aadressil www.helsinki2005.fi.