Tänavusele MM-ile mindi vastu aga hoopis teisiti. Kui reeglina on inglastel ikka ports staare, siis tänavu ei ole. Seetõttu ei olnud ka lootused tavapäraselt suured.

Inglismaa on seekord teinud panuse hoopis noortele. Tulevikule. MM-ile sõitnud 23 mehe seas on ainult neli mängijat, kes on sündinud 1980-ndatel. Neist on põhimeheks ainult Ashley Young.

Praegusest koondisest on üle 50 mängu kirja saanud ainult keskkaitsja Gary Cahill, kes on aga kindel vahetusmees.

Põhimeestest on kõige suurema koondisekogemusega 43 mängu kirja saanud Jordan Henderson. Kapteniks on aga ainult 28 koondisemängu pidanud 24-aastane Harry Kane. Tema kvaliteeti näitab aga selle aja jooksul löödud 19 väravat.

Nii ongi koondiste tasemel pigem noor peatreener Gareth Southgate kokku pannud noore, võitlushimulise ja kõike välja paneva tiimi, keda ei koorma kodumaal suured ootused.

Nii noorele koondisele ei saa ju kuidagi panna peale sarnaseid ootusi nagu olid eelmise kümnendi keskel olnud staariarmeel eesotsas David Beckhami, Michael Oweni, Wayne Rooney, Rio Ferdinani, John Terry, Steven Gerrardi ja Frank Lampardiga. Praegustel Inglismaa koondislastel on potentsiaali tõusta sama suurusjärgu tähtedeks, kuid neil on võimalus kerkida sangariteks ka koondise särgis, mitte ainult klubide eest mängides.

Juba poolfinaali jõudmisega võib öelda, et Inglismaa panus noortele on end igati õigustanud.