Egiptus – Uruguay kohtumise kvaliteet oli hea ning esimesel poolajal oli näha, et mõlemad tiimid olid kergelt luuravad. Mängiti kindla peale, üleliigseid riske ei soovitud võtta. Mängupildist polnud näha, et favoriidikoormat kandev Uruguay oleks vastasest üle olnud, aga lõpuks võttis parem meeskond ikka jõuga oma ära.

Egiptuse kvaliteet

Egiptusele võis täna saatuslikuks saada tulemuse peale mängimine – seda oli näha kohtumise lõpu poole. Sellegipoolest võin julgelt öelda, et kogu meeskond oli minu jaoks väga sümpaatne ning väravavaht Mohamed El Shenawy, kes oli enne kohtumist minu jaoks tundmatu nimi, osutus väga kvaliteetseks puurilukuks.

Kohtumise vältel ma Egiptuse tähtmängija, vigastusest taastuva Mo Salahi, peale liialt palju mõtlema ei pidanud, aga hetkel võib neid jätkuvalt pidada üheks meeskonnaks, kellel on hea võimalus siiski sellest nõrgast grupist edasi pääseda. Kui Salah peaks väljakule pääsema, siis oli täna näha, et tema kõrval on piisavalt häid mehi, kes talle palli anda suudavad. Meistrite liiga finaal näitas, kui suure panuse suudab ta ühte mängu ikkagi anda – pärast tema platsilt lahkumist polnud tolle hetkeni hästi esinenud Liverpooli mängu eriti ollagi.

Salahiga käib hetkel kaasa üks „aga“. Äsja mainitud finaalist on üsna palju aega möödas. Üks asi on mängida hästi, kui jalg on nii-öelda soojas, teine asi on tulla küllaltki pika pausi pealt.

Suarez tegigi pausi?

Kui Salahil on käsil kohustuslik paus, siis tundub, et Luis Suarez on vahepeal puhkusega tegelenud. Tavaliselt lööb ta suure osa võimalustest ära, aga ju siis ei olnud täna tema päev. Avapoolajal mängiti minu hinnangul tema peale liialt palju. Raske öelda, kas seda tehti justkui aukartusest, aga vahepeal jäi mulje, et natuke vägisi topiti seda palli tema lähedusse.

Kuigi Suarez oli roostes, siis teisel poolajal oli näha, et teised tema ümber hakkasid paremini mängima ja lõpuks saadi standardolukorrast võit. Jose Maria Gimenezt keegi kasti üksi ei unustanud – mitmed mehed läksid palli peale ja kaks tükki olid tal ka otse kehas. Õnne on ka vaja, aga sellegipoolest hea ajastus, täpne löök ja võimas sooritus!