"Endiselt elus," kirjutas Toni Kroos sotsiaalmeedias pärast seda, kui oli 15 sekundit enne 5. lisaminuti täitumist löönud Saksamaa võiduvärava Rootsi vastu ja sellega jätnud võtme alagrupist edasipääsemiseks sakslaste kätte.

Sellise lõpu kohta ütlevad sakslased "Kroos-artig" - kangelaseks tõusnud mehe nimi on kombineeritud sõnasse "grossartig", mis tähendab "suurepärane".

Kui kiiresti kulgeb tee pörgust paradiisi ja kui meeletu on avalikkuse ja eelkõige ajakirjanduse surve, saame jälgida just Kroosi näitel. 28-aastaselt Madridi Reali poolkaitsjalt oodati pärast Bastian Schweinsteigeri ja Philipp Lahmi lõpetamist koondise liidriks kerkimist ja väljakul olukorra juhtimist. Avamängu ebaõnnestumine ja Kroosi osa Rootsi juhtväravas, kus pall tõsteti just üle tema Toivonenini, tekitasid olukorra, milles ida-sakslasest sai patuoinas.

Mõni minut hiljem, nüüd juba kangelase staatuses jäi Kroosil üle tunnistada: kahjurõõm, mida ajakirjanduses ja erinevate "asjatundjate" suust pärast kaotust Mehhikole sai tunda, kummastas. Eufooriaks või liigseks rahuloluks pole pärast esmaste tunnete jahtumist nüüdki mingi põhjust, kinnitavad ühiselt kõik Saksamaa koondise mängijad ja sealne ajakirjandus. Rõõmu saab tunda kolme punkti üle, aga kõik teavad, et vaid edasipääs alagrupist on maailmameistrile kohane.

On hiliste väravate MM-finaalturniir: 71 senisest tabamusest 15 on löödud pärast 85. minutit.

Paslik on lõpetada Gary Linekeri, endise Inglismaa tippjalgpalluri ja tänase ajakirjaniku säutsuga, kus ta arendab edasi oma varasemat mõtet Saksamaa ja jalgpalli kohta:

Football is a simple game, 22 men chase the ball for 82 minutes and the Germans get a player sent off so 21 men chase the ball for 13 minutes and at the end the Germans somehow f*king win. (Jalgpall on lihtne mäng, 22 meest ajavad palli taga 82 minutit ja Saksamaa saab punase, nii et 21 meest ajavad palli taga 13 minutit ja lõpuks Saksamaa kuidagi ikka võidab).