Esimene poolaeg

Väga-väga haarav mäng! Esimese 20 minuti jooksul surus Mehhiko tugevasti ja tekkis küsimus: kas tõesti on mehhiklased sellises hoos, et isegi Brasiilia murtakse maha? Mulle kui Brasiilia poolehoidjale olid need minutid väga närvesöövad.

Pärast 20 minutit sai Brasiilia mängu paremini sisse. Oli huvitav näha, et Mehhiko jättis Neymarile väljaku viimasel kolmandikul palju ruumi, ta sai seal suhteliselt palju toimetada.

Mõtlesin, et Brasiilia peaks teisel poolajal kindlasti kartma Mehhiko vasturünnakuid. Kui viiekordsed maailmameistrid soovivad siit veerandfinaali pääseda, siis tuleb kärpida Lozano vabadust - see mees on näidanud end väga ohtlikuna.

Mehhiko jaoks on üks-üks olukordades Brasiilia mängijate kvaliteet natuke liiast, mis tähendab, et neid olukord tuleb teisel poolajal vältida, kui tahetakse korralikku tulemust teha.

Teine poolaeg


Kui avapoolajal mõtlesin, et Neymarile jäeti palju ruumi, siis on nüüd tulemus käes - värav ja resultatiivne sööt! Võib öelda, et Brasiilia staar tegi täpselt seda, mida temalt oodati. Hea meel on ka Williani üle - ta tegutses väga hästi ja oli Brasiilia ründetegevuses aktiivne.

Brasiilia suutis Lozano teisel poolajal hästi kinni panna. Üleüldse kulges teine kolmveerandtund pingevabamalt, sest minu lemmikud hoidsid mängu hästi enda kontrolli all.

Sel MM-finaalturniiril on mitmes mängus just eeldatavalt nõrgem koondis pakkunud sümpaatse esituse, mänginud vastavalt oma võimetele, rõhunud oma trumpidele ja korjanud olulisi punkte või lausa taganud edasipääsu järgmisesse ringi. Kõik see lisab turniirile ainult värvi. “Väikesed” pole ennast üle hinnanud, on oma tugevustele rõhunud ja suutnud mängu käiku dikteerida. Kui võistkond ei ole harjunud palli hoidma ja söötma, siis ei pea seda iga hinna eest tegema. Söötude arv iseenesest ei võida veel mängu.

Kui mõnel varasemal turniiril on tõsiseks mänguks läinud alles veerand- või poolfinaalis, siis seekordne turniir näitab, et maailma jalgpalli tase on ühtlustunud ja eeldatavalt nõrgemad oskavad eeldatavalt tugevamate vastu mängida. See teeb turniiri nauditavaks kõigile pealtvaatajatele kohe algusest peale.

Tõsi, Brasiilia - Mehhiko vahelises mängus on mul väga hea meel, et eeldatav favoriit võitis ja sellele turniirile iseloomulikuks saanud stsenaariumi ei realiseerinud.