Mitmevõistluse järelkasvu koolitav Tõnu Kaukis, kes on ühtlasi mitmevõistluse vanemtreener, on ala lähituleviku suhtes täis optimismi.

“Hetkeseis on päris lootustandev. Minu nägemuses võib Eesti kahel järgmisel olümpial olla taas esindatud kahe kümnevõistlejaga. Selleks on reaalselt tegijad olemas,” ütles Tõnu Kaukis Eesti Päevalehele.

“Indrek Turi, Madis Kallas, Mikk Joorits, Martin Sigus, Villu Sepp, Sven Simuste, Aivo Normak ja ka Kristjan Rahnu, keda mina maha ei kannaks, on need mehed, kellele lähiaegadel võime loota. Rääkimata Erki Noolest,” lisab Tõnu Kaukis.

Kaukise sõnul tegid viimasel aastal märgatava arenguhüppe 19-aastane Turi ja 20-aastased Sepp ja Sigus.

Ka olümpiavõitja Erki Nool, kes kaks aastat tagasi Turile omad naelikud andis, kiitis Eesti Päevalehele Indrek Turi mitmekülgsust. “Tugialad on tal juba praegu tugevad ja lisaks jaksab ta ka joosta.”

Noori tegijaid vahvaks põlvkonnaks nimetav Kaukis ütles Eesti Päevalehele, et tema arvates jõuab Eesti meeskond 2002. aastal Euroopa karikavõistluste superliigasse ja aasta hiljem on võimeline seal heitlema kõige kõrgema koha nimel.

2008. aasta olümpia perspektiivis nimetas treener Eesti Päevalehele veel kuut noormeest, kellest tulevikus kuulda võime: Mikk Pahapill, Margus Paju, Tanel Türk, Rene Oruman, Maiko Kivi, Eigo Siimu.