Järgnevalt toome teieni Rasmus Mägi põhikonkurentide eeljooksude ajad ja nende kommentaarid.

Andres Silva (URU) – DNS
„Kui aus olla, siis ma olin palju rohkemaks suuteline. Nüüd pean keskenduma sellele, et järgmine aasta paremini esineda. Ma loodan võita olümpialt kulla, kuid enne seda pean tervise korda saama. Andsin siin oma parima. Kuid kes võidavad Pekingis medalid? Tõenäoliselt Keenia jooksjad,“ sõnas Silva.

Boniface Mucheru Tumuti (KEN) – eeljooksus 48,79
„Tundsin ennast hästi, ilm oli ilus ja tingimused head. Tahan finaalis võita medali. Suudan joosta ajaga 47,1,“ sõnas Tumuti.

Michael Tinsley (USA) – eeljooksus 48,91
„Esimene eelring on alati väga raske ja ma tundsin end väsinuna. Aga kuna need on maailmameistrivõistlused, siis ju nii peabki olema,“ sõnas Tinsley.

Kerron Clement (USA) – eeljooksus 48,75

„Tunnen ennast hästi ja olen keskendunud. Tahan enda eelise - kiiruse lõpusirgel - maksma panna, kuna tunnen, et see on minu trump viimastel aastatel. Finaalides soovin kiiresti joosta ja võita,“ sõnas Clement.

Kariem Hussein (SUI) – eeljooksus 49,08
„Minu jooks ei olnud nii kiire, kui ootasin. Ma ei muretse, aga tean, et võinuks paremini esineda. Pärast seda, kui võitsin eelmisel aastal EMi on minule palju rohkem tähelepanu pööratud, kui varem. Tänavusel aastal soovin uue isikliku rekordi joosta. Tänane jooks oli väga raske minu jaoks, olin meeletult närvis. MM erineb EMist ikka palju – MM on palju võimsam,“ sõnas Hussein.

Yasmani Copello (TUR) – eeljooksus 48,89
„Jooks oli super! Sain kirja rahvusrekordi ja see on väga hea. Ma lihtsalt läksin ja jooksin, pea oli selge. Proovin homme sama teha,“ sõnas Copello.

Bershawn Jackson (USA) – eeljooksus 50.14

„Ma pole varem elus nii pettunud olnud. Ma ei tea, mis minuga juhtus. Tundsin ennast tühjana ja jooks ei sujunud kohe esimesest tõkkest alates. Olen väga kurb, kuna see oli minu aasta ja olen tänavu hästi esinenud. Väga kurb, et selline asi MMil juhtus,“ sõnas Jackson.