"Kui ma kord juba lõpetan, siis ma ka lõpetan," ütles Phelps avameelses intervjuus saatejuht Anderson Cooperile. "Minuga on kõik."

Phelps tunnistas veel, et tundis pärast Pekingis kaheksa kuldmedali võitmist läbipõlemist ning vajas enne järgmise olümpiatsükli ette võtmist korralikku mõtlemiseaga.

"See oli raske, kuna ma ei teadnud, kas kirg või sisemine põlemine on minus veel alles. Ning selle selgeks saamine võttis omajagu aega. Bob (treener Bob Bowman - toim) ei osanud mulle seda öelda, mu ema ei osanud seda öelda. Nad ei saanud mind aidata."

Phelps leidis aga endas motivatsiooni jätkata ning treenib nüüd kõvemini kui kunagi varem. Ameeriklane avaldas, et ühe osana Londoniks valmistumise protsessis magab ta kambris, mis simuleerib 2000-3000 meetri kõrgusel viibimist. "See on nagu üks suur kast. Seega olen nagu poiss mulli sees," ütles ta.

Pärast karjääri lõpetamist kavatseb Phelps reisima hakata. "Ma olen saanud paljudes hämmastavates linnades käia, kuid pole neid tegelikult üldse näinud. Ma näen ainult hotelli ja basseini, see on ka kõik. Pärast olümpiat lasen elul lihtsalt minna ja teen mida iganes ma tahan," sõnas Phelps.