Kindlalt võib väita vaid ühte — Meistrite Liiga võit läheb sel aastal M-tähega algava linna klubile! Etihadi staadionil võtab esmakordselt nii kaugele jõudnud Manchester City vastu sarja kümnekordse võitja Madridi Reali ning päev hiljem võõrustab tunamullune finalist Madridi Atletico kodusel Vicente Calderoni staadionil viiekordset Euroopa parimat vutiklubi Müncheni Bayernit.

Poolfinaali debütant kümnekordse võitja vastu

Mõlemas paaris läheb avakohtumisele soosikuna vastu külalismeeskond. Selle nädala väikseimat koefitsienti pakub Paf just teisipäeval Reali võidule — 2.46. Manchesteri klubi võidukoefitsient on 3.00 ja viigil 3.50. Kontrast kahe meeskonna Meistrite Liiga kogemuse osas ei puuduta ainult sarja võitmist. Kui City esineb poolfinaalis esmakordselt, siis Real teeb oma 27. etteaste nelja parema seas! Man City mängib üldse kõikide eurosarjade peale poolfinaalis alles kolmandat korda ja seda 45-aastase pausi järel!

Kaks korda varem on meeskonnad Meistrite Liigas kohtunud — 2012/13 hooajal mängiti alagrupifaasis Manchesteris 1:1 viiki ning Madriidis korraldati viimase 22 minutiga tõeline väravatesadu. City asus 2:1 eduseisu, ent tänagi Reali ridadesse kuuluvad Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo vormistasid 3:2 võidu kodumeeskonnale.

Real alustas võõrsil ka veerandfinaalis ja sai šokk-kaotuse osaliseks, jäädes 0:2 alla VfL Wolfsburgile. City sai viimases kodumängus aga jagu Paris Saint-Germainist 1:0. Nädalavahetus oli mõlemale heaks ettevalmistuseks — Inglismaa klubi alistas kodus Stoke City 4:0 ning Real sai jälle proovida tagaajaja rolli, murdes välja 0:2 kaotusseisust linnarivaali Rayo Vallecano vastu ja võites 3:2.

Reali suurimad murelapsed on klubi parimad snaiprid, sest Ronaldo ja Benzema nime taga on vigastustest tingitud küsimärgid. Lisades City hiljutisele koduvormile — aprillis kolm võitu kolmest — Sergio Aguero suurepärase seeria, mis liigamängudes näitab 7 väravat 5 mänguga, siis võiks eeldada, et väravad löömata ei jää. Huvitav ja riskantne panus oleks näiteks “koduvõit ja mõlemad tiimid skoorivad”, mille koefitsient on 5.10.

Kes keda — Simeone või Guardiola?

Kolmapäevase mängu koefitsiendid on eelmise päeva omaga vägagi sarnased — koduvõit 3.00, viik 3.25 ja külaliste edu 2.60. Ka Madridis platsile minevad meeskonnad on varem Meistrite Liigas kohtunud, ent seda 1974. aasta finaalis. Toona mängiti Brüsselis esmalt 1:1 viiki ja kaks päeva hiljem samas toimunud korduskohtumise võitis Bayern 4:0.

Veerandfinaalis võimsa võitluse tulemusena tiitlikaitsja FC Barcelona konkurentsist lülitanud Atletico tunneb end Saksamaa klubide vastu kodus mõnusalt, sest viimasest viiest kohtumisest on kirjas neli võitu ja üks viik. Ja Bayern jälle vastupidi — viimased kaks Meistrite Liiga hooaega pidurdusid Saksamaa hiiu jaoks just poolfinaalis ja Hispaania klubide vastu. Sealjuures jäädi võõrsil alla nii Barcelonale kui Realile väravatki löömata.

Nädalavahetus oli edukas sellegi paari klubidele. Bayern alistas võõrsil Berliini Hertha 2:0 ja Atletico kodus Malaga 1:0. Kolmapäeval saab näha ka vaat et vutimaailma kahe osavaima taktiku vastasseisu, sest kohad treeneritepingil võtavad sisse Diego Simeone ja Pep Guardiola. Oodata võib kõike, ehkki Atletico ei tohiks väravasajuga üllatada. 1:0 koduvõidu koefitsient on näiteks 8.00, väravateta viigi oma aga 7.50.