Oodatuimas mängus on kell 18:45 A. Le Coq Arenal vastamisi tabeli teine FC TVMK ja kolmas meeskond FC Flora. Vastamisi on ka tabelis kõrvuti asetsevad Tulevik ja Merkuur ning Tammeka ja Kuressaare. Levadia võõrustab Valgat ja Trans Dünamot.

kell 18:45 FC Flora Tallinn — FC TVMK Tallinn, A. Le Coq Arena

16. mänguga on 3. positsioonil asuv FC Flora kogunud 36 ning koht eespool paiknev FC TVMK 39 punkti.

„Mõlema võistkonna jaoks on see esimene mäng pärast suvepuhkust — tõotab tulla võitluslik ja äge lahing,” arvas FC Flora peatreener Janno Kivisild. „Tabeliseis on selline, et mõlemad võistkonnad vajavad mängust punkte.” Meeskonna ründaja Enver Jääger rõhutas: „Väga tähtis on mängida kaitses kontsentreeritult ja vältida enda rumalaid vigu.”

FC TVMK peatreener Sergei Ratnikov kinnitas, et tegu on äärmiselt tähtsa mänguga, seda nii meistrivõistluste kui ka UEFA Cupiks ettevalmistamise osas. „Mõlemad meeskonnad kasutasid ära vaheaja ja peaksid olema valmis. Loodan, et oleme unustanud viimased hambutud mängud ja teinud õiged järeldused. Tuleb huvitav mäng,” rääkis Ratnikov.

„Flora tugevus on kõigile teada. Ilmselt ei anta meile hetkegi rahu. Üritame vastata hea ja publikule meeldiva mänguga,” sõnas FC TVMK poolkaitsja Andrei Borissov.

Väljakukohtunik mängul on Hannes Kaasik, abikohtunikud Rein Pajunurm ja Urmo Visnapuu ning neljas kohtunik Uno Tutk. Kummalgi meeskonnal mängukeeluga pallureid ei ole.

kell 18:45 JK Tammeka Tartu — FC Kuressaare, Tartu Tamme staadion

9. kohal asuvad tartlased võõrustavad kolmapäeva õhtul kodusel Tamme staadionil liigatabelis koha ja kahe punkti võrra eespool paiknevaid saarlasi.

„Mõlemale meeskonnale väga oluline kohtumine, miinimum eesmärk on viik, aga valmistume siiski selles mängus millekski enamaks,” võttis mängueelsed tunded kokku JK Tammeka peatreener Meelis Eelmäe.

Väravavaht Janno Hermansoni jaoks on tegu viimase mänguga Tammeka särgis. „Olen tänulik võimaluse eest, et sain olla osaks noorest ning perspektiivikast võistkonnast, mis võitis 2004. aastal Eesti Esiliiga. Usun, et suutsin pooleteise aasta jooksul anda klubi arengusse märkimisväärse panuse kaitstes nii Tammeka esindusmeeskonna väravat, treenides väravavahte kui juhtides klubi organisatoorselt. Minu jaoks lõpetab Tammekast lahkumine ühe etapi elust. Oma viimases ning brasiillase Marcelo Gomesi esimeses Meistriiiga mängus JK Tammeka rivistuses loodan meeskonnale võidupunkte ning möödumist FC Kuressaarest ka liiga üldtabelis,” rääkis Hermanson.

FC Kuressaare peatreener Jan Važinski loodab hoolealustelt head mängu. „Oleme Tammekaga tabelis naabrid, see ütleb kõik mängu kohta — mõlemale meeskonnale väga oluline. Meil on eriti raske, sest ees seisab pikk sõit palava ilmaga,” selgitas Važinski.

Saarlaste kapten Priit Reiska tõdes, et Tammeka on kodumängudes alati väga tugev. „Ei meenu, et nad oleks kodus murdunud. Mõlemad meeskonnad ihkavad võitu, loodame, et tuleb huvitav mäng ja Tartule omaselt ka palju pealtvaatajaid,” märkis Reiska.

Peakohtunikuks on Jaanus Mutli ning abikohtunikeks Ülo Kikas ja Silver Kõiv. Kummalgi meeskonnal mängukeeluga pallureid ei ole.

kell 18:45 JK Tulevik Viljandi — JK Merkuur Tartu, Viljandi linnastaadion

JK Tulevik on 17 mänguga kogunud 19 punkti, asudes sellega 6. kohal. Ühe kohtumise vähem pidanud Merkuuril on koos 25 punkti.

„Viimastel aastatel pole Viljandi suutnud Tartut võita. Äkki sel korral õnnestub,” lootis JK Tuleviku peatreener Marko Lelov. „Raske kohtumine tuleb kindlasti, kuid püüame distsiplineeritult mängida, siis peaksime suutma kindlustada mängu võidu,” lausus ründaja Jarmo Ahjupera.

Tartlaste juhendaja Grigori Jevtušenko loodab Viljandis võita. „Pärast kaht viimast edukat mängu proovime ka nüüd hästi esineda ja võita,” ütles ta Kaitsja Jaanus Sirel lisas: „Vastased on väga hea distsipliiniga ning tugeva kaitseliiniga. Mäng tuleb raske ja võitmiseks tuleb kohe alguses värav lüüa.”

Väljakukohtunikuks on Sten Kaldma ning abikohtunikeks Eduard Rõžov ja Dmitri Vinogradov. JK Tulevikul peavad kohtumise vahele jätma Martin Hurt ja Mati Lember ning JK Merkuuril Sergei Ottšik.

kell 18:45 FC Levadia Tallinn — FC Valga, Kadrioru staadion

Tänu paremusele omavahelistes mängudes FC TVMK-ga Meistriliiga liidriks kerkinud FC Levadia võõrustab 7. koha meeskonda FC Valga. Levadial on 17 mänguga koos 39, Valgal 17 punkti.

FC Levadia treener Igor Prins märkis, et lühike meistrivõistluste vaheaeg mõjus meeskonnale hästi. „Läheme hooaja teisele poolele vastu kindla eesmärgiga meistritiitlit kaitsta ja UEFA Meistrite Liigas edukalt esineda. Meistriliiga tabeliseis on meie jaoks oluliselt paranenud. Kohtumises FC Valgaga valib vastane kaitsva taktika ja üritab nõelata vasturünnakutelt. Peame suutma nende mänguskeemi murda, arvukalt väravavõimalusi looma ja need edukalt realiseerima,” selgitas Prins.

Väravavaht Aleksandr Djatšenko arvates on FC Levadia kohtumise favoriit. „Võitmiseks peab meeskond hoidma kinni mängudistsipliinist ning realiseerima oma väravavõimalused,” ütles ta.

„Momendil on paljud põhimängijad vigastatud. Favoriidiks selles mängus on kindlasti Levadia. Meie ülesanne on anda endast sada protsenti,” sõnas FC Valga peatreener Ivo Lehtmets.

Poolkaitsja Gert Kams lisas: „Kindlasti tuleb väga raske mäng. Kergelt me midagi ära andma ei lähe. Läheme võitlema.”

Kohtunikebrigaad mängul on Aivar Gutmann, Hannes Reinvald ja Aivar Israel. Kummalgi meeskonnal mängukeeluga pallureid ei ole.

kell 18:45 JK Trans Narva — JK Dünamo Tallinn, Narva Kreenholmi staadion

Tabelis 35 punktiga 4. kohal asuv JK Trans võõrustab Narva Kreenholmi staadionil 4 punktiga „punaseks laternaks” olevat JK Dünamot.

„Viimane kodumäng oli meil ammu ja pealtvaatajatel on vahepeal igav hakanud. Tahaksime neid rõõmustada,” ütles Narva klubi peatreener Valeri Bondarenko. Poolkaitsja Irfan Ametov kinnitas, et meeskonnal on vaid üks ülesanne — see mäng võita.

Tallinlaste juhendaja Viktor Neðtðeretnõi märkis, et Trans on võimekas meeskond. „Meil on, mida neilt õppida,” märkis ta. Ründaja Urmas Sorga lisas: „Meie vastane on sage osavõtja Euroopa Intertoto karikasarja mängudest, seega usun, et Narvas tuleb palav heitlus.”

Mängu väljakukohtunikuks on Maaren Olander ning abikohtunikud Neeme Neemlaid ja Allan Ilves. Kummalgi meeskonnal mängukeeluga pallureid ei ole.