kl. 19.00 FC TVMK Tallinn — FC Valga, Kadrioru staadion.

Kohtunikebrigaad mängul on Eiko Saar, Henri Alt ja Tiit Kivisild. FC TVMK-l ei saa kaartide tõttu mängida ründaja Egidijus Jushka ja väravavaht Sergei Ussoltsev, FC Valgal on mängukeelu tõttu väljas poolkaitsja Martin Vunk.

“Mitmetel põhjustel tuleb koosseisuga eksperimenteerida, kuid kolm punkti tuleb ikka saada,” sõnas Sergeri Ratnikov mängu eel meistriliiga autsaideri FC Valgaga. Vähem kui kolme punktiga ei lepi ka FC TVMK kaitsja Jevgeni Kurjanov: “Tuleb võita ja kõik!”

“Olukord on raske, kuna meil on välja panna väga nõrk koosseis. Paljud mängijad on väljas vigastuste tõttu, oma osa on võtnud koondis ja mõned mängijad on kaartidega väljas. Mäng tuleb kindlasti raske, kuna ilmselt saame ka sel korral tunda FC TVMK tugevat survet,” nentis FC Valga juhendaja Ivo Lehtmets murelikult.

Kaitsja Alo Dupikov lubas, et hoolimata raskustest annab meeskond vastasele võitluse. “Tulemas on väga raske mäng ja FC TVMK on siin favoriit. Võistkond tunneb puudust koondisesse läinud mängijatest, seega tugevat koosseisu meil TVMK vastu välja panna ei ole. Oleme keerulises olukorras, kuid alla me ei anna, anname siiski endast parima ja võitleme lõpuni.”

Huvitavaid fakte:

· Tänavune esimene kohtumine 7. voorus andis Valga koduväljakul tulemuseks TVMK 5-2 võidu, kusjuures Eduard Sarajev lõi kaks (21, 42), Deniss Malov (26), Andrei Borissov (56) ja Andrei Krõlov (75) kõik ühe värava külaliste kasuks. Valga ridades säras Martin Vunk kahe väravaga (77pen, 83).

· TVMK ja Valga kohtuvad reedel kümnendat korda Meistriliigas ning TVMKl pole seni põhjust statistika üle kurta: 9=9+0+0, väravate vahe 29-7. Kodus on TVMK neli võitu tulnud väravate vahega 15-4.

· TVMK mängijatest on suurimad “pahandusetekitajad” Vitalijs Teplovs ja Ingemar Teever, kes mõlemad saatnud Valga võrku 5 palli, sealjuures on lätlase arvel ka kohtumiste ainus kübaratrikk 2000. aastast. Andrei Krõlov on löönud neli ning valgalaste parimana reedesest mängust eemalejääv Martin Vunk kaks väravat.

· TVMK 11. vooru kohtumine Floraga lükati edasi, seega said mängijad taastuda kahest järjestikusest kaotusest Levadiale — 3-0 kaotati nii karikafinaalis kui liigamängus. Kolme väravat oma võrku polnudki mullune hõbedameeskond veel tänavu sisse lasknud ning samas rikuti ka ilus hooaja algus. Mullu mängiti koguni 15 esimest mängu kaotuseta, nüüd maitsti kaotusekibedust juba 10. voorus.

· Valga võitleb hoopis teistsuguste numbritega. Tabelis seisab seitse kaotust järjest — tänavuse liiga kehvim seeria ning vaid ühes neist seitsmest kohtumisest on suudetud vastaste võrku ka palle lüüa (just 7. voorus TVMK vastu).

· Valga on endiselt Meistriliiga ainus viigita meeskond.

· TVMK pole tänavu veel kodus kaotusekibedust tundnud. Samas on Valga vaid korra suutnud võõrsil värava lüüa ning sedagi märtsi lõpul.

· Valga mängija Tõnis Vanna saab päev pärast kohtumist TVMKga 20aastaseks.

kl. 19.00 JK Merkuur Tartu — FC Levadia Tallinn, Tartu Tamme tn staadion.

Kohtunikebrigaad mängul on Kristo Tohver, Hannes Reinvald ja Kirret Kanna. Kaartide tõttu on JK Merkuuril väljas poolkaitsja Andrei Usmanov, FC Levadial mängukeeluga mängijaid ei ole.

Tartlaste peatreener Sergei Zamogilnõi ei soovinud mängu kulgu ennustada. “Eks homne näitab, mida mäng toob.”

“Eelmine mäng Levadiaga ei läinud meil hästi,” mäletas poolkaitsja Ivan O´Konnel-Bronin. “Loodame koduväljakul paremale esitusele.”

“Merkuur osutab oma koduväljakul kõikidele meeskondadele südi vastupanu,” teadis FC Levadia abitreener Igpr Prins. “Meie jaoks muudab olukorra keeruliseks kahe põhimängija, väravavaht Artur Kotenko ja poolkaitsja Konstantin Vassiljevi võimalik eemalolek seoses nende osalemisega Eesti koondise maavõistluses Tšehhimaaga. Siiski seame eesmärgiks kolm võidupunkti. Selleks peame kaitseliini korras hoidma, vastaste rünnakud elimineerima ja oma väravavõimalused realiseerima.”

“Merkuur on tugev võistkond, kes mängib kodus paremini, kui võõrsil. Samas oleme meie võidulainel ega kavatse vastasele punkte loovutada,” teatas poolkaitsja Eduard Ratnikov.

Huvitavaid fakte:

· Merkuuri ja Levadia ajaloo esimene Meistriliiga kohtumine sai teoks 7. voorus ja siis olid tallinlased selgelt paremad. 6-0 võidumängus tegi kübaratriki Argo Arbeiter (16, 36, 68), kaks väravat lisas Konstantin Nahk (5pen, 58) ja ühe Vitali Leitan (73). Tallinnas peetud kohtumisest sai alguse Artur Kotenko nullimängude seeria, mis kestab tänaseni.

· 6-0 tulemus tähistab mõlema klubi jaoks käimasoleva hooaja rekordit — Levadial on senine suurim võit, Merkuuri jaoks aga hävitavaim kaotus. Klubi rekorditeni on veel mõlemal ruumi, sest Levadia suurimad võidud on seni 8-0 ja 9-1, Merkuuri kõige kurvem kaotus aga 10-0.

· Levadia väravavaht Artur Kotenko on hoidnud oma värava puhtana viies järjestikuses mängus, mis tähistab noormehe jaoks isiklikku rekordit. Minutiliselt on Kotenko seeria kasvanud 450 minutini, mis on vaid neli minutit vähem kui tema 2002. aastast pärit isiklik rekord.

· Kui Kotenko suudab Merkuuri vastu värava puhtana hoida vähemalt 29 minutit lööb ta üle Ernest Martinsonsi nimel oleva klubirekordi (478) ning kui kogu mängu vältel palle Kotenko selja taha ei lenda, püstitab endine kuni 21aastaste koondislane ka klubi väravavahtide rekordi 6 järjestikuse nullimänguga!

· Kui Levadia Meistriliiga ajaloo kaks parimat väravakütti on selgelt Toomas Krõm 63 ja Vladimir Tšelnokov 45 väravaga, siis pinev heitlus käib pidevalt kolmanda koha pärast selles pingereas. Hetkel on Vitali Leitani arvel 32, Argo Arbeiteril 30, Maksim Rõtškovil 29 ja Konstantin Nahki nimel 24 väravat.

· Merkuur püstitas 11. voorus klubi rekordi, alistades FC Valga 4-0. Nii suurelt polnud klubi veel kunagi kedagi Meistriliigas võitnud. Samas tähistas puhas võit Valga üle ka hooaja esimest nullimängu.

· Kahe järjestikuse võiduga ning nullimänguga Valga vastu lõi Merkuur hea pinnase veel mitmegi rekordi löömiseks, kuigi lootus neid purustada kohtumises liiga liidriga on ehk liiga pisike. Nimelt pole Merkuur kunagi suutnud kolme kohtumist järjest kaotuseta mängida ega ka kahte mängu järjest oma väravat puhtana hoida. Ka kolmemängulist võiduseeriat pole loomulikult veel kunagi olnud.

· Venemaa ründaja Dmitri Jakovlevi kaks väravat Valga võrku tähendasid, et noormees jõudis klubisiseses arvestuses järele Konstantin Karinile — mõlemad on sel hooajal vastaste võrku saatnud neli palli. Nii on mõlemad vaid ühe värava kaugusel klubi ühe hooaja rekordist, sest seni pole üle viie värava hooajal ükski Merkuuri mängija veel löönud.

· Levadia ründaja Andrus Mitti ootab ees 50. Meistriliiga etteaste kui ta väljakule pääseb, samas oleks Konstantin Nahkil võimalus lüüa 25. värav klubi eest.

· Levadia on Meistriliigas löönud 396 väravat, nii et juba Merkuuri vastu on olemas võimalus, et jõutakse 400. liigaväravani. Flora, TVMK ja Trans on selle piiri juba ületanud.

kl. 19.00 JK Tulevik Viljandi — FC Lootus Alutaguse, Viljandi linnastaadion.

Kohtunikebrigaad mängul on Ain Karutoom, Dmitri Vinogradov ja Valeri Vinogradov. Kummalgi meeskonnal mängukeeluga mängijaid ei ole.

“Lootusega on meil alati väga raske mängida olnud,” tunnistas Aivar Lillevere. “Kuigi punktiseis on meil natuke parem, peame seda enam pingutama ega alahinda vastast.”

“Meil on kindlasti vaja võitu,” sõnas äsja vigastusest paranenud ründaja Dmitri Ustritski. “Mängu tähtsust on raske ülehinnata.”

Alutaguse meeskonna poolt andis kommentaari klubi esindaja Oleg Lukjanov: “Tulevik on läbi aegade olnud raske vastane, oleme alati olnud turniiritabelis lähestikku ja me mõlemad vajame punkte. Püüame kõigest väest, et saavutada võitu.” Oleg Lukjanovi teatel keelati mängijatel seekord mängueelsete kommentaaride andmine.

Huvitavaid fakte:

· 7. vooru kohtumises sai Tulevik võõrsil napi 1-0 võidu. Värava lõi tänaseks meeskonnast lahkunud Aivar Anniste 72. minutil. Meeskonnad mängisid huvitaval kombel nii, et kohtunik Raivo Lattikul tuli protokolli teha võimalikult vähe märkmeid — peale Anniste värava sai sinna kantud vaid üks Lootuse vahetus. Ei ühtki kollast või punast kaarti ega ka rohkem vahetusi.

· Kokku on Tulevik ja Lootus nüüd Meistriliigas kohtunud 13 korda ja kodumeeskonna poolt vaadatuna rõõmustava statistikaga: 13=10+2+1, väravate vahe 27-8.

· Kodus pole Tulevik veel Lootusele kaotanud, kuuest mängust on kirjas viis võitu ja 1-1 viik 2002. aastast. Lootuse ainus võit mulkide üle pärineb samuti 2002. aastast kui koduplatsil, alistati Tulevik 3-1 ning Anton Semjonov tegi Lootuse Meistriliiga-ajaloo seni ainsa kübaratriki.

· Tuleviku poolel on läbi ajaloo eriti täpne olnud Dmitri Ustritski, kes Lootuse võrku saatnud koguni 9 palli! Vjatšeslav Zahovaiko arvel on 5 ja Marius Dovydenasel 4 väravat. Lootuse poolelt on Anton Semjonov edukaim 4 väravaga.

· 11. voorus kordas Lootus klubi rekordit — 5 mänguline väravata seeria — mis pärines 2000. aastast ning Viljandis võib Alutaguse klubi rekorditeraamatusse uue kurva numbri kirjutada, kui Tuleviku võrku ühtki palli ei saadeta.

· Kokku lähevad kaks klubi, kellel on selja taga pike kaotuste seeria — Tulevik on jäänud punktita neljas, Lootus viies järjestikuses kohtumises.

· Tänavu pole Tulevik Viljandis veel punktigi saanud, sest hooaja esimesed kodumängud peeti Tallinnas. Lootus on aga huvitaval kombel kõik tabelis olevad neli punkti kogunud just vastasmeeskonna väljakul pallides.

· Lootuse kaitsja Andrei Škaletat ootab ees 75. Meistrliiga etteaste Lootuse särgis.

·Märt Kosemetsa ootab platsilepääsu korral ees 75. Meistriliiga mäng.