kl. 19.00 FC Lootus Alutaguse — FC Levadia Tallinn, Kohtla-Järve Spordikeskuse staadion.

Kohtunikebrigaad mängul on Raivo Lattik, Sergei Kuzmitshev ja Ülo Kikas. Mängukeeluga mängijaid kummalgi meeskonnal ei ole.

“Meil on palju raskusi koosseisuga,” kurtis FC Lootuse president Sergei Dorofejev. “Loodame siiski, et mängu lõppseis meid rahuldab.”

“Narva Transiga meil ei vedanud. Võib olla saame punkte juurde sellest mängust,” lootis Ida-Virumaa meeskonna kapten Andrei Shkaleta.

“Meil on selja taga kaks rasket mängu ning kerge väsimus on kindlasti olemas,” tunnistas FC Levadia abitreener Igor Prins. “FC Lootus mängib kahtlemata umbkaitses. Me ei pea aga mõttetult ettepoole lendama, peame valima õiget positsiooni, mitte laskma väravat lüüa ning oma võimalused kasutama. Oleme oma mängu kätte saanud, seega ei taha me oma punkte neile loovutada. Niigi oleme viimastel aastatel neile palju punkte ära andnud.”

“Vaatamata kahele raskele järjestikusele mängule FC TVMK-ga oleme valmis jälle võitlema ja võitma. Tahame näidata head jalgpalli halval väljakul ning lüüa ilusaid väravaid. Oma punkte me FC Lootusele ära anda ei kavatse”, kinnitas poolkaitsja Maksim Rõtshkov.

Huvitavaid fakte:

· Lootus ja Levadia lähevad 2004. aasta jalgpallihooajal vastamisi juba neljandat korda! Lisaks 4. voorus peetud liigakohtumisele, mille tallinlased kodus 4-0 võitsid (Aleksandr Dmitrijev 7, Konstantin Vassiljev 14pen, Vladimir Voskoboinikov 57, Andrei Kalimullin 63), oldi vastakuti ka Eesti karika veerandfinaalis. Levadia sai siin kaks korda 3-0 võidu, kusjuures Vassiljev lõi 3, Voskoboinikov 2 ja Dmitri Kruglov ühe värava.

· Huvitava tõsiasjana pole ükski kolmest kohtumisest veel toimunud meeskondade ametlikul koduväljakul, sest varajase hooaja alguse tõttu kohtuti A. Le Coq MiniArenal, FC Kotkase staadionil ning Narva kunstmuruväljakul.

· Meistriliigas on Levadia ja Lootus seni vastamisi olnud 13 korda ja Alutaguse klubi pole kordagi suutnud võita. Statistika kodumeeskonna poolt vaadatuna: 13=0+3+10, väravate vahe 9-36. Koduplatsil suutis Alutaguse klubi kaks korda viiki mängida — 1-1 viigid tulid nii 2001. kui 2002. aastal.

· Samas on Kohtla-Järvel peetavad liigamängud ka muidu tasavägised, sest pärast klubide esimest kohtumist 2000. aastal (3-0 Levadiale), registreeriti lisaks kahele viigile vaid Levadia üheväravalisi võite — kaks korda 1-0 ja korra 2-1.

· Omavaheliste liigakohtumiste resultatiivseim mees on seni Toomas Krõm 7 väravaga, sealjuures ka ainsa kübaratrikiga. Tänastest levadialastest on Argo Arbeiteril ja Vladimir Tšelnokovil 3 väravat. Kui aga arvestada ainult tänavusi vastasseise ning lisada ka kaks karikamängu, siis nii Voskoboinikov kui Vassiljev on löönud vähemalt ühe värava igas omavahelises kohtumises!

· Levadia väravavaht Artur Kotenko on hoidnud oma värava puhtana neljas järjestikuses mängus, millega kordas 2002. aastal püstitatud ja mullu korratud isiklikku rekordit. Klubi rekordi kordamiseks on võimalus Lootuse vastu, sest seni on nii Ernest Martinsons (1999) kui ka Sergei Pareiko (2000) värava puhtana hoidnud viies järjestikuses kohtumises.

· Lootus pole juba 4 mängu suutnud väravat lüüa, ent klubi rekord — 5 mänguline väravata seeria — pärineb 2000. aastast.

· Levadia poolkaitsja Maksim Rõtškov võib koosseisu pääsemise korral teha oma 125. Meistriliiga etteaste klubi särgis, Sergei Hohlov-Simson aga 50.

· Lootuse väravavaht Aleksandr Rjabtšuni ootab platsilepääsu korral ees 175. Meistriliiga kohtumine.

· Levadia peaks eriti ettevaatlik olema Lootuse mängijate Roman Iodo ja Roman Aborneviga, sest 28. mai on Romani nimepäev.

kl. 19.00 JK Merkuur Tartu — FC Valga; Tartu Tamme tn staadion.

Kohtunikebrigaad mängul on Margus Kotter, Heigo Niilop ja Jaanus Mutli. Mängukeeluga mängijaid kummaski meeskonnas ei ole.

“Eelmine mäng Valga vastu ei läinud meil hästi, loodame seekord paremale esitusele,” sõnas JK Merkuuri peatreener Sergei Zamogilnõi. Kaitsja Sergei Ottšik kinnitas, et meeskond annab ennast parima, et saavutada 3 punkti.

FC Valga peatreener Ivo Lehtmets: “Tartu Merkuur võitis viimasel mängul suurelt Viljandi Tulevikku ning sellest on näha, et tartlased on heas hoos. Me ei ootagi kerget mängu, Tartu on hästi agressiivne — läheme võitlema.”

“Tuleb väga keeruline mäng. Kogu meeskond teadvustab endale mängu tähtsust ja austab vastast — viimases mängus Tuleviku vastu oli Merkuur väga hea. Kõige tähtsam, et me endale väravat ei lase lüüa. Anname loomulikult endast parima ja tahaks ikka võita,” lausus väravavaht Jürgen Veber.

Huvitavaid fakte:

· Merkuur ja Valga kohtusid esmakordselt Meistrliiga ajaloos alles tänavuse hooaja 4. voorus ja sealt pärineb Valga ainus võit 9 kaotuse kõrval. A. Le Coq MiniArenal peetud Valga “kodumängus” lõid väravad Dmitri Girišin (47) ja Alo Dupikov (72). Mõlemale olid need karjääri esimesed — ja seni ka viimased — Meistriliiga väravad.

· Valgal on selja taga kuuemänguline kaotuste seeria, mis on tänavusel hooajal pikim, kuid jääb klubi rekordile (15 järjestikust kaotust) veel selgelt alla. Samas pole Valga kolmes mängus järjest väravat suutnud lüüa, ent siingi on rekordini veel sammuke astuda, sest 2000. aastal jäädi väravateta kuues järjestikuses kohtumises.

· Merkuur suutis 10. voorus 4-1 võiduga Tuleviku üle tähistada klubi ajaloo 10. Meistriliiga võitu. Lisaks tähendas 4-1 võit ka klubi suurima võidu kordamist, sest 1992. aastal alistati FK Maardu 3-0 ja hooajal 1993/94 Sillamäe Kalev samuti 4-1.

· Ja juba on ukse ees tartlaste järgmine “juubel”. Senises 63 Meistriliiga mängus on Merkuur löönud 49 väravat ehk siis poolesajas tabamus võib juba reedel sündida.

· Konstantin Karini neli väravat Tuleviku vastu aga lõid segamini kogu Merkuuri rekorditetabeli. Seni oli Merkuur ainus Meistriliiga klubi, kes polnud teinud kübaratrikki, seega parandas Karin oma nelja väravaga mitut rekordirida. Samas on Karin nüüd vaid ühe värava kaugusel Merkuuri ühe hooaja kollilöömise rekordist, mis 5 tabamusega kuulub kolmele mängijale — Rein Pütsepp, Artur Anufrienko ja Ivan O’Konnel-Bronin.

· Huvitaval kombel polnud Karin 228 Meistriliiga mängu jooksul löödud 35 värava juures veel kübaratrikki kirjas. Kuigi samas oli endisel Transi, Jõhvi EP, Tallinna FC Lantana ja Lootuse mängijal kirjas kuuest mängust kaks väravat.

· Valga väravavaht Jürgen Veberit on ootamas 25. Meistriliiga mäng.

· Merkuuri duubelmeeskonna poolkaitsja Sergei Kostin saab mängupäeval 20aastaseks, Meistriliigas pole noormees veel aga väljakule pääsenud.

kl. 19.00 JK Trans Narva — JK Tulevik Viljandi; Narva Kreenholmi staadion.

Kohtunikebrigaad mängul on Sten Kaldma, Eduard Rõzhov ja Dmitri Vinogradov. Mängukeeluga mängijaid kummaski meeskonnas ei ole.

Narvalaste juhendaja Tõnu Eapost loodab, et meeskond on õppust võtnud viimasest kohtumisest, mis näitas, et vastaseid ei tohi alahinnata. “Meie jaoks ei ole mäng lihtsalt üks mäng — see on meie töö ning oma tööd on vaja teha hästi,” lisas kaitsja Oleg Kurotshkin.

“Narval on hetkel väga hea meeskond, nad on heas hoos,” tõdes JK Tuleviku peatreener Aivar Lillevere. “Meie proovime selles kohtumises keskenduda kaitsemängule.”

“Võõral väljakul ei ole Narva vastu kerge mängida, kuid maksimaalselt pingutades on positiivne tulemus võimalik — seda nõuab meie tabeliseis ja seda teab ka iga meie mängija,” lausus kaitsja Karl Palatu.

Huvitavaid fakte:

· Transi ja Tuleviku tänavune esimene vastasseis A. Le Coq MiniArenal andis narvalastele kindla 3-0 võidu, väravate autorid olid Maksim Gruznov (21, 68) ja Dmitri Lipartov (23).

· Eerinevalt eelmisest paarist, tunnevad Trans ja Tulevik teineteist juba hästi. Ainuüksi Meistriliigas kohtutakse reedel 30. korda. Trans on statistika põhjal selgelt parem meeskond: 29=17+5+7, väravate vahe 67-36. Koduväljakul mängides on Trans kaotanud vaid kolm korda: 14=9+2+3, väravate vahe 32-12.

· Tuleviku viimane võit Transi üle pärineb aga just Narvast, kui 2002. aastal saadi Vjatšeslav Zahovaiko väravast 1-0 võit.

· Tänavuse hooaja avamängu väravalööjaid oli lihtne ennustada, sest läbi aastate on Transi edukaimad väravalööjad Tuleviku vastu just Gruznov (20) ja Dmitri Lipartov (15), kusjuures aastatel 2000-2004 jääb mainitud duo arvele koguni 26 väravat Transi 39 löödud kollist! Tuleviku edukaim on Dmitri Ustritski 6 väravaga.

· Üllatav, et Tuleviku ridades on Transi vastu vaid korra üks mängija löönud kaks väravat ühes kohtumises ja tegi seda tänane Flora keskkaitsja Tomas Sirevicius. Ja ka mulluses karikamängus lõi kaks väravat Transi vastu tänavu Florasse siirdunud keskkaitsja Sander Post.

· Nagu vihjatud eelmise vooru eel, saigi Tulevikust teine Meistriliiga klubi Narva Transi järel, kelle arvel 100 kaotust.

· Transi hoidis kolmandat mängu järjest oma värava puhtana, viimati suutis klubi seda 2001. aastal. Väravavaht Vitas Mališauskasel on kirjas 200-minutiline nulliseeria, mis on vaid kahe mängu kaugusel Levan Partšhidze kümne aasta vanusest klubi rekordist (377 minutit).

· Transi vastasmeeskondadel tuleks mängu lõpul tõsiselt valvata Viktor Aloneni, sest juba teist korda sel hooajal päästis Eesti eks-koondislane Transile punkte lüües värava kohtuniku antud lisaaja kolmandal minutil. 6. vooru mängus 24. aprillil lõi Alonen viigivärava Levadia vastu ning täpselt kuu aega hiljem võiduvärava Lootuse võrku.

· Transi mängija Stanislav Kitto valmistub tähistama oma 225. Meistriliiga mängu.