kl. 17.00 FC Levadia Tallinn  — JK Trans Narva, Kadrioru staadion.

Kohtunikebrigaad mängul on Margus Kotter, Are Habicht ja Ülo Kikas. FC Levadial peavad mängu kaartide tõttu vahele jätma Marius Dovydenas ja Andrei Kalimullin, JK Transi eest ei saa kaasa teha Aleksei Jagudin ja Oleg Kurotškin, kes ühtlasi asendab klubi peatreeneri kohalt lahkunud Tõnu Eaposti.

Mängueelsetest mõtetest rääkis FC Levadia abitreener Igor Prins: “Narva Trans kaotas viimase mängu FC TVMK-le suurelt 1:4. Tundub, et piirilinna klubis on segased ajad — treenerid vahetuvad ja meeskond ei suuda oma mängu leida. Meie pidasime raske heitluse FC Floraga ning ei suutnud oma mängu korralikult käima saada. Siiski liigume tähtsate kohtumiste eel tippvormi suunas. Transi vastu peame oma väravad ära lööma, kaitses raudset distsipliini hoidma ega tohi lasta vastasel lihtsaid väravaid lüüa, nagu viimases mängus juhtus. Suhtume Transi äärmise tõsidusega, sest Narva meeskonnaga on alati raske mängida ning nende rivistusest võib leida mitmeid Eesti liigas arvestatavaid jalgpallureid.”

“Meeskond ootab sellelt mängult ainult võitu,” oli poolkaitsja Aleksandr Dmitrijev kategooriline. “Peame enne tähtsaid UEFA karikasarja mänge tippvormi tõusma.”

Narva klubi esindajad keeldusid esmaspäevase mängu eel kommentaare andmast.

Huvitavaid fakte:

· Kuuendas voorus esmakordselt sel hooajal kohtunud meeskondadel jäi tookord Narvas parim selgitamata. Hiljapeale jäänud väravate löömises avas Maksim Rõtškov 84. minutil skoori, ent kohtuniku antud lisaajas kolmandal minutil Viktor Alonen viigistas. 220 pealtvaatajat nägid kohtumist, kus kohtunik Raivo Lattikul polnud vaja kordagi hoiatus- ega eemaldamiskaarte kasutada.

· Kuuendat hooaega Meistriliigas koos mänginud meeskonnad on kohtunud 21 korda ning Levadia on selles paaris ülekaalukas. Esmaspäevase kodumeeskonna poolt vaadatuna kõneleb statistika rõõmustavat keelt: 21=12+8+1, väravate vahe 45-25. Kodus on Levadia ülekaal veelgi võimsam: 10=7+3+0, väravad 24-11.

· Huvitav, et kolmel viimasel hooajal polnud Levadial võimalik hooaja esimest kodumängu kodustaadionil pidada — kaks korda kohtuti Wismari tänava, korra FC Kotkase kunstmuruväljakul. Sel hooajal on kalender tallinlastele veidi soodsam…

· Erilises hoos on omavahelistes mängudes olnud Maksim Gruznov Transi ja Vladimir Tšelnokov Levadia poolelt. Gruznov on Transi 25 väravast löönud koguni 13! Tšelnokov aga teinud viimasel kolmel aastal iga aasta ühe kübaratriki just Transi vastu! Lisaks on vigastusest paranenud Levadia ründaja Transi kurvastanud veel kolmel korral Eesti Superkarika mängudes. Tooma Krõm on Transi võrku saatnud 7, Vitali Leitan ja Argo Arbeiter 5 palli.

· Kuigi Levadia väravavaht Artur Kotenko suutis eelmises voorus Flora vastu värava puhtana hoida vaid 28 minutit, purustas ta siiski Ernest Martinsonsi nimel olnud klubirekordi (478), sest täpsemal kontrollimisel selgus, et Kotenkol oli veel eelmisest hooaja viimasest etteastest 36minutiline “varu”. 514 minutiga on ta nüüd Levadia rekordi ainuomanik ja platseerus Eesti kõigi aegade tabelis 9. kohale. ML Agentuur vabandab varem esinenud ebatäpsuste pärast.

· Eelmises voorus TVMK vastu löödud väravaga viis kaitsja/poolkaitsja Stanislav Kitto Transi kasuks löödud väravate arvu 37ni, mis tähendab, et järgnev värav tõstaks ta samale pulgale klubi kõigi aegade väravaküttide tabelis Boriss Nejoloviga ning vaid Maksim Gruznov, Dmitri Lipartov ja Nikolai Toštšev jääksid veel Kittost ette.

· Levadia püsib 17. mängu järjest kaotuseta ja kuigi klubi (ja Eesti) rekordini (49 mängu hooaegadest 1999-2001) on veel pikk maa, võivad tallinlased klubi kõigi aegade teise tulemuse kordamiseni jõuda Transi vastu, sest ka hooaegadel 2002-03 mängiti kaotuseta 18 mängu järjest.

· Koos vigastusest paranemisega asub Levadia ründaja Vladimir Tšelnokov püüdma ka oma 50. Meistriliiga väravat. Tema meeskonnakaaslast Vladimir Voskoboinikovi aga ootab platsilepääsu korral ees 75. Meistriliiga mäng.

kl. 20.00 FC Flora Tallinn — JK Tulevik Viljandi, A. Le Coq Arena.

Mängu teenindab kohtunikebrigaad koosseisus Sten Kaldma, Dmitri Vinogradov ja Valeri Vinogradov. FC Floral peab kohtumist pingilt jälgima ründaja Vjatšeslav Zahovaiko, kes ei saa kaasa teha kaartide tõttu, JK Tuleviku poolel jääb samal põhjusel eemale kaitsja Karl Palatu.

“Loodan näha meie mängijate poolt sajaprotsendilist mängu, võib-olla isegi enamat,” teatas Arno Pijpers. “Peame mängima väga keskendunult. Kuna ees on veel mitmeid olulisi kohtumisi, peame suutma säilitada õige ja hea tunde igaks mänguks. Esmaspäeval on oluline võtta maksimumpunktid.”

“Kui me tõmbame meeskonna hästi laiali ja mängime oma mängu ning peame kinni ka distsipliinist, siis olen kindel, et suudame Viljandit võita. Läheme kindlasti võidu peale mängima,” täiendas ründaja Joel Lindpere.

JK Tuleviku peatreener Aivar Lillevere: “Flora on selles mängus kindel favoriit. Ainus võimalus punkti saada on veatu mäng kaitseliinis.” Treeneriga nõustus kaitsja Jaanus Sirel: “Mäng kulgeb meie poolt kaitses. Võidulootus on üsna väike, kuigi anname endast parima, et kohtumine nullis hoida. Saame oma mängu ainult kontrarünnakute peale üles seada.”

Huvitavaid fakte:

· Flora ja Tulevik lähevad sel hooajal vastamisi juba kolmandat korda ja kõik kohtumised on peetud Tallinnas, hoolimata tõsiasjast, et esimesed kaks mängu olid formaalselt Tuleviku kodumängud. Kui esimeses kohtumises suutsid mulgid tiitlikaitsjaga väravateta viiki mängida, siis 6. voorus saadi hävitav 5-1 kaotus. Joel Lindpere (7), Martin Reim (19) ja Kristen Viikmäe (33) viisid Flora kiirelt 3-0 juhtima ning kuigi Enver Jääger teise poolaja avaminutil kaotusseisu vähendas, vormistasid Vjatšeslav Zahovaiko (60) ja Raio Piiroja (86) väravad tallinlaste 5-1 võidu.

· Statistika räägib siin paaris selgelt esmaspäevase kodumeeskonna kasuks: 30=21+7+2, väravate vahe 74-22. Kodus on Flora eriti võimas: 14=11+3+0, väravad 33-10. Nagu näha, pole Tulevik veel kunagi külalismeeskonnana võitu maitsnud ning üldse ollakse juba 17 mängu järjest Flora vastu Meistriliiga võiduta. Ainsad liigavõidud Flora üle pärinevad 1997. ja 1999. aastast.

· Omavaheliste mängude suurim väravakütt on Tor Henning Hamre 11 väravaga, tänastest palluritest on Aleksander Saharov ja Joel Lindpere Tuleviku väravasse saatnud 5 palli. Tuleviku mängijatest on täpseim Dmitri Ustritski 6 väravaga, kusjuures alati on “Dima” löönud väravaid kahekaupa. Mõlema klubi eest on aga omavahelistes mängudes väravaid löönud Argo Arbeiter, Viktor Alonen, Vjatšeslav Zahovaiko ja Enver Jääger. Viimatimainitu võib tänavu seda saavutust koguni ühe hooaja jooksul korrata.

· Tulevik on võiduta kuues järjestikuses mängus ja nende kaks viimast mängu lõppesid viigiga. Klubi pikim viigiseeria on siiski neljamänguline, aastast 2000.

· Tuleviku väravavaht Pavel Londakul on järjekordne võimalus tõusta klubi läbi aegade parimaks kollkipriks nullimängude arvestuses, sest hetkel jagab ta esikohta koos Rain Vessenbergi, Ain Tammuse ja Kert Kütiga — kõik neli puurivahti on Tuleviku särgis hoidnud värava puhtana 12 korda.

· Valga vastu eelmises voorus löödud kolm väravat tähistas Tuleviku jaoks käimasoleva hooaja rekordit, esimeses 13 mängus nii palju palle vastaste võrku saata ei suudetud. Samas lõi keskkaitsja Jaanus Sirel oma 13. värava Tuleviku kasuks ja tõusis klubisiseses arvestuses Jan Õunaga kuuendat kohta jagama. Napilt eespool on tänaseks Floras pallivad Enver Jääger (17) ja Teet Allas (15).

· Flora ründaja Mihhail Ištšukist sai klubi viiendaks noorim väravalööja Meistriliigas, kui ta 6. voorus 17 aasta 281 päeva vanusena palli Levadia võrku saatis. Vaid Aleksander Saharov, Ragnar Klavan, Andres Oper ja Vjatšeslav Zahovaiko on suutnud nooremana väravat lüüa.

· Kaks päeva pärast kohtumist Floraga tähistab Tuleviku kaitsja Raiko Mutle oma 20. sünnipäeva.