Kohtumist vilistab Kristo Tohver, teda assisteerivad Heigo Niilop ja Hannes Reinvald. Kodumeeskonnal mängukeeluga mängijaid ei ole, FC Levadia eest ei tohi platsile joosta duubelvõistkonda registreeritud ründaja Richard Barnwell.

“Olen kindel, et esmaspäeval on, mida vaadata,” sõnas FC TVMK peatreener Sergei Ratnikov entusiastlikult. “Prognoos lubab ilusat ja sooja ilma ning mõlemad meeskonnad soovivad pealtvaatajaile näidata kogu oma oskustepagasit. Hinnates meeskondade võimalusi, tuleb tunnistada, et Levadia mäng on olnud mobiilsem ja harmoonilisem. See omakorda sunnib meid mobiliseerima kõiki oma ressursse.”

“Kõik asjatundjad märgivad õigustatult, et Levadia on heas vormis,” sõnas Andrei Borissov. “Nad kõik mängivad hästi, mistõttu ei oska kedagi esile tõsta. Meie meeskond on valmis vastastega vääriliselt mängima ja kindlasti püüame võita.”

FC Levadia teine treener Igor Prins vaagis vastase tugevaid ja nõrku külgi: “Olen FC TVMK selle hooaja mänge vaadanud. Vastane on tugev ja hea ründeliiniga, kuid ei suuda mängu päris lõpuni oma kontrolli all hoida. Mäng FC Floraga tõestas probleemset olukorda FC TVMK kaitseliinis. Omalt poolt peame mängima head mängu, hoidma kaitses korda ning realiseerima oma võimalused. Peame vastasele oma mängu esimestest minutitest peale suruma. FC TVMK kasuks räägib fakt, et nad on juba korra murul mänginud, meie seni mitte. Samas ei tohiks sellest meile suuremat muret tekkida.”

Ka FC Levadia kaitsja Sergei Hohlov-Simson märkis vastase konarlikku kaitsetgevust ja loodab, et meeskond suudab seda ära kasutada. “Läheme mängima oma mängu. Peamine on kaitses korralikult mängida ja oma võimalused realiseerida. FC TVMK-l on hea edurivi, kuid ebakindel kaitse.”

Huvitavaid fakte:
· Kolm viimast hooaega kodustel meistrivõistlustel hõbe- ja pronksmedalid omavahel ära jaganud meeskonnad lähevad Meistriliigas vastamisi 21. korda. Statistika räägib selgelt Levadia kasuks, kodumeeskonna poolt vaadatuna: 20=5+5+10, väravate vahe 25-35.
· Huvitaval kombel on TVMK võõrsil edukam kui kodus, kuigi samas on need kaks meeskonda tihti jaganud koduväljakut (sh. käimasoleval hooajal), nii et mingist koduväljakueelisest pole ehk paslik rääkidagi. Sellegi poolest on TVMK kodumängude statistika Levadia vastu järgmine: 10=2+3+5, väravate vahe 13-20.
· Lisaks 20 meistrivõistluste kohtumisele on peetud neli mängu karikasarjas ja siin pole TVMK kordagi võitjana väljunud.
· Kurioosumina sai TVMK ametlikult võidu kirja juba teises omavahelises kohtumises, kuigi Levadia 1999. aastal peetud mängu 5-0 võitis. Mängukeelus palluri (Sergei Pareiko) kasutamise eest arvestati Levadiale aga hoopis -:+ kaotus.
· Mänguväljakul sai TVMK Levadiast esmakordselt jagu alles 2002. aasta juunis, mil kodumängus alistati rivaal koguni 6-0! Mullu parandati statistilist seisu kõvasti, sest TVMK alistas Levadia kolmel korral ja korra lepiti viiki.
· Omavahelistes mängudes on tavaliselt erilises hoos Andrei Krõlov. Kui 1999. aastal lõi ta Levadia kasuks TVMK võrku ühe värava, siis järgnevatel hooaegadel on ta TVMK särgis Levadiat kurvastanud koguni 12 korda ehk löönud üle kolmandiku oma meeskonna väravatest.
· Lisaks Krõlovile on mõlema meeskonna eest omavahelistes kohtumistes väravaid löönud veel Liivo Leetma (3 Levadia, 1 TVMK kasuks). Alanud hooajal võib seda saavutust korrata Indro Olumets, kes on üks resultatiivsemaid Levadia pallureid, olles löönud 5 palli TVMK võrku.
· TVMK leedulasest ründajal Egidijus Juškal jäi 4. voorus värav löömata. Kui ta Levadia vastu peaks mängima ja väravata platsilt lahkuma, püstitab ta isikliku rekordi, sest 2000. aastal, mil Juška viimati Eestis mängis, ei juhtunud kordagi, et kahes kohtumises järjest poleks ta skoori teinud.
· Levadia on enne kohtumist TVMKga saanud Meistriliigas 99 võitu.
· TVMK ründaja Andrei Krõlov saab mängupäeval 31aastaseks, Levadia kaitsja Sergei Hohlov-Simson aga kolm päeva hiljem 32aastaseks.

Teises esmaspäevases mängus leiab aset Ida-Virumaa meeskondade vastasseis — kell 18.00 on Narva Kalevi staadioni kunstmuruväljakul vastamisi Alutaguse FC Lootus ja Narva JK Trans. Kohtunikebrigaad mängul on Eiko Saar, Are Habicht ja Allan Ilves. FC Lootus ei saa nimetatud kohtumises kasutada Oleg Bogdanovi ja duubelmeeskonda registreeritud Vladislav Smolini teeneid, JK Transil mängukeeluga mängijaid ei ole.

Taas loobus mängueelseid kommentaare andmast Alutaguse klubi peatreener Sergei Sharõmov, meeskonna poolkaitsja Anton Semjonov teatas lühidalt, et meeskond püüdleb võidu poole. Narvalaste juhendaja Tõnu Eapost tõdes, et meeskonnale on väga vaja punkte, mistõttu üritatakse kindlasti tabelisse võit kirja saada.

“Igas mängus on vaja mängida ning FC Lootus ei ole erand. Küll tulemus näitab, kes on kes. Oma poolt loodan selles mängus hakata väravaid lööma,” teatas ründaja Aleksandr Kulik.

Huvitavaid fakte:
· Lootus saab Meistriliiga alumise tabelipoole meeskondadest keskmisest selgelt paremini Transile vastu. Kaks Ida-Virumaa klubi pallisid koos Meistrliigas aastatel 2000-02 ning kohtusid 12 korda, kodumeeskonna poolt vaadatuna on statistika: 12=4+1+7, väravate vahe 14-23.
· Sealjuures oli 2001. aasta Lootuse jaoks katastroofiline, sest kaotati kõik neli omavahelist mängu ega löödud ühtegi väravat.
· Huvitav, et Lootuse võidumängudes on korra fikseeritud 1-0 tulemus, ent ülejäänud kolmel puhul muutuvad mängu väravaterohkeks (3-2, 3-2 ja 4-2). Kodus on Lootus jäänud võitjaks kahel ja kaotajaks neljal korral, viike Kohtla-Järvel mängides ei tunnistata.
· Lootusel on nelja mängu järel tabelis vaid üks punkt, ent ka 2001 ja 2002 oldi nelja vooru järel võiduta. Ning just 5. voorus saadi hooaja esimene võit, kusjuures 2002. aastal just Narva Transi üle!
· 3. voorus löödud väravaga viis Anton Semjonov oma Lootuse kasuks Meistriliigas löödud väravate arve kuueni. Klubi väravaküttide tabelis annab see talle võimaluse teisel kohal asuvast ukrainlasest Serhiy Burimenkost (7) möödumiseks. Lootuse parim snaiper on Konstantin Golitsõn 18 väravaga.
· 4. voorus Tuleviku võrku löödud väravaga tõusis Transi venelasest leegionär Dmitri Lipartov taas mööda Tor Henning Hamrest — Eesti liiga parimaks välismaalasest väravakütiks. Samas hüppas Lipartov 63 väravaga ka kõigi aegade esikümnesse, üheksandaks ning ohustab juba koht eespool asuvat Indro Olumetsa (65).
· Transi ja endist Eesti koondise poolkaitsjat Viktor Aloneni ootab eest tõsisem juubel — platsilepääsu korral saab temast Andrei Krõlovi järel teine jalgpallur, kelle arvel 250 Meistriliiga mängu.
· Pisut väiksemat juubelit valmistub tähistama Lootuse kaitsja Andrei Škaleta — temal saab mängimise korral täis 175 mängu Eesti Meistriliigas.
· Transi ründetäht Gruznov valmistub aga teistsuguseks juubeliks, sest kaks päeva peale kohtumist Lootuse vastu saab ta 30aastaseks.

20. aprillil toimuvad mängud JK Merkuur Tartu ja JK Tulevik Viljandi ning FC Flora ja FC Valga vahel. Mängude algus kell 18:00.