kl. 14.00 JK Trans Narva — JK Merkuur Tartu, Narva Kalevi staadioni kunstmuruväljak.

Mängu teenindab kohtunikebrigaad Ain Karutoom, Dmitri Vinogradov ja Valeri Vinogradov. Kodumeeskonnal ei saa kaartide tõttu kaasa teha Aleksei Jagudin, tartlastel mängukeeluga mängijaid ei ole.

JK Transi peatreener Tõnu Eapost ei soovi oma kaarte avada, sõnades vaid: “See on printsipiaalne mäng. Kumb rohkem tahab võita, see meeskond võidabki.”

Kaitsja Oleg Kurotškin: “Meie meeskond on vastase suhtes väga tõsiselt meelestatud. Täna oleme me Merkuuri jaoks „vastane nr. 1“. Aga püüame oma endiselt duubelvõistkonnalt võtta vajalikud punktid.”

JK Merkuuri juhendaja Sergei Zamogilnõi sõnul seisab ees raske ja printsipiaalne kohtumine: “See mäng on väga oluline meie jaoks, sest mitmed pallurid on eelmisel aastal mänginud just vastasvõistkonna eest. Ootan rasket ja jõulist mängu.”

Poolkaitsja Anton Sereda läheb veelgi kaugemale ning lubab: “Võitleme igal meetril ja võtame kolm punkti ära.”

Huvitavaid fakte:
· Meistriliigas on need kaks meeskonda kohtunud vaid neli korda, kuigi on kolmel hooajal samas sarjas koos mänginud. 1992. aastal meeskonnad teistsuguse süsteemi tõttu kokku ei puutunud, hooajal 1992/93 võitis Trans kodus 4-0, ent kaotas üllatuslikult võõrsil 1-0. Hooajal 1993/94 oli Trans juba ülekaalukas, hävitades Merkuuri kodus 10-0 ja võõrsil 5-0.
· Omavaheliste Meistriliiga kohtumiste seis on seega Transi poolt vaadatuna 4=3+0+1, väravate vahe 19-1.
· Eesti karikavõistlustel on meeskonnad kohtunud kolm korda, alati on peale jäänud Trans. Viimati mängiti 2002. aasta veerandfinaalis, kui esmalt Tartus võitis Trans 3-2 ja siis Narvas juba 7-2. Seega pole Merkuuril Narvas peetud kolmest ametlikust mängust õnnestunud ühtegi võita ning väravate vahegi on tartlaste poolt masendav 2-21.
· 31. juulil 1993 saadud 10-0 kaotus Narvas on Merkuuri Meistriliiga ajaloo suurim kaotus, tookord tartlasi koguni pooled väravatest (5) löönud 19aastane Maksim Gruznov on tänagi Transi ridades. Samas aga Merkuuri väravavaht Sergei Jarovoid kahe väravaga kurvastanud Nikolai Toštšev võib platsile joosta hoopis Merkuuri ridades.
· Merkuuri ainsa Meistriliiga värava Transi vastu lõi 1993. aastal Rein Pütsepp, kes endiselt jalgpalli mängib, ent duubelmesskonna Merkuur-Juuniori ridades.
· Huvitaval kombel, kui meeskonnad 2002. aastal karikavõistluste veerandfinaalis kohtusid, lõi Trans küll kahe mängu peale 10 väravat, ent neiste 5 autor Tarmo Kink ja ühe löönud Vitali Gussev on tänaseks välismaale siirdunud. Ülejäänud nelja värava autorid (Konstantin Karin 2, Anton Sereda ja Andrei Usmanov) kuuluvad kõik aga täna Merkuuri ridadesse!
· Dmitri Lipartovi värav eelmise voorus FC Valga vastu tõstis ta ühele pulgale Tor Henning Hamrega kui Meistriliiga kõigi aegade parim välismaalasest väravakütt, nüüd on Venemaa ründajal võimalus norralasest ses arvestuses mööduda.
· Treeneritena esmakordselt vastamisi minevad Tõnu Eapost ja Sergei Zamogilnõi polnud mitte ainult mullu kolleegid Transi treeneritepingil, vaid hoiavad kahe peale endi käes kahte Meistriliiga vanuserekordit — Eapost on vanim iial liigamängus platsil käinud pallur (46 aasta, 279 päeva vanusena 16.10.93 Tallinna Sadama JK eest) ning Zamogilnõi vanim väravalööja (43 aasta, 16 päeva vanusena 15.09.96 Jõhvi EP eest)!
· Merkuuri ridades on tänavuses Meistriliigas kõige enam välismaalasi — kaks Venemaa ja kaks Läti kodanikku.

kl. 14.00 JK Tulevik Viljandi — FC TVMK Tallinn, A. Le Coq MiniArena.

Mängu teenindab kohtunikebrigaad koosseisus Hannes Kaasik, Tiit Kivisild ja Rein Pajunurm. JK Tulevik ei saa eelseisvas mängus kasutada duubelmeeskonda FC Elvasse registreeritud Marto Kiisa teeneid, FC TVMK-l mängukeeluga mängijaid ei ole.

JK Tuleviku peatreener Aivar Lillevere loodab, et meeskond suudab peale suureskoorilist kaotust FC Levadiale taastada enseusu. “FC TVMK on meile tugev vastane. Kuna meil läks eelmine mäng oodatust halvemini, siis nüüd on eriti oluline, et me suudaksime end uuesti leida ja võidelda.”

Viljandi klubi poolkaitsja Aivar Anniste lisas: “Meeskond läheb võitlema. Anname endast kõik, et mängida TVMK vastu paremini, kui mängisime Levadia vastu. Tahame kindlasti sellest mängust punkte saada.”

FC TVMK peatreener Sergei Ratnikov on mänguks tõsiselt valmistunud. “Alati on raske mängida meeskonnaga, kes eelmise mängu kaotas, eriti veel suurelt. Lisaks on Tulevik meile traditsiooniliselt ebamugav vastane olnud. Seetõttu tuleb tõsine mäng, kus on tähtis lüüa esimene värav ja siis juba mängida võiduka lõpuni. Oluline on, millises olukorras tulevad tagasi koondisesse kutsutud mängijad.”

Ka puurivaht Sergei Ussoltsev ei alahinda vastast: “Tulevik on tugev “keskmik”, mängib hästi kaitses. Seda, et nad 6 väravat sisse lasksid, enam tõenäoliselt ei juhtu. Kui suudame mängida täie pingega, eriti rünnakul ja keskväljal, siis peaksime olema edukad. Praegu on just tähtis oma mängu leidmine.”

Huvitavaid fakte:
· Kaks kogenud Meistriliiga “hunti” kohtusid esmakordselt juba 1992. aastal, siis Viljandi JK ja Tallinna FC VMV-90 nimede all. Aastate jooksul on erinevate nimede all kohtutud 29 korda, mis Tuleviku poolt vaadatuna annab järgmise statistika: 29=8+9+12, väravate vahe 38-60.
· Viljandi kodumängude puhul võib toodud statistika jämedalt kaheks jagada, sest: 15=4+5+6, väravate vahe 16-24. Meeskondade kohtumised on aastate jooksul “tootnud” kõige erilisemaid tulemusi, ette on näidata selliseis skoore nagu 8-1, 6-3, 4-4, 4-1 ja 4-0.
· Eelmise hooajaga võrreldes, on Tulevikul TVMK vastu kõvasti parandamiseruumi, sest nii kehvasti kui mullu (1 viik, 3 kaotust), pole selle klubi vastu “pikkadel hooaegadel” veel esinetud. Samas näiteks tunamullu (2002) jäädi plussi — võideti kaks, viigistati üks ja kaotati üks mäng.
· 1999. aastast pärinevad Tuleviku parimad mälestused, sest toona mängiti TVMKga meistri-ja karikavõistlustel kuuel korral, ei kaotatud ühtegi mängu ning ei lastud sisse ka ühtegi väravat.
· Oodata võib väravaterohket mängu, sest viimasest kaheksast omavahelisest mängust on vaid korra jäänud mängus löödud väravate arv alla nelja (mullu mängiti korra 0-0 viiki).
· Tulevik, kes tihti alustab kodumängudega hoopis neutraalsetel väljakutel (kasutusel on olnud nii Kilingi-Nõmme, Karksi-Nuia, Pärnu, Viimsi kui ka Tallinna väljakud), on kahel korral nii vastu võtnud ka TVMK. 1999 alistati vastane Kilingi-Nõmmel 1-0 ja mullu mängiti A. Le Coq Arena kunstmurul väravateta viiki. Tänavugi kohtutakse Tallinnas…
· TVMK 60 väravast Tuleviku võrku on koguni viiendiku (12) löönud Andrei Krõlov, sealjuures 5 võõral väljakul. Teistest tänastest mängumeestest on Ingemar Teeveri arvel 7 ja Egidijus Juškal 5 väravat.
· Tulevikule on Meistriliigas läbi aegade löödud 397 väravat. Üle 400 värava on seni ainsana sisse lasknud Narva JK Trans.

kl. 18.00 FC Valga — FC Levadia Tallinn, A. Le Coq MiniArena.

Mängu teenindab kohtunikebrigaad koosseisus Eiko Saar, Aivar Gutmann ja Allan Ilves. FC Valgal mängukeeluga mängijad puuduvad, FC Levadia eest ei saa pühapäeval väljakule minna duubelmeeskonnas pallivad Gunnar Maalinn ja Richard Barnwell.

FC Valga peatreener Ivo Lehtmetsa jaoks on mängu favoriit ütlematagi selge: “Levadia on sellel hooajal hästi komplekteeritud meeskond, nad on väga hästi mänginud. Valga meeskond on aga väga noor, peame kaitsest lähtuvalt mängima. Meie jaoks oleks viik eneseületamine.”

Meeskonna kaitsja Martin Taska: “Levadia on suhteliselt tugev vastane, püüame kodumängudel hästi mängida ja endast parima anda.”

Huvitavaid fakte:
· Valga on vaid kaks hooaega Meistriliigas mänginud, mis tähendab, et Levadia on kokku mindud kaheksa korda. Haruldane nende kohtumiste juures on, et Valga pole veel kunagi (!) Levadia võrku väravaid löönud, ent on siiski kahel korral — kusjuures võõral väljakul — viigi kätte saanud. Kohtumiste seis on Valga poolt vaadatuna: 8=0+2+6, väravate vahe 0-29.
· Kodus mängib Valga seega Levadia vastu kehvemini kui võõrsil, tõsi neljast “kodumängust” peeti mullu üks A. Le Coq Arena kunstmuruväljakul.
· Toomas Krõm kurvastas Valgat 2000. aastal koguni 8 väravaga, mullu tegi hat-tricki Ats Purje. Tänastest palluritest “sobib” Valga vastu mäng veel Vladimir Tšelnokovile (4 väravat) ja Maksim Rõtškovile (2).
· Valga poolel noppis kõik 2000. aastal löödud 23 palli võrgust välja Pavel Londak (Kisseljov), mullusest kuuest väravast löödi kolm Londaku ja kolm Jürgen Veberi selja taha.
· Konstantin Nahk on tõsiselt käsile võtnud juubelite tähistamise. Tehes eelmises voorus Tuleviku vastu kübaratrikki, lõi ta neist teisega ehk penaltiga oma 75. Meistrliiga värava. Samas tõusis Nahk 76 kolliga kõigi aegade väravaküttide tabelis kuuendaks, möödudes Anatoli Novožilovist. 3. vooru mängus on aga Levadia poolkaitsjat ootamas juubelihõngune 200. liigamäng ja temast saaks 20. mängija, kes selle piirini jõudnud!
· Koos eelmise hooaja lõpuga on Valga nüüd kaotanud neli Meistriliiga kohtumist järjest. Klubi rekordini (15 järjestikust kaotust) on õnneks veel aega.

kl. 18.00 FC Lootus Alutaguse — FC Flora Tallinn, Narva Kalevi staadioni kunstmuruväljak.

Mängu teenindab kohtunikebrigaad koosseisus Henri Alt, Jaanus Mutli ja Eduard Rõzhov. FC Lootusel peab mängu kaartide tõttu vahele jätma duubelmeeskonda registreeritud Vladislav Smolin, FC Floral mängukeeluga mängijaid ei ole.

FC Lootuse peatreener Sergei Sharõmov pühapäevase mängu eel kommentaare ei andnud, küll aga sõnas meeskonna ukrainlasest poolkaitsja Irfan Ametov: “Loodame tiitlikaitsjale pakkuda võitlusliku mängu. Mõlemal meeskonnal on selles kohtumises vaja end tõestada: meil peale suureskoorilist kaotust FC TVMK-le, Floral seni kaotatud punktide tõttu. Usun, et tuleb huvitav mäng.”

FC Flora peatreener Arno Pijpers mõtiskles Ida-Virumaale sõidu eel: “FC Lootus on meie jaoks alati keeruline vastane olnud. Mõni mäng nende vastu on olnud väga lihtne, kuid samas on meil olnud ka väga raskeid mänge, kus oleme suutnud lüüa võiduvärava alles lõpuminutitel. Nägin FC Lootuse karikamängu FC Levadia Tallinna vastu ja see jättis hea mulje. Mäng küll kaotati 0-3, aga üldiselt suudeti vältida rumalaid vigasid. FC Lootus on ainuke võistkond Eesti meistriliigas, kes mängib viie kaitsjaga. Raske saab olema kompaktsest kaitsest läbi murda ja ise peame olema ettevaatlikud nende kontrarünnakute suhtes.”

Floralaste puurivaht Rene Kaas: “Oleme selles mängus favoriidid ja meie õlul lasub võidukohustus. Samas ei ole me veel oma mängu leidnud, aga loodan siiski, et suudame võidupunktid koju tuua.”

Huvitavaid fakte:
· Aastatel 2000-02 viimati Meistriliigas mänginud Lootus on Floraga kohtunud 12 korda ja on suutnud vaid korra kaotusest pääseda: 12=0+1+11, väravate vahe 2-30.
· Ainus viik tuli 2001. aastal just nimelt koduväljakul kui Aleksandr Tarassenkov suutis alles 89. minutil lüüa Flora viigivärava. Andrei Suvorov viis pooletunnise mängu järel Lootuse juhtima. Lootuse läbi ajaloo esimese värava lõi aga Flora võrku Aleksandr Marašov 2000. aastal, samuti kodumängus, mis lõppes 1-3.
· Huvitaval kombel on Flora 30 värava eest Lootuse võrku vastutavad koguni 18 erinevat mängijat, kusjuures üle kahe värava mängus ei õnnestu kellelgi lüüa. Kõige edukam on seni olnud tänaseks Transi lahkunud Aleksandr Kulik (4), Joel Lindpere ja Tor Henning Hamre arvel on 3 väravat.
· Lootus on kodus Florale kõva pähkel, sest lisaks läbi häda saadud 1-1 viigile 2001. aastal, hoiti Florat kaua nulli peal ka 2000. aastal (Janno Jürissoni 1-0 võiduvärav 66. minutil) ja 2002. aastal (Glenn Atle Larseni 1-0 värav 88. minutil).
· Floral sai eelmise vooru kohtumises Merkuuri vastu 100 liigamängu täis Tomas Sirevicius ja kuigi leedulane üritas tähistada juubelit oma 10. väravaga liigas, siis hiljem kanti see hoopis Meelis Rooba arvele. Sel hooajal tegid oma 100. etteaste Meistriliigas ka Vjatšeslav Zahovaiko ja Joel Lindpere ning Lootuse vastu on võimalus 100. korda platsile joosta Aleksander Saharovil.
· Kristen Viikmäe on Meistriliigas löönud 38 väravat, kõik Flora kasuks ja ta on vaid ühe värava kaugusel, et jõuda järgi klubisiseses väravaküttide tabelis kuuendal kohal olevale Lembit Rajalale (39).