Meistriliigas kohtuvad laupäeval, 27. märtsil kell 14.00 Narva Kalevi staadioni kunstmuruväljakul hooaega kesiste tulemustega alustanud JK Trans Narva ja noorukestest mängumeestest koosnev FC Valga. Mängu peakohtunik on Hannes Kaasik, abikohtunikud Jaanus Mutli ja Aivar Gutmann. Teeintud kaartide tõttu ei saa Transil kaasa teha Aleksei Jagudin ja Aleksandr Kulik, FC Valga on esindatud oma tugevaimas koosseisus.

JK Trans Narva peatreener Tõnu Eapost nentis, et kaotatud punkte on väga palju ning et konkreetselt edasi liikuda, on vaja ainult võita. Transi ründaja Maksim Gruznov sõnas: “Ainult eneseohverdus viib edasi võidule.”

FC Valga peatreener Ivo Lehtmets on valmis ägedaks võitluseks ega arva, et neid saaks olema kerge võita. “Sellel mängul oleme tugevama koosseisuga, kui me siiani oleme olnud, kuna naasnud on paljud vigastustest paranenud mängijad. Arvan, et meeskond on hetkel heas vormis ning meestel ei tule ka võitlusvaimust puudust. Olen kindel, et suudame vastastele pakkuda tugeva lahingu ning punkte meie meeskond kergelt ära ei anna.”

FC Valga kaitsja Alo Dupikov: “Tulemas on kindlasti pingeline ja tasavägine mäng. Meie võistkonna kasuks räägib sellel kohtumisel ka võõrustajate eelnevatelt mängudelt teenitud mängukeelud, mistõttu nad oma tugevaimas koosseisus meie vastu mängida ei saa. Ootan sellest mängust head tulemust.”

Huvitavaid fakte:
· Valga pole veel kunagi suutnud Narvas võita, ega isegi väravat lüüa. Senised neli kohtumist on lõppenud tulemustega 9-0, 6-0 (2000), 4-0, 3-0 (2003). Samas on Valga kodumängudes suutnud Transi vastu kaks korda viigi välja mängida, ent kogu statistika räägib külaliste poolt vaadatuna kurba keelt: 8=0+2+6, väravate vahe 4-31!
· Transi ohtlikumad mehed Valga vastu on loomulikult olnud Maksim Gruznov (7 väravat) ja Dmitri Lipartov (6).
· Trans ja Valga kohtusud alles möödunud nädalal Eesti karikavõistluste raames, kui veerandfinaali avamängus jäi Narvas peale kodumeeskond 3-1. Väravad lõid Maksim Gruznov, Aleksandr Tarassenkov ja Rait Kuusk (oma väravasse) ning Martin Taska.
· Valgal võimalus Transi rekorditeraamatuid pisut uuendada. Trans alustas tänavust liigahooaega kahe kaotusega ja klubi kehvim hooaja algus pärineb hooajast 1999, mil alustati kolme järjestikuse kaotusega.
· Samas pole Valga enda seis palju parem, sest koos eelmise hooaja lõpuga on neil hetkel järjestikku kolm kaotust. Tõsi klubi rekordini (15) on veel pikk maa minna.
· Valgal on aga võimalus parandada oma senist parimat hooaja algust, mis pärineb 2000. aastast, kui alustati kaotuse ja viigiga. Kaotus on Valgal juba all…
· Eelmises voorus sai Stanislav Kittost esimene Transi mängija, kes klubi eest pidanud 200 Meistriliiga mängu. Kokku on Kittol 217 mängu ning ta läheneb jõudsalt Eesti kõigi aegade esikümnele.
· Aleksandr Tarassenkov aga valmistub tähistama oma 150. liigamängu. Võrdluseks, et Valga kogenuim mängumees on Martin Vunk 32 Meistriliiga kohtumisega.
· Dmitri Lipartovi üks värav selles mängus tõstaks ta ühele pulgale Tor Henning Hamrega kui Meistriliiga kõigi aegade parim välismaalasest väravakütt, kaks väravat viiksid ta ainuliidriks ses arvestuses.

Laupäeval kell 18.00 pannakse pall mängu A. Le Coq MiniArenal, kus mõõtu võtavad FC TVMK Tallinn ja FC Lootus Alutaguse. Kohtumist vilistab Kristo Tohver, abikohtunikeks selles mängus on Are Habicht ja Heigo Niilop. Mängijate mängukeelde kummalgi meeskonnal ei ole.

FC TVMK peatreener Sergei Ratnikov peab kohuseks võtta eelolevast mängus maksimumpunktid. “Vaja võita, ikkagi kodumäng. Nägin Lootuse mängu Levadiaga — kaitses ja ka keskväljal ei mängitud halvasti, kuid puudu jäi rünnakute teravusest. Mingil juhul ei võta me mängu kui kerget jalutuskäiku. Loodan oma mängijate peale.” Väravavaht Konstantin Rubtsov usub samuti, et edu on nende endi kätes: “Mehed mängivad igati korralikku jalgpalli. Eraldi ei oska kedagi välja tuua. Väravavahtidel jääb puudu stabiilsusest, mõni päev mängivad väga hästi, teinekord teevad vigu. Kui suudame mängida oma mängu, siis võidame.”

FC Lootuse peatreener Sergei Sharõmov: “Üritan meeskonda iga mängu eel häälestada maksimaalseks saavutuseks, erandiks ei ole ka see mäng FC TVMK vastu. Tahan, et poisid usuksid endasse ja oma võimetesse ning näitaksid head, kvaliteetset jalgpalli.” Möödunud hooajal JK Tulevikust FC Lootusesse siirdunud poolkaitsja Igor Tomashevski: “Et võita, peavad kõik mängijad endast maksimumi andma. Peame enda karistusalas näitama kindlat mängu ning olema hästi häälestunud, shanss juhtima minemiseks on ju alati.”

Huvitavaid fakte:
· TVMK pole veel kunagi pidanud tunnistama kaotusekibedust Lootuse vastu. Kodus ollakse veelgi edukamad — 6 kohtumisest 6 võitu. Sealjuures on Lootus Tallinnas suutnud lüüa vaid ühe värava — ukrainlasest kaitsja Dmytro Dobrovolskiy 2001. aastal.
· Lootuse ainus punkt TVMK vastu tuli 2000. aasta teises kodumängus, kui mängiti välja väravateta viik. Kõikide vastasseisude statistika on TVMK poolt vaadatuna järgmine: 12=11+1+0, väravate vahe 39-2.
· 2002. aastal Tallinnas saadud 8-0 kaotus on tänaseni Lootuse suurim kaotus Meistriliigas.
· Lisaks on kaks korda kohtutud Eesti karikavõistluste veerandfinaalis (2002 ja 2003), ent siingi jäi TVMK peale kõigis neljas mängus ja seda väravate vahega 22-3!
· Eriline pahandusetekitaja on Lootuse jaoks Andrei Krõlov, kes on Alutaguse klubi võrku saatnud 11 palli (plus 3 karikamängudes). Viimati Eestis mängides lõi Egidijus Juška Lootuse vastu kahes Tallinna-mängus viis väravat.
· Avavoorus Transi vastu värava puhtana hoidnud Sergei Ussoltsevile oli see esimene nullimäng viimase viie mängu jooksul, ent jätkuvalt on ta kindel liider kõigi aegade nullimängude arvult Meistriliigas — 85!
· Kahe peale on klubid sel hooajal löönud kolm väravat ja kõik need on läinud välismaalaste nimele — leedulane Egidijus Juška 2 TVMK poolt ja ukrainlane Irfan Ametov 1 Lootusele.
· Lootus on lähedal ühe klubi jaoks rekordilise seeria kordamisele — 2000. aastast pärineb neil kolmemänguline kaotuseta seeria rekord. Lõpetades 2002. aastal Meistriliiga võiduga ja alustades nüüd viigiga, annab see võimaluse rekordit TVMK vastu korrata, kui suudetakse välja mängida viik või võit.
· Konstantin Golitsõn ja Dmytro Dobrovolskiy on mõlemad Lootuse eest mänginud 83 Meistriliiga mängus. Arvestades, et klubi on üldse pidanud 85 kohtumist, on see aukartustäratav number.
· Lootuse ridades tegi avavoorus debüüdi 17aastane Roman Iodo ning pingil ootab debüüti kaks aastat nooremgi Jaan Demidovitš. Ent isegi nüüd debüteerides ei suuda viimane lüüa Lootuse rekordit 2002. aastast, mil Vassili Kulik debüteeris Meistriliigas 15 aasta ja 75 päeva vanusena.

Pühapäeval, 28. märtsil kell 14.00 saab FC Kotkase staadionil näha Tallinna Levadia ja Viljandi Tuleviku vahelist heitlust, mida vilistab Sten Kaldma, teda abistavad joontel Tiit Kivisild ja Rein Pajunurm. Kummagi meeskonna mängijatel mängukeelde ei ole.

Mängueelselt päeval võttis sõna FC Levadia teine treener Igor Prins: “Tulevik alustas hooaega viigiga FC Flora vastu ning jättis selle mänguga korraliku mulje. Kindlasti ootab meid raske kohtumine. Tulevik rõhub kaitsemängule ega kipu ründama. Meie ülesandeks on oma võimaluste realiseerimine.”

Ründaja Vitali Leitan oli optimistlik, öeldes vaid ühe lause: “Me võidame Tulevikku!”

Huvitavaid fakte:
· Levadial ja Tulevikul on juba pikem omavaheliste mängude ajalugu. Meeskonnad on Meistriliigas omavahel kohtunud 20 korda. Kogu statistika kõneleb selgelt Levadia kasuks: 20=14+5+1, väravate vahe 39-11. Lisaks on meeskonnad neljal puhul vastakuti läinud karikamängudes (sh. kaks korda karikafinaalis) ja siingi on iga kord peale jäänud Levadia.
· Seega on Tulevik suutnud vaid korra Eesti kahekordset meistrit Levadiat võita, ent seda magusamal viisil see mullu tuli — 21. juunil vastaste koduväljakul tulemusega 4-1! See kohtumine oli muide esimene (ja ainus) pärast 2001. aastat kui Tulevik Levadia võrku värava suutis lüüa.
· Teises mullu Tallinnas peetud mängus sai Levadia magusa revanši, võites 3-0.
· Selles paaris kohtuvad hetkel Meistriliiga pikima kaotusteta seeria valdajad, sest Levadia pole kaotusekibedust tundnud 5, Tulevik aga 4 järjestikuses mängus.
· Levadia poolkaitsja Maksim Rõtškov on hetkel 237 mänguga (neist 120 Levadia eest) Meistriliigas selles arvestuses 5. kohal, ent et kõik eespoololijad (Krõlov, Alonen, Kristal ja Olumets) on samuti aktiivsed pallurid, pole Rõtškovil eriti palju võimalusi tõusta. Samas on Rõtškov neist viiest pallurist noorim ehk mõned kuud noorem kui samal aastal sündinud Kristal ja Krõlov.
· Huvitav oma värava puhtana hoidmise seeria on Aleksandr Djatšenkol. Isiklikult tal pole pikka seeriat, sest mulluse hooaja lõpetas ta endises Tallinna Levadias. Ent Maardu Levadia (ehk siis tänase Tallinna Levadia) eest mängides on Djatšenkol hetkel 276 minutiline nulliseeria.
· Meistriliiga avavoorus lõid Levadia kasuks värava Marius Dovydenas ja Konstantin Vassiljev, kes tähistasid nii vastavalt oma 40. ja 10. liigavärava löömist. Levadia mängijatest on teistelgi “juubelid” lähedal, sest Vitali Leitan on löönud 58, Konstantin Nahk 73 ja Vladimir Tšelnokov 49 väravat.

Esiliiga VIII vooru ette peetavas kohtumises pühapäeval, 28. märtsil võõrustab Tallinna Jalgpalli Klubi A. Le Coq MiniArenal Pärnu Tervist. Mängu teenindab kohtunikebrigaad koosseisus Margus Kotter, Hannes Reinvald ja Maaren Olander. Tallinna JK poolelt peab kohtumise vahele jätma poolkaitsja Aleksandr Ivanov, JK Tervisel on eelmisest hooajast kaardid üleval Rainer Suttil.

Tallinna Jalgpalli Klubi keeldus esimese mängu eel kommentaaridest. JK Tervise peatreener Karel Voolaid on hetkel hädas vigastuse küüsis olevate mängijatega, ent arvas sellest hoolimata, et 3 punkti tuleb esimeses mängus võtta. “Mäng tuleb väga raske, kuid proovime hakkama saada nii hästi kui olemasolevate mängijatega võimalik on. Kuna hetkel on palju mängijaid vigastatud ka meie põhimeeskonnas FC Floras, siis on algkoosseisu välja panemine keerukas ülesanne. Hoolimata meeskonna komplekteerimisraskustest me TJK-le midagi kinkima ei lähe; usun, et ka nende mängijatega oleme piisavalt tugevad, et TJK-d võita.”

JK Tervise poolkaitsja Marko Arge: “Kindlasti tuleb raske ja võitluslik mäng, eriti kuna tegu on esimese mänguga sel hooajal ning mõlemad meeskonnad tahavad oma oskused proovile panna.”