Eesti judoliidu avalike suhete juht Tavi Maastik ütles ETALe, et Padar ei täitnud judoliidu poolt talle seatud ülesannet ning sõidab seetõttu MMile oma kulu ja kirjadega. “Padar jäi MK-etapil Minskis seitsmendaks ning seetõttu otsustas judoliidu juhatus, et ta saab MM-ile sõita vaid juhul, kui leiab ise omale sponsorid. Seda Padar suutis. Tasuda tuleb tal sõidu- ja elamiskulud.”

Eesti judokoondise peatreener Aavo Põhjala lisas, et Münchenis toimuval MMil tuleb iga sportlase eest tasuda osavõtumaks, mis on 112 dollarit ning tasuda tuleb ka hotelli ja kõige muu eest.

Lisaks Padarile sõidavad 26. juulil algavale MMile Aleksei Budõlin (võistleb kehakaalus kuni 81 kg), Dmitri Budõlin (-90 kg) ja Indrek Pertelson (raskekaal). Padar võistleb kuni 100 kg kaaluvate meeste seas. Kes ja kas absoluutses kaalukategoorias kaasa teevad, selgub kohapeal.

Eesti judokatest astuvad esimestena 31 000 pealtvaatajat mahutava Müncheni Olümpiahalli tatamile Indrek Pertelson ja Martin Padar neljapäeval 26. juulil. Vennad Budõlinid võistlevad reedel 27. juulil. Indrek Pertelsoni osalemine pühapäevases absoluutkaalukategoorias otsustatakse kohapeal.

Võistluste algus Münchenis on igal päeval kell 9.00. Finaalosa algus on kell 16.30.

Kaks aastat tagasi Birminghamis toimunud MMil saavutas Pertelson raskekaalus hõbemedali. Padar ja vennad Budõlinid kaotasid esimeses ringis.