Mõlema meeskonna soorituses paistis silma, et vastast austatakse. Jõudmine 1/8-finaali on juba saavutus omaette ning kuna kaalul oli väga paljud ning võistkonnadki võrdsed, oli mängupilt igavavõitu. Pinge kammitses enam just Walesi, sest kandes selles duellis favoriidikoormat, oli nende hirm edasipääsust ilma jääda suurem. Põhja-Iirimaa oli julge ja kuigi avapoolajal valdas Wales rohkem palli, siis võimalusi ei tekkinud.

Avapoolaja väga aeglane tempo sai järgmisel 45 minutil veidi hoogu juurde ning sümpaatsema mulje jättis hoopiski Põhja-Iirimaa. Organiseeritud kaitsetöö ja distsiplineeritud mäng oli neil seni edu toonud, aga kui mõlemad meeskonnad mängivad kaitsest lähtuvalt ning ei suuda või ei taha initsiatiivi haarata, võivad rolli mängima hakata muud tegurid.

Mängu muutis Gareth Bale’i tsenderdus, kuigi iroonilisel kombel suutis Põhja-Iirimaa täna vastaste tähtmängija käigud kinni panna. Sellegipoolest vastutas täna tema ainsa Walesi löögi eest, mis raami jõudis, kui ta 58. minutil oma karistuslöögiga Michael McGoverni proovile pani ning andis mängu otsustanud söödu. McGovern oli terve ülejäänud kohtumise pealtvaataja rollis ning pidi kõige rohkem energiat kulutama mängu lõpus, kui jooksis pärast Põhja-Iirimaa nurgalöögi teenimist vastase kasti. See, et kohtumise ainus tabamus sündis omaväravast, iseloomustab selle mängu käiku. Gareth McAuleyl, kes suutis Ukraina vastu mänguvahendi õigesse väravasse lüüa, polnud täna lihtsalt õnne.

Põhja-Iirimaa koondises pole selliseid tähti nagu Gareth Bale, Aaron Ramsey ja Joe Allen, kes mängivad vastavalt Madridi Realis, Londoni Arsenalis ja Liverpoolis, kuid jätsid sellegipoolest parema mulje. Walesil täna sellisest mängust ning nendest mängijatest piisas, kuid Belgia – Ungari matši võitjaga läheb neil keerulisemaks. Annaksin fännidele, kes omavahel väga hästi läbi said ning hea atmosfääri lõid, täna kõrgema hinde kui mängijatele.