Mehhiko on maailmameistrivõistlusteks suutnud kokku ajada väga hea võistkonna ja rõhutan, et just võistkonna. Mängijate valikus on näha eelistatust kohaliku liiga mängijatele ning täna väljakule vaadates on aru saada, et Mehhiko tugevus ongi mängijate väga hea teineteise tundmine.

Mehhiko alustas ründavalt ja lühikeste söötudega ning mängis kahe tõusva äärekaitsjaga. Võib-olla võis mõnd jalgpallifänni üllatada Manchester Unitedi ründaja Javier Hernandezi pingile jätmine, kuid see võib veel osutuda nende trumbiks. Vaevalt, et keegi julgeb pärast tänast kahelda ründepaari Peralta - dos Santos heas klapis, seda oli tegelikult tunda ka nende väravas.

Kameruni sakslasest peatreener Volker Finke on toonud Kamerunile mängu, mis täna tundus, et neile ei sobinud. Individuaalse meisterlikkuse ja ründemänguga tuntud Kamerun oli täna distsplineeritud kaitses ning ootas rahulikult oma võimalust. Jättes ette vaid Samuel Eto'o oli vahepeal meeskonna kaitseliin justkui kuueliikmeline, sest äärepoolkaitsjad langesid vahepeal väga madalale. Kuigi enne MMi ei teadnud me, kas lennuk tõuseb, kas nende staaride egod ühte riietusruumi ära mahuvad, siis täna oli vähemalt väljakul näha, et kaitsesid meeskondlikult. Kuid kindlasti ei saa vaadata mööda nende boonuste soovist - selline olukord mõjutab meeskonnavaimu.

Tänaseid kohtunike otsuseid nägid kõik oma silmadega. Mehhikolt võeti kaks väravat avapoolajal ära, aga õige meeskond lõpuks võitis. Aga kohtunikud on ka inimesed.

Brasiilia on loomulikult grupi favoriit, aga peab järk-järgult oma mängu parandama, et jõuda sinna, kus nad soovivad. Pärast tänast on raske arvata, kas Mehhiko või Horvaatia on teine edasipääseja, aga jätkasin ennustustöö kellelegi teisele. Kameruni šansid tunduvad küll ahtakesed ja neil on selg vastu seina, aga pärast üht mängu oleks vale tähti täis meeskonda maha kriipsutada.

Sombrero oli täna sambast parem. Minu õnnitlused ka Rafael Marquezile, kes sai esimeseks meheks, kes olnud koondise kapten neljal MM-finaalturniiril. Loodan, et tal kiireid jalgu jätkub, et noori ja nobedaid ründajaid takistada.