Kuigi Kaljuveer käis 2013. aastal toona ETV-s töötades Brasiilias Rio olümpia teleülekannete asju ajamas, pole ta hinnakirjaga täpselt kursis. Suurte kogemustega teletöötaja, kes on olnud seotud kümnete tiitlivõistlustega, sõnul ei ole summa aga televisiooni kulutusi arvestades märkimisväärne.

„Pakun, et otsepilt kettaheitest läinuks maksma 2000-3000 eurot,“ lausus Kaljuveer. „Kergejõustikuvõistluste telefilosoofia keskendub rohkem jooksualadele ja väljakualasid näidatakse pisteliselt. See on kõigile teada ning ETV-s töötades tellisin näiteks Andrus Värniku ja Gerd Kanteri võistluste ajaks eraldi pildi.“

Rio olümpial on ees seismas veel Eesti spordisõpru huvitavad kaugushüpe ja odavise ning Kaljuveer loodab, et TV3 õppis oma veast. „Otsepilti saab tellida ka võistluse käigus. See pole midagi keerulist. Olen ise seda võimalust korduvalt kasutanud,“ märkis Kaljuveer.

See on esimene kord suvemängude ajaloos, kui võistlusi näitab mitu Eesti telekanalit. „Olümpia teleõigused on suur äri ja kui TV3 maksis kergejõustiku eest rohkem, siis nii lihtsalt on. Margus Uba ja Timo Tarve on kergejõustiku kommenteerimisega väga hästi hakkama saanud. Inimestel on suurem valikuvabadus ja telepilti pääseb rohkem erinevaid alasid,“ rääkis Kaljuveer.

TV3 tegevjuht Priit Leito pole eile ega täna Delfi kõnedele vastanud.