Hollandi klubis Peter de Bruijn Racing Team sõitev 16-aastane Asmer ei lähe MMile maailma avastama. Enamasti asuvad Portugalis rajale samad mehed, kes läbisid ka Euroopa meistrivõistluste pingelise karusselli.

Staarid kiitsid eestlast

EMi avaetapp Genki ringrajal kujuneski vormel-A klassi paremiku mõõduvõtuks, lisaks eurooplastele startisid Brasiilia, Jaapani, Austraalia, USA, Argentina ja Lõuna-Aafrika võidusõitjad.

Treeningutel jõudis Asmer kõigil kolmel päeval esikümnesse. Esimene tagasilöök tuli kvalifikatsioonis — otsustaval hetkel tõrkunud karburaator lisas ajale kuus sekundikümnendikku, mis tähendas 60 konkurendi möödalaskmist. Eelsõite tuli alustada eelviimasest reast.

“Olukord polnud kiita,” meenutas Asmer. “Tegin endale selgeks, et kõigis kuues eelsõidus tuleb ära tuua keskmiselt 12. koht ja oledki finaalis. Pidin riskima.”

Koos Markoga kihutas soomlasest F-1 klassi maailmameistri Keke Rosbergi 15-aastane poeg Nico. “Olen siin nii-öelda lolli isa rollis, kes midagi tarka öelda ei oska,” naeris ta. “15-aastast enam õpetada ei tohi, saab ainult suunata.”

Rosberg olevat Asmerit tähelepanelikult jälginud juba mullu. “Nüüd sõidab Marko esimest hooaega meeste konkurentsis, imetlen, kuidas ta rajal võitleb,” kiitis vormeliäss.

Omanimelist tiimi oli toetamas ka F-1 klassi staar Jos Verstappen. “Tean Markot hästi, ta on väga kiire,” nentis Verstappen. “Vormel-A klassis käib tõsine võidusõit, Markole on siin esialgu kõik uus — raam, rehvid, mootor ja seade. Vormel-A vanemate kihutajate igapäevatööks on vormel-3 auto roolis istumine, EM-etappe võtavad nad hea hüppelauana. Selles seltskonnas tähendab juba finaali jõudmine palju.”