Sõidu käik:

Finiš: Marit Björgen on võitjana finišis ajaga 38.08,6. Hõbemedali teenib Justyna Kowalczyk (+7,5 sekundit) ja pronksi Therese Johaug (+8.8). Järgnevad Charlotte Kalla (+53,9) ja Marianne Longa (+1.08). Ainsa eestlannana startinud Laura Rohtla kaotas Björgenile nelja minuti ja 44 sekundiga ning sai 53 lõpetaja hulgas 41. koha.

14,5 km: Björgen teeb otsustava vahespurdi ja liigub teise kuldmedali suunas.

11,2 km: Johaug läbib vahefiniši esimesena, Björgen on 0,7 ja Kowalczyk 1,2 sekundi kaugusel. Kalla ja Saarineni kaotus on 32 sekundit. Medalivõitjad on arvatavasti juba selgunud.

9,5 km: Esikolmik on 1,4 sekundi sees, gruppi veab Björgen, kohe kannul Kowalczyk ja Johaug. Järgnevad Kalla ja Saarinen, kes on 39 sekundi kaugusel.

8,5 km: Juhtkolmik on taas koos - Björgen, Kowalczyk ja Johaug.

Suusavahetus 7,5 km: Björgen lõpetab esimesena, Kowalczyk ja Johaug kaotavad 3,5 sekundiga. Saarinen ja Kalla on neljanda ja viiendana juba 30 sekundi kaugusel. Nicole Fessel on kuues (+48 sekundit). Ainus eestlanna, Laura Rohtla lõpetab klassikadistantsi 38. kohal (+2.24).

7 km: Björgen juhib Kowalczyki ja Johaugi ees umbes paarikümne meetriga.

5,5 km: Kalla on maha jäänud. Ees jätkab kolmik Kowalczyk, Björgen ja Johaug.

4,7 km vaheajapunktis on ees neli naist - Kowalczyk, Björgen, Kalla ja Johaug. Saarinen kaotab 9 sekundiga, teised on juba 17 sekundi kaugusel.

Eelvaade:

Sprindis pronksmedali võitnud Petra Majdic täna ei stardi, hõbedanaine Arianna Follis on aga stardis.

"Loodetavasti suudan pikalt suures grupis püsida ja vabatehnikadistantsil oma kiirust näidata," rääkis Follis sõidu eel.

Kuldmedalile mõtleb kindlasti ka poolatar Justyna Kowalczyk: "Eesmärk on vähemalt poodiumile pääseda. Tean, et stardis on palju tugevaid naisi."

FISi murdmaajuhi Jürg Capoli sõnul on suusavahetusega sõidu rada väga nõudlik. "Usun, et esimestest meetritest alates tuleb väga kiire sõit. Klassikatehnika rada on väga nõudlik ja raske."

Neljapäevast sprinti jälgis Holmenkolleni suusastaadionil täismaja ehk 20 000 pealtvaatajat. Tänaseks ennustatakse raja äärde uut publikurekordit.

Tänane 7,5 + 7,5 km suusavahetusega sõit algab kell 12:30. Eestlannasid on stardis täna vaid üks - Laura Rohtla (nr 48). Vaata stardiprotokolli SIIT