Unicajal seisab reedel aga ees raske võõrsilmäng tõusuteel oleva Bambergi Brose Basketsiga. Samas teavad Malaga klubi mängijad, et võit kindlustaks klubile koha 16 parema hulgas juba nüüd. Bamberg alustas novembrit kahe võiduga ja kodusaalis alistati 77:66 ka tunamullune Euroliiga võitja Tel-Avivi Maccabi. Võidukoefitsiendid on hoolimata tabeliseisust hetkel võrdsed — mõlemal 1.91.

Žalgirisel ees “kohustusliku” koduvõidu mäng

Meie viskame lähema pilgu aga B- ja C-alagrupi tegemistele, kus ka eestlaste klubid mänguhoos. Siim-Sander Vene kodutiim Kaunase Žalgiris asub C-alagrupis hetkel viiendal tabeliastmel, ent võite-kaotusi on Leedu hiiul võrdselt kolmandal kohal oleva Ateena Panathinaikosega.

Žalgiris kohtub kodus Poola meeskonna Zielona Gora Stelmetiga, kellest avaringis 66:62 jagu saadi. Siis Vene kaasa ei teinud, viimases kahes kohtumises on juba keskmiselt 13 minutit mänginud ja vastavalt 4 ja 6 punkti toonud. Need kaks klubi kuuluvad liiga tagumisse kolmikusse visatud punktide osas ehk siis kuigi soovib lisaks võidukoefitsientidele (Žalgiris 1.20, Stelmet 4.70) vaadata ka kokku visatud punktide arvu, siis “alla 143.5” on hetkel 1.9.

Kumb on soosik — Panathinaikos või Lokomotiv?

Samas alagrupis lähevad päev hiljem vastamisi Panathinaikos ja Krasnodari Lokomotiv Kuban. Venemaal võitis avavoorus kodumeeskond 81:70 ja klubide ainsa Ateenas toimunud mängu novembris 2013 võitis samuti Lokomotiv Kuban 72:69. Sel hooajal on Panathinaikos veel kodus kaotuseta, krasnodarlased said hooaja esimese kaotuse nädal tagasi võõrsil FC Barcelona käest.

Hoolimata tabeliseisust, kus Venemaa klubil kirjas 4 võitu ja Panathinaikosel 2, loetakse reedeses mängus soosikuks tulise kodupubliku ees mängivaid kreeklasi, kelle võidukoefitsient on 1.40. Uskudes, et Lokomotiv Kuban kordab kahe aasta tagust saavutust, saaks raha tagasi 3-kordselt. Külalismeeskond on muide Euroliigas esikohal vaheltlõigete arvestuses, mida on kirjas keskmiselt 10 mängu kohta.

Kristjan Kangur kohtub vana koduklubiga

Teisel Eesti korvpalluril Euroliigas, Kristjan Kanguril seisab ees huvitav vastasseis, kui Vitoria Laboral Kutxale tuleb külla meie mehe endine koduklubi Milano EA7 Emporio Armani. Avavoorus Itaalias viskas Kangur viis punkti, ent milaanolased said senise hooaja ainsa võidu tulemusega 78:76. Laboral Kutxa on aga tänavu kodusaalis võitnud mõlemad senipeetud mängud, teiste seas alistanud lisaajal ka tabeliliidri Pireuse Olympiacose.

Emporio Armanil ei saa kindlasti kerge olema, sest statistika näitab ka sellist huvitavat tõsiasja, et Hispaania klubi viskab mängus keskmiselt 17,6 punkti rohkem ja et itaallaste kahepunktivisete tabavus on kogu liiga madalaim 43,2%. Võõrustajate võidukoefitsient pole seega üllatav, vaid 1.25, kui külalistel on see 4.00.

Kaks “kuuma” tiimi kohtuvad Zagrebis

Euroliiga kaks “kuumimat” meeskonda lähevad vastamisi neljapäeva õhtul Zagrebis, kus kohalik Cedevita võõrustab B-alagrupi mängus Olympiacost. Mõlemal meeskonnal on selja taga kolm järjestikust võitu ja ehkki avavoorus said kreeklased 15-punktilise võidu (76:61), on horvaadid mänguklassi parandanud. Eriti võimsad ollakse viimasel veerandajal, kolmes võidumängus on need võidetud vastavalt 10, 10 ja 5 punktiga.

Loomulikult ei võta mainitud tõsiasi ära Olympiacose soosikustaatust. Nelja viimase hooajaga kaks korda Euroliiga võitnud ja mullu teiseks jäänud Kreeka suurklubi võidukoefitsient on hoolimata võõrast väljakust 1.40. Cedevita võitu uskudes saaks raha tagasi kolmekordselt. Et kaks Olympiacose võõrsilmängu on sel hooajal juba läinud lisaajale, on paslik mainida kokku visatud punktide koefitsienti, mis “üle 147.5” peale panustades oleks 1.91.

Ent Olympiacose puhul peab arvestama ka suure kaotusega, mis neid eelmisel nädalal tabas. Põhitsenter Patric Young sai mängida vaid napid neli minutit kui põlvevigastusega lahkuma sunniti ning tänaseks on selgunud, et mehe ristatisidemed on rebenenud. Young oli avavooru MVP ning kogu liiga parim blokeerija.