Võistlust korraldab spordiklubi Motorex Racing Club.

Võistluspäev algab kell 11, kui stardivad külgvankritega mootorrattad, quadracerid ja ATV’d. Rada on orienteeruvalt 5-8 km pikk ning võistlus kestab tund aega. Päeva teine start on kell 13.30, kui korraga lastakse rajale seitsme erineva masinaklassi mootorrattad. Võistlejad on rajal kaks tundi ning ringi pikkuseks on 10 km.

Võistlejaid tuleb Soomest, Lätist, Venemaalt, Rootsist, Leedust. Võistlusele on registreerunud ja stardib number ühe all neljakordne ralli maailmameister Tommi Mäkinen, kes võistleb masinaklassis harrastajad üle 35 eluaasta ja 250 ccm KTM mootorrattaga. Registreerunud on hetkel üle 115 võistleja.

Neljandat aastat ja kaks korda aastas toimuva Off Roadi esimene võistlus toimus 18. oktoobril 1998. aastal, kuhu ilma eelneva reklaamita tuli võistlema ligi 70 sõitjat. Võistlus oli mõeldud treeninguks sõitjatele, kes soovisid osaleda rahvusvahelisel suurvõistlusel Gotland Grand National, mis toimus Rootsis.

Alates 2000. aastast kannab võistlus nime Favor Off Road. Iga aastaga on osalejate arv järjest kasvanud. 20. oktoobril 2001 oli stardis 201 soolomootorratturit, mis on Eesti motospordi ajaloo üks kõige massilisem start. Kevadel 2002 oli stardis juba 222 soolomootorratturit.