Suurte lootustega Rio de Janeirosse tulnud 23-aastane Uibo kukutas pilvepiirilt kuulitõukes saadud null. „See on mu karjääri täiesti esimene null,“ kostis napisõnaline atleet, kui oli võistluse äpardusest hoolimata siiski lõpetanud ja 7170 punktiga eelviimaseks ehk 24. jäänud.

Ehkki õpingud Georgia ülikoolis on lõppenud, tahab ta harjutamist jätkata USA-s Petros Kyprianou käe all. „Praeguse seisuga peaks koostöö jätkuma,“ ütles Uibo. Kas rahaline kate välismaal elamiseks on olemas? „Alaliidu A-kategooria stipendiumiga saab rendi ära maksta, heal juhul nädala bensiini ka. Edasi peab vaatama. Loodan, et ehk päris tööle sportimise kõrvalt minema ei pea.“

No õnneks tuli su kihlatu Shaunae Miller olümpiavõitjaks, teenis korraliku preemiaraha, saate vast koos hakkama? „Seda plaani mul ei ole, et kellegi seljas liugu lasta,“ ei taha Uibo naise rahakotil elada.

Sääre pindluu väsimusmurru tõttu kevadise vormi minetanud Karl Robert Saluri trotsis vapralt valu ja suutis kümnevõistluse lõpetada. Tasuks 7223 punkti, 23. koht ja kiidusõnad olümpiavõitjaks tulnud Ashton Eatonilt. „Ta ütles, et nägi mu valusid ja et ma pole allaandja tüüp,“ vahendas Saluri Eatoni sõnu.

Nelja aasta eest võidetud tiitlit kaitsnud Eaton kordas 8869 punktiga Roman Šebrle olümpiarekordit, teiseks tuli prantslane Kevin Mayer (8834), kolmandaks kanadalane Damian Warner (8666).