Ulatugu dopingukahtlus Veerpalu karjääris kui tahes kaugele, tõde on paraku see, et ühtegi MM-kulda ega olümpiavõitu 34-aastasel tšehhil pole. Lisaks eelmainitud hõbedatele on tal taskus 2008. aasta MK-sarja üldvõit, kaks Tour de Ski trofeed ning kaks pronksi Vancouveri taliolümpialt.

Dario Cologna jäi Otepääl mõlemal päeval võitmatuks nagu terve senine hooaegki. Kuidas sa seda kommenteerid?

Minu jaoks on ta sama tugev nagu eelmisel aastal. Tema ülemvõim ning Petter Northugi väga hea vorm teeb olukorra muidugi huvitavaks. Minu eesmärk on neile ainult konkurentsi pakkuda. Paraku sel aastal jääb mul võrreldes nende kahega midagi puudu.

Teine koht siin Otepääl sinu jaoks...

... on suurepärane! See on minu teine teine koht siin. Pärast ühte vaheaastat Otepää etapist ja kolme võitu on see justkui unistuste täitumine - olla ühes kohas viimase kuue aasta jooksul viis korda poodiumil, seejuures ainult esimesel või teisel kohal. Mis tähendab, et mulle meeldivad need rajad väga ning tuleb välja, et väiksed muudatused pole samuti mu edule pidurdavalt mõjunud. Ja muidugi tuleb kiita siinset atmosfääri. See, et Eesti inimesed mind raja ääres niimoodi toetavad, on suurepärane.

Sulle pole just palju eestlasi konkurentsi pakkuma jäänud.

Tõesti. Andrus ja Jaak olid väga võimsad, pärast neid on suur vahe sees, eriti distantsisõidus. Aga see on nii igas riigis. Pärast tugevat generatsiooni tuleb leida need uued näod... Aga küll need uued tugevad eestlasedki ükskord tulevad, kindel see.

Mida sa Andruse juhtumist arvad? Palju sa seda jälginud oled?

Mitte palju. Alguses oli see mulle suureks üllatuseks, väga halvaks kusjuures. Aga lõpetasin sellest lugemise väga kiirelt. Ma olin ju olümpial ja MM-il tema järel kaks korda teisel kohal, kui nüüd mõelda, mis oleks juhtunud või mis mitte... Nüüd on see juba ajalugu. Minu jaoks jääb ta siiski läbi aegade üheks parimaks klassikasuusatajaks. Ainult tema teab, kas ta kasutas midagi või mitte, minu jaoks on see case closed (tõlk: juhtum lõpetatud). Mul ei ole probleemi temaga edasi suhelda, aga lõppkokkuvõttes rikkus ta oma karjääri täielikult ära ja sellest on kahju.

Kas sellest räägivad ka suusatajad omavahel? Mis arvamusi mujalt kuulda on?

Ei, ma rääkisin sellest ainult reisi ajal Tallinnast Otepääle oma autojuhiga ning ütlesin talle, et mul on väga raske seisukohta võtta. Ma ei saa öelda, et ta oli tugev ainult sellepärast, et ta kasutas midagi. Artiklitest loen muidugi, kuidas ta ise ütleb, et pole kunagi dopingut pruukinud. Seega ma ütlengi, et ainult tema teab seda. Ja kui ta ka kasutas, siis oli see tema valik ning ta peab selle eest vastutama.