Seega on maailmameistrivõistlused Itaalia kaitsjat Giorgi Chiellinit hammustanud Suarezi jaoks lõppenud. Karistuse teine pool tähendab, et ta ei saa liituda ka oma koduklubi Liverpooli või mõne muu klubiga enne novembrit. Lisaks sai Suarez 100 000 Šveitsi franki ehk ligikaudu 82 000 eurot trahvi.

FIFA meediajuht Delia Fischer luges pressikonverentsil ette otsuse: "Mängija Luis Suarez on diskvalifitseeritud üheksaks mänguks ning tal on neljakuuline keeld osaleda mistahes jalgpalliga seotud tegevuses. Mängukeeld algab laupäeval toimuvast kohtumisest Uruguay - Kolumbia."

FIFA distsiplinaarkomitee juht Claudio Sulser ütles oma avalduses: "Taolist käitumist jalgpalliväljakul ei saa tolereerida, eriti veel maailmameistrivõistlustel, kui staaride suunas vaatavad miljonite inimeste pilgud. Distsiplinaarkomisjon kaalus kõiki juhtunu asjaolusid ning karistuse raskusaste on reeglitele vastava kaaluga. Otsus jõustub selle teatamise hetkest."

Fischer lisas, et mängijal või Uruguay Jalgpalliliidul on võimalus otsust vaidlustada. Fischer ei osanud öelda, kas või kuidas karistus mõjutab sel perioodil võimalikku klubivahetust - viimastel päevadel on aktiivselt spekuleeritud tema siirdumise üle Liverpoolist Barcelonasse.

Suarez ise viibis pressikonverentsi ajal Natalis Uruguay meeskonna treeningul.

Vastuolulise kuulsusega Suarezi jaoks oli tegemist juba kolmanda hammustamisjuhtumiga viimastel aastatel. 2010. aasta novembris lõi ta Amsterdami Ajaxi mängijana hambad sisse PSV Eindhoveni mehele Otman Bakkal´ile. Liiga määras Suarezile 7-mängulise keelu.

2013. aasta aprillis Liverpooli mängijana proovis ta sama "trikki" Londoni Chelsea kaitsja Branislav Ivanovici peal. Liiga distsiplinaarkomisjon määras hammustajale 10-mängulise keelu.