32-aastane Lõuna-Koreast pärit sportlane võitis sünnimaa eest võisteldes kolm kuldmedalit 2006. aasta Torino mängudelt. 2014. aastal Sotšis esindas ta juba Venemaad ning taas sai ta kaela kolm kuldmedalit.

Nüüd annab aga ITAR-TASS teada, et Ahn peab veebruaris toimuvaid olümpiamängde kõrvalt vaatama. “Rahvusvaheline Olümpiakomitee ei luba Ahni starti. Samamoodi ei lubata võistlema ka tema meeskonnakaaslasi Deniss Airapetjani ja Vladimir Grigorjevit,“ sõnati alaliidu poolt väljaandele.

2010. aasta Vancouveri mängudelt traumade tõttu eemale jäänud Ahn sai Venemaa kodakondsuse 2011. aastal ja seejärel on ta au ja kuulsust toonud venelastele.

Ahn peab olümpialt eemale jääma nüüdseks juba paljudele Venemaa sportlastele saatuslikuks saanud Richard McLareni raporti tõttu.

Ahn ei kuulunud esialgu nende sportlaste sekka, keda olümpiale ei lubata. Seega oli nüüdne Rahvusvahelise Olümpiakomitee ostsus venelaste jaoks väga ootamatu.

Kuigi seni ei olnud Ahni kohta ühtegi pretensiooni, siis ei lisanud ROK nüüd Ahni nende sportlaste sekka, keda lubatakse olümpiale ja enam ei ole võimalik sinna nimekirja ka ühtegi Venemaa sportlast lisada.