4. märtsil said litsentsi FC Flora Tallinn, TVMK Tallinn, JK Trans Narva ja JK Tulevik Viljandi.

Litsentseerimiskomisjonil puudub endiselt kindlus, et FC Levadia Maardu, FC Levadia Tallinn ja FC Levadia Pärnu suudavad täita oma rahalised kohustused hooaja lõpuni. Litsentseerimiskomisjon ei saanud lugeda esitatud dokumente piisavaiks. Hea tahte märgina pikendas litsentseerimiskomisjon veelkord vajalike dokumentide esitamise tähtaega 13. märtsini ning langetab lõpliku otsuse neljapäeval, 14. märtsil.

“Ka eile litsentsita jäänud klubide puhul on märgata edasiminekut, seetõttu andsime veel ühe täiendava tähtaja vajalike dokumentide esitamiseks. Praegu on puudu kinnitus klubide peamiselt finantsgarandilt, et on valmis klubisid eeloleval hooajal toetama. Olemas on vaid klubide endi sellekohane kinnitus, mida me ei saa aga lugeda piisavaks,” sõnas EJL litsentseerimiskomisjoni esimees Indrek Kannik. “Teistest tõsisem on probleem Tallinna Levadiaga, kel möödunud aastal puudus iseseisev raamatupidamine. Juhtisime juba enne eelmist hooaega klubi esindajate tähelepanu vajadusele luua iseseisvale klubile omased struktuurid, paraku seda terve aasta jooksul ei tehtud. Klubi pangaarvegi avati alles paari nädala eest,” lisas Kannik.

Litsentseerimiskomisjon andis litsentsi kuuele esiliiga klubile. Litsentsi said FC Kuressaare, FC Valga, Maardu JK, FC Elva, JK Tammeka ja Tallinna JK. Kahelt esiliiga klubilt — JK-lt Sillamäe ja JK-lt Merkuur ootab litsentseerimiskomisjon täiendavalt dokumente 13. märtsi pärastlõunaks, et langetada lõplik otsus.

Eesti Jalgpalli Liidu litsentseerimiskomisjon lähtub UEFA poolt välja töötatud litsentseerimistingimustest ja EJL volikogu poolt 12. veebruaril 2002 vastu võetud EJL kriteeriumitest meistri- ja esiliiga klubide litsentseerimiseks. Litsentseerimisnõue on kehtestatud jalgpalli sportliku taseme arengu kindlustamiseks, prioriteetideks on noortetöö edendamine ja klubide majandusliku ning rahandusliku olukorra parandamine. Olulisel kohal on ka klubide infrastruktuuri vastavusse viimine kaasaegse jalgpalli nõuetega, mis tagab nii mängijate kui ka pealtvaatajate turvalisuse.