Eesti naised pole mitte ainult ilusad, vaid ka edukad

Kohtusime Kadri-Kreete juures, kes on Londonis elanud kuus aastat. Ta töötab pangas riskianalüütikuna ning lisaks sellele on ette võtnud ka psühholoogiaõpingud Birckbecki ülikoolis. Kuigi naine on juba pikalt võõrsil elanud, peab Kadri-Kreete oma koduks ikkagi Eestit. "Ma käin kodus väga tihti, umbes korra kuus, nii et võin öelda, et mul on justkui kaks kodu," räägib Kadri-Kreete, kes elab Põhja-Londonis avaras ridaelamus.

Õpingutega tegeleb ka Karin, kellest on peagi saamas disainer. Üksikema Karin on Londonis elanud juba 12 aastat ning kuigi ta peab end Eesti patrioodiks, õhkab ta: "Ma armastan Londonit!"

"Räägin lapsega kodus palju eesti keeles ja ta räägib täiesti puhtalt," räägib Karin ja lisab, et mõnikord lähevad neil mõlemal keeled segi ning siis kuuleb kodus üsna veidrat suhtlust, kus läbisegi eesti ja inglise keel.

Kätlyn on võõrsil elanud samuti üle kümne aasta, neist viimased neli Inglismaal, enne seda aga pikalt Iirimaal. "Läksin selle esimese buumiga lihtsalt maailma avastama," meenutab end finantsalal hariv Kätlyn oma kodustminekut.

Kätlyni kümneaastane poeg saab eesti keelest küll aru, kuid rääkida väga ei oska. "Mul on kogu elu siin ja jään ilmselt siia elama," usub naine, et Eestisse ta tagasi enam ei tule.

Oma tuleviku on Inglismaaga sidunud ka Liisa, kes on Londonis olnud neli ja pool aastat. Pangas büroojuhina töötav Liisa on leidnud endale iirlasest elukaaslase Desi, kellega ühist elu just Londonis ette nähakse.

Veebipoes lastminute.com müügi- ja tootmisjuhina töötavale Kairitile on aga Londoni elu ainsana läbi saamas. Neli aastat on tema jaoks olnud piisav aeg, et suurlinnast tüdineda ning tagasi koju sõita. Nii ongi tal Eestis juba uus töökoht valmis vaadatud ning septembrist ei ole ta enam londonlane.

Kanterile hoitakse pöialt

Sõbrannad käivad omavahel tihedalt läbi. Koos vaadati eile ka olümpiamängude avamistseremooniat. "Sõime õhtusööki ja jõime Eesti viina ka," naeris Kätlyn, kes oli eilse peo perenaine. "Seisime Inglise hümni ajal ka kõik püsti, sest pojale on koolis õpetatud, et nii tuleb käituda," rääkis särtsakas blondiin, et kõik täiskasvanud järgisid poja eeskuju. Muidu aga Kätlynit sport eriti ei huvita.

"Mina hoian end ikka spordiga kursis. Hoian Kanterile pöialt," lisab Kadri-Kreete, et tema kavatseb igatahes eestlastele kaasa elada. Kuigi võistlusi kohapeale Kadri-Kreete vaatama ei lähe, sest rahvamassid on liiga suured, lubab ta kindlasti külastada eestlaste kodupubi Red Lion.

Liisa ja Des läksid aga vahetult pärast üheskoos istumist Hyde Parki rannavõrkpalli vaatama. "Loosiga ma pileteid ei saanud, aga ühel töökaaslasel jäid pääsmed üle," selgitas Liisa, et oümpiavõistluste piletid on tõeliselt defitsiitne kaup. Naiste sõnul müüakse mustal turul pileteid mitmekordsete hindadega.