0 – Belgia ei ole viimasel kahel MM-il (osaleti 1998 ja 2002) grupifaasis kaotanud ühtegi mängu, kuid on suutnud nendest võita vaid ühe (W1 D5).

0 – Prantsusmaa pole suutnud oma kolmes MM-i avamängus seni veel väravat lüüa, kaks tükki mängiti 0-0 viiki ning 2002. aastal kaotati üllatuslikult Senegalile 0-1. Samas on noor ründetalent Antoine Griezmann löönud üksi viimase 27 mänguminuti jooksul, mis ta platsile on saanud 3 väravat.

0 – Ecuador on ainulaadne meeskond selles suhtes, et meeskondade seas, kes on mänginud vähemalt seitse MM-i mängu, on nad ainuke meeskond, kes pole ühtegi mängu mänginud viiki. Nõrgemate meeskondade hulka kuuluv Ecuador peab lootma oma agressiivsele kaitsetööle ja kiiretele kontrarünnakutele, et võite saavutada. Samuti suutis Ecuador kvalifitseerumise käigus lüüa väravale Lõuna-Ameerikas rekordilised 201 korda, kuid väravaraami nendest vaid 72.

0 – Honduras pole oma viimases 4 MM mängus suutnud väravat lüüa ning 2010 MM-ilt väljuti ühtegi väravat löömata. Väikeriigi mängijatel on seega mille nimel mängida ning liiga üleolevalt ei tasuks Šveitsil, Prantsusmaal ja Ecuadoril nendesse suhtuda.

1 – Brasiilia on alates 1982. aasta MM-ist saati lõpetanud alati loositud alagrupis esikohal. Ootused on sambakuningate suhtes kõrged, kuid kindlasti ei ole kadunud hirm kaotada trofee kodupubliku ees mõnele teisele Lõuna-Ameerika meeskonnale.

1 - Favoriidid Brasiilia on MMi ajaloo edukaim meeskond võidetud mängude arvestuses (67) ning löödud väravate arvestuses (210 väravat). Kodupublik ootab kindlasti hulganisti lisa nendele numbritele.

1 – Inglismaa koondis on endale lasknud lüüa vaid ühe värava viimase 6 mängu jooksul, kus keskkaitsepaar Gary Cahill ja Phil Jagielka on algkoosseisus.

1 – Austraalia on viimase 10 MM-idel mängitud mängu käigus hoidnud vaid ühel korral oma värava puutumatuna (1974 Tšiili vastu). Hispaania, Holland ja Tšiili võtavad vaikselt juba järjekorda, et oma panus selle seeria jätkamisse anda.

1 – Parima kaitsega meeskond Lõuna-Ameerika kvalifikatsiooniturniiril oli aga Kolumbia, kes hoidis värava puhtana lausa 7 korral ning lasi endale lüüa vaid 13 väravat. Kolumbia on ebamugav vastane kõigile, kuid kas jätkub jõudu ka rünnakusse minemiseks ilma võtmemängija Falcaota, on ebaselge.

1 - Šveits on MMi viimase seitsme mängu jooksul lasknud endale lüüa vaid 1 värava (Tšiili 2010). Sellise kaitsemänguga võib jalgpalli mõistes väikeriik vägagi suuri skalpe võtta.

1.56 – Tšiili lasi endale MM-i kvalifikatsioonitsükli käigus lüüa keskmiselt 1.56 väravat mängu kohta. Seda on rohkem kui ükski teine finaalturniiril osalevatest meeskondadest, seega 0-0 viike me tõenäoliselt Tšiili mängudes ei näe.

2 – Hispaania koondis on viimase 12 turniirimängu (st EM ja MM koos) käigus lasknud endale lüüa vaid 2 väravat. Tiitlikaitsjad on endiselt favoriidid, kuid kas tiki-taka on oma hiilgeaja nüüdseks minetanud?

2 - Elevandiluuranniku talisman Didier Drogba on MM-i mängudes löönud vaid kahel korral väravaraami 384 minuti jooksul, kuid mõlemad löögid on olnud väravad. Seega, lööb harva, aga kui lööb siis tuleb võrgust võtta.

4 – Viimasest viiest MM turniirist, mis on toimunud väljaspool Euroopat, on Prantsusmaa 1/16 finaalis koguni neljal korral kaotanud. Prantsuse koondis on olnud suuresti kriisis tänu konfliktsetele mängijatele, kuid enne algavat turniiri on meeskond justkui rahunenud. Kas seekord jõutakse kaugemale?

5 – Alžeeria pole oma viimases viies MM turniirimängus suutnud väravat lüüa ning on alates sellest 1986. aastal löödud väravast alates sooritanud lausa 71 pealelööki ilma tulemuseta. Samas on Alžeeria selgelt oma regiooni üks tugevamaid esindajaid ning Venemaal, Belgial ja Lõuna-Koreal tuleb vaid loota, et nukker seeria jätkub.

5 – Horvaatia koondis pole suutnud viies oma viimasest seitsmest MM finaalturniiri grupifaasi mängudest väravat lüüa. Brasiillaste vastu avamängus võitu lootes tuleb neil oma krambist üle saada. Imelaps Halilovic jäeti see turniir veel koju, kuid võtmemängijad Modric, Mandzukic ja Rakitic on kindlasti võimelised Brasiilia võrku sahistama.

7 – Holland ei ole oma viimasest 7-st avakohtumisest MM-il kaotanud mitte ühtegi mängu (W5 D2). Hispaanlastel ei saa kindlasti olema lihtne avamäng. Samas on Hispaania ainuke meeskond kes on tulnud maailmameistriks peale grupi avamängu kaotamist (2010, üllatuslikult Šveitsile).

7 – Kameruni jaoks on algav MM juba seitsmes suurturniir, kus osaletakse. Mitte ükski teine Aafrika koondis pole niivõrd mitmele MM-ile veel kvalifitseerunud. Võtmemängija Eto`o jaoks on algav turniir ilmselt ka viimane, kuid käesolev liigahooaeg näitas, et vanas mehes on veel küllaga väravaid.

8 – Kreeka hoidis Euroopa kvalifikatsioonitsükli käigus enim oma väravavõrgu puhtana, lausa 8 mängu ei lastud vastastel ühtegi väravat lüüa. Omaette küsimus on, kas selline spartalik kaitse peab vastu ka Elevandiluuranniku ning Kolumbia ründejõule.

8 – Mitte ükski meeskond ei suutnud lüüa rohkem peaga väravaid MM-i Euroopa kvalifikatsioonitsükli käigus kui Bosnia ja Hertsegoviina 8 väravat. Võtmemängijad Pjanic ja Džeko loodavad kindlasti oma vägevat seeriat jätkata.

8 - Jaapani koondise ründaja Shinji Okazaki oli Aasia kvalifikatsiooniturniiri edukaim väravakütt 8 väravaga. Võtmemängijad Kagawa ja Honda on kindlasti õnnelikud, et lõpuks on meeskond leidnud ka mehe, kes nende keskväljatöö väravateks vormistaks.

8 - Nigeeria pole suutnud oma viimase 8 MM mängu jooksul saavutada võitu (D2 L6), mis on pikim võiduta seeria selle aasta MMi koondiste seas.

10 - Portugali keskpoolik Joao Moutinho andis 10 resultatiivset söötu Euroopa kvalifikatsioonitsükli jooksul, mis on Euroopa koondistest parim tulemus.

10 – Inglismaa on MM finaalturniiridel mänginud rekordilised 10 korda 0-0 viiki. Väravarohkeid mänge võib seega olla liiast loota, kui just neile endile puuri täis ei lööda.

14 – Sakslaste ründaja Miroslav Klose on seni MM finaalturniiridel kokku löönud 14 väravat – ainult Brasiilia legendil Ronaldol on rohkem tabamusi (15). Seega Klosel ja Saksamaal on mille nimel mängida, iseasi palju Mira mänguaega saab.

14 – Alates 1966. aastast on Itaalia koondis lasknud endale lüüa 14 väravat väljaspoolt karistusala, mis on rohkem kui ükski teine koondis. Traditsiooniliselt kaitsest lähtuval koondisel on seega selge nõrk külg ning kindlasti Suarez ja Rooney teevad kauglöögitrenne, et seda nõrkust ära kasutada.

22 – Iraani koondis tegi keskmiselt 22 viga mängus oma kvalifikatsioonitsükli jooksul. See arv on kõige suurem kõigi finaalturniiril osalevate koondiste seas.

24 - Mehhiko koondis on MM finaalturniiridel kaotanud rohkem mänge (24 tükki) kui ükski teine koondis. Mehhiklastel on ka seekord suhteliselt raske alagrupp, kuid võtmemängijad Vela, Chicharito ja Dos Santos on kahtlemata võimelised mehhiklasi edasi vedama.

25% - Uruguay esisnaiper Luis Suarez lõi MM-i kvalifikatsioonitsükli käigus keskmiselt iga neljanda ning Liverpooli eest lõppenud hooajal iga viienda löögiga värava. Vaieldamatult üks maailma ohtlikumaid ründajaid hõõrub kindlasti käsi, et saaks ka Itaalia ning Inglismaa kaitsjate jalad sõlme keerata.

25 – Ghana lõi Aafrika kvalifikatsioonitsükli jooksul 25 väravat, mis oli parim tulemus selle regiooni kvalifikatsioonis. Väravaid seega lüüa osatakse, kuid kas ka piisavalt palju, et jagu saada Saksa masinavärgist ja Portugali tehnikavirtuoosidest?

63% - Hollandi koondis on võitnud 63% oma MM kohtumistest, mis on aset leidnud väljaspool Euroopat. Euroopas on vastav protsent olnud vaid 42%. Tundub, et maadeavastajatele istub džunglis palli tagumine.

114 – Argentiina meeskonnale on MM-idel antud kokku 114 kaarti – rohkem kui ühelegi teisele meeskonnale kogu turniiri ajaloos.