Sevilla võtab koduplatsil vastu Donetski Šahtari, kelle vastu võõrsilt võeti väärtuslik 2:2 viik. Teine Hispaania esindaja Villarreal sõidab aga Anfield Roadile, kus Inglismaa suurklubi Liverpool üritab ebaõnnestunud hooajast päästa, mis päästa annab. Avamängu võitis viimaste sekundite väravast Villarreal 1:0.

Tõenäosus ja koefitsiendid Villarreali poolel

Tänu napile eduseisule on Villarreal ka koefitsientide alusel soosik korduskohtumise eel, hispaanlaste edasipääsu koefitsient on 1.58, Liverpoolil 2.40. Neljapäevase mängu koefitsiendid eelistavad muidugi võõrustajaid — Liverpooli võit on 1.70, Villarreali oma 5.15 ja viik 3.70.

Liverpooli üles-alla kulgenud hooaeg sai järjekordse löögi pühapäeval kui jäädi võõrsil 1:3 alla Swansea Cityle ning pudeneti liigatabelis kaheksandaks. Peatreener Jürgen Klopp saatis platsile mängijaid, kellest mõned olid väikese liialdusega isegi klubi fännidele tundmatud. Inglismaal peetakse endiselt koduliigat pühaks, aga nüüd libisesid eurokohad pea püüdmatusse kaugusse.

Villarreal tegi Hispaania liigas veelgi enam muudatusi — koguni kümme mängijat vahetus euromänguga võrreldes — aga alistas võõrsil Valencia 2:0 ning kindlustas uueks hooajaks UEFA Meistrite Liiga koha. Liverpooli vastu võiduvärava löönud Adrian oli täpne pühapäevalgi.

Tõenäosus, et 0:1 kaotusseis kodus ümber pööratakse ja edasipääs kindlustatakse on 41%. Liverpooli kahjuks räägivad tõsiasjad, et Villarrealil on vaid korra viimase 32 euromängu jooksul jäänud värav löömata, samas kui Pool pole suutnud viimasest viiest kohtumisest neljas väravaarvet avada. Kui panustada, et mõlemad meeskonnad skoorivad, oleks koefitsient 2.05.

Kas tuleb 2007. aasta põnevusdraama kordusetendus?

Sevillas kohtuvad kaks meeskonda, kes hooaega UEFA Meistrite Liigas alustasid. Avamäng Lvivis tõi 2:2 viigi, ehkki mõlemad meeskonnad jõudsid kohtumise jooksul juhtidagi — Sevilla sai 1:0 eduseisu, poolajavileks oli 2:1 peal juba Šahtar ning Kevin Gameiro penalti 82. minutil tõi hispaanlastele väga väärtusliku viigi.

Avamängu arvestades, tasub veelkord meenutada, et nende kahe klubi ainsas eelmises mõõduvõtus 2007. aastal oli korduskohtumise eel sama seis ning meeskonnad pakkusid ühe põnevaima etenduse läbi aegade. Sevilla väravavaht Andres Palop lõi toona normaalaja neljandal lisaminutil 2:2 viigivärava ning hispaanlased said lisaajal 3:2 võidu. Sevilla läks toona lõpuni ehk võitis UEFA karika.

Koefitsiendid räägivad selget keelt — Sevilla on suursoosik. Koduvõidu koefitsient 1.65, Šahtaril 5.00 ja viigilgi 4.10. Edasipääsule panustades on numbrid veel selgemad, Sevillal 1.23, Ukraina klubil 4.30.

Nädalavahetusel sai Sevilla koduliigas võõrsil 0:1 kaotuse Barcelona Espanyolilt, Šahtar aga kogus portsu enesekindlust ja lahinguarme. Nimelt alistati turniiritabeli seisukohalt ebaolulises, aga alati põhimõttelises vastasseisus Kiievi Dinamo 3:0. Samas toimus 80. minutil mängijate vahel massikaklus, mis päädis kolme palluri ja Šahtari peatreeneri Mircea Lucescu eemaldamisega.