Liverpool asus kohtumist juhtima juba neljandal minutil, kui värava lõi Luis Garcia. Seisuga 1:0 kodumeeskonna kasuks ka kohtumine lõppes ja finaali pääses kahe mängu kokkuvõttes Liverpool.

Chelsea peatreener Jose Mourinho ütles kohtumise järel, et parim meeskond kaotas. “Keegi ei tea, kas see oli ikkagi värav. Ma olen väga kurb, et me kaotasime, aga selline on jalgpall. Ma loodan kogu südamest, et Liverpool võidab Meistrite Liiga,” sõnas Mourinho.

Liverpooli juhendaja Rafael Benitez ütles peale mängu, et võidu tõi raske töö. “Ma olen oma mängijate üle uhke. Mängu tempo oli terve 90 minuti jooksul väga kõrge. Chelsea on fantastiline meeskond ja neid võita on raske. Liverpooli fännid aitasid meil selle võiduni jõuda,” sõnas Benitez.

Avakohtumine Londonis Stamford Bridge`il oli lõppenud väravateta viigiga.

Meeskondade koosseisud:
Liverpool: Jerzy Dudek, Steve Finnan, Jamie Carragher, Sami Hyypiä, Djimi Traore, Luis Garcia (83. Antonio Nunez), Dietmar Hamann (72. Harry Kewell), Steven Gerrard, Igor Biscan, John Arne Riise, Milan Baroš (58. Djibril Cisse).

Chelsea: Petr Cech, Geremi (75. Robert Huth), Ricardo Carvalho, John Terry, William Gallas, Tiago (67. Mateja Kezman), Claude Makelele, Frank Lampard, Joe Cole (67. Arjen Robben), Didier Drogba, Eidur Gudjohnsen.

Kolmapäeval kohtuvad teises poolfinaalis PSV Eindhoven ja AC Milan. Viimane võitis avamängu Itaalias 2:0.

Arvamused enne Liverpooli-Chelsea korduskohtumist:

Liverpooli peatreener Rafael Benitez soovitas Chelsea juhendajal Jose Mourinhol ära unustada lootused, et Londoni klubi võidab lisaks Inglismaa meistritiitlile ka UEFA jalgpalli Meistrite Liiga.

“Jose on üks paremaid treenereid ja tal on väga hea meeskond, kuid nad kaotavad teisipäeval,” sõnas Benitez.

“Kindlasti ei ole lihtne Chelseat alistada. Seda võite küsida ka Barcelona ja Bayerni käest. Kuid koduväljakul toetavad meid klubi poolehoidjad ja ma usun, et me suudame võita,” sõnas Liverpooli peatreener BBC Sport`ile.

“Liverpoolil on parimad fännid Inglismaal ja nüüd me peame tõestama, et meie fännid on Euroopa parimad,” lisas Benitez.

Liverpooli kaitsja Jamie Carragheri sõnul oli Chelseal kanda favoriidikoorem, sest nad on kulutanud kahe viimase aastaga uutele mängijatele 213 miljonit naela.

“Samas me aktsepteerime Chelsea saavutusi. Nad võitsid ikkagi Premier League`i, mida on kahtlemata raske võita,” sõnas Carragher.

Mourinho omakorda lükkas favoriidikoorma Liverpooli kaela. “Meie läheme tänaselt kohtumiselt Londonisse tagasi kangelastena, sest me võitsime Inglismaa meistritiitli. Kui aga Liverpool peaks täna välja kukkuma, on nende jaoks kõik lootused kustunud,” sõnas Mourinho.

Chelsea poolkaitsja Frank Lampardi sõnul olid mängijad kohtumise eel väga enesekindlad, sest võitsid just meistritiitli. “Kui tiitli võitmine sind enesekindlamaks ei tee, siis ei tee seda miski.”