"Väljaspool väljakut oleme sõbrad, mängu ajal muidugi mitte. Aga suhtleme teineteisega Facebooki ja Skype'i vahendusel peaaegu iga nädal. Ilmselt viskame veel täna ka sellegi mängu üle nalja," sõnas endine Läti koondise ääremängija Helmanis.

"Saime Bambergi aegadel sõpradeks, sest meid ühendab sarnane mõtteviis ja huumor - see ongi elus kõige tähtsam, kui oskad enda üle naerda. Me mõlemad oleme selles osavad. Suviti üritame ikka teineteisel külas käia - mina Eestis ja tema Riias."

Kaotuste põhjustest rääkides nimetas Helmanis Rocki avaveerandi 10:0 spurti, mis lõi Liepaja rütmi sassi. "Lõpetasime mängu täpselt nii, nagu alustasime. Me ei suutnud seda mängustiili täna murda ega leidnud rünnakul oma tempot. 27-punktiline vahe sellise mängu ja viskeprotsendi juures on isegi hästi," ütles ta.

Helmanis lisas, et Läti meeskond valmistus Balti liiga veerandfinaaliks tõsiselt, kuid korduskohtumiseks tuleb ilmselt veelgi rohkem vastast analüüsida. "Nädal on pikk aeg. Üritame midagi välja mõelda ja Rocki kuidagi üllatada," sõnas ta.