Kohtumise raames korraldab FC Levadia neljanda rahvusvahelise narkomaaniavastase ürituse “Lastele tervis — EI narkootikumidele!”. Ürituse algus on kell 18.00. Pileti hind täiskasvanutele 40 krooni, pensionäridele 20 krooni, lastele — tasuta sissepääs ning rikkalik kingikott.

Väljakukohtunik on Eiko Saar, assistendid Eduard Rõžov ja Jaanus Mutli.

FC Levadia abitreeneri Igor Prinsi mängueelne kommentaar: “Kolmapäevane meistriliiga liidrite kohtumine on mõlemale klubile äärmiselt suure tähtsusega ning kujuneb kindlasti põnevaks ja vaatemänguliseks. FC Flora tegi äsja FC TVMK vastu väga tugeva partii, meie aga ei tohi FC TVMK poolt tehtud vigu korrata. FC Floral on väga palju tasemel mängijaid, erilise hoolega peame takistama Vjatšeslav Zahovaikot. Võidu saavutamiseks peame suutma oma väravavõimalused edukalt realiseerida.

Kuna FC Levadia ja FC Flora mõõduvõtmine toimub suure heategevusürituse “Lastele tervis — EI narkootikumidele!” raames, siis peaksid tribüünid pealtvaatajatest tulvil olema. Rohkearvulise publiku ees on ka mõlemal meeskonnal mõnus mängida.”

Ründaja Vladimir Voskoboikov: “Kohtumine näitab kumb meeskond euromängude eel paremasse vormi on tõusnud. FC Florale annab puhkusejärgne kohtumine FC TVMK-ga kerge eelise. Siiski arvan, et meeskondade võiduvõimalused on võrdsed. Tuleb huvitav ja kaasakiskuv mäng. Loodan, et seda jälgib Kadriorus täismaja publikut!”

XIII vooru mängud teisipäeval, 29. juunil:
kl. 19.00 FC Valga — JK Tulevik Viljandi, Valga linnastaadion.

Kohtunikebrigaad mängul on Hannes Kaasik, Are Habicht ja Hannes Reinvald. Mängukeelu tõttu ei saa FC Valga eest kaasa teha Martin Taska ja Martin Vunk, JK Tulevikul on kaartidega väljas Rain Tölpus.

“Kuna meie põhikoosseisu mängijad olid nädalavahetusel noortekoondisega turniiril, sõltub tulemus suuresti sellest, millises seisus poisid tagasi tulevad,” lausus FC Valga treener Ivo Lehtmets esmaspäeval. “Kui keegi koondisemängudes vigastada ei saanud, siis usun, et esitame Tuleviku vastu väga hea partii.”

“Meeskond on hetkel täbaras olukorras, kuna olulised mängijad on kaartide tõttu väljas. Kõigest hoolimata usun, et mäng tuleb tasavägine ning proovime kindlasti vähemalt punkti võtta,” arvas kaitsja Alo Dupikov.

“Tuleviku jaoks on see väga oluline mäng,” kinnitas viljandlaste peatreener Aivar Lillevere. “Kahjuks on meeskonnas hetkel palju vigastatuid. Kindlasti tuleb mõlemale meeskonnale raske mäng, kuna mõlemal on punkti vaja.”

“Ülioluline mäng mõlemale meeskonnale. Meile tähendaks võit edu tabeliseisus ja ainult võidu peale lähemegi välja,” lubas kaitsja Karl Palatu.

Huvitavaid fakte:
Valga ja Tulevik kohtusid tänavu esmakordselt avavoorus ja siis sai Tulevik 2-0 võidu. Mäng läks kirja küll Viljandi klubi kodumänguna, ent peeti A. Le Coq MiniArenal. Enver Jäägeri 31. minuti väravale lisas Aivar Anniste 71. minutil teise tabamuse 11 meetri karistuslöögist.
· Meistriliiga ajaloos pole Valga veel kunagi Tulevikust jagu saanud. Senipeetud 9 kohtumisest on kolm lõppenud viigiga ja ülejäänud mulkide võiduga. Statistika kodumeeskonna poolt vaadatuna: 9=0+3+6, väravate vahe 5-19.
· Valga on seni “koduväljakul” suutnud lüüa vaid ühe värava ja sellegi mullu A. Le Coq Arena kunstmuruplatsil, nii et Valga linnastaadionil on meeskonnal võimalus teisipäeval väravatearve avada.
· Omavaheliste kohtumiste parimad väravakütid on Enver Jääger ja Marius Dovydenas — mõlemad on löönud Tuleviku kasuks neli väravat. Tänavu Tulevikus palliv Dmitri Ustritski aga on löönud väravaid mõlema meeskonna kasuks.
· Valga on hetkel kaotanud kaheksa kohtumist järjest, mis on tänavuse liiga kehvim seeria. Samas on Valga endiselt Meistriliiga ainus viigita meeskond.
· Tulevik on võiduta viies järjestikuses mängus, ent lõpetas eelmise vooru 0-0 viigiga Lootuse vastu neljamängulise kaotuste seeria.
· Tuleviku väravavaht Pavel Londakul on võimalus tõusta klubi läbi aegade parimaks kollkipriks nullimängude arvestuses, sest hetkel jagab ta esikohta koos Rain Vessenbergi, Ain Tammuse ja Kert Kütiga — kõik neli puurivahti on Tuleviku särgis hoidnud värava puhtana 12 korda.
· Huvitaval kombel hoiab Londak sama rekordit ka FC Valga ajaloos (7 nullimängu) ja Valga tänavune esinumber Jürgen Veber on temast kolme nullimängu kaugusel.
· Tuleviku keskkaitsja Jaanus Sirelit ootab platsilepääsu korral 200. Meistriliiga mäng.

kl. 19.00 FC Lootus Alutaguse — JK Merkuur Tartu, Kohtla-Järve Spordikeskuse staadion.

Kohtunikebrigaad mängul on Margus Kotter, Aivar Gutmann ja Sergei Kuzmitšev. Kummalgi meeskonnal mängukeeluga mängijaid ei ole.

“Meil on palju raskusi koosseisuga. Loodame vaid, et mängu tagajärg meid rahuldab,” sõnas klubi juhataja Sergei Dorofejev. “Merkuuriga mängus meil ei vedanud. Võib-olla saame punkte juurde sellel mängul?” lootis ka FC Lootuse esindaja Oleg Lukjanov.

Vigastustega on kimpus ka JK Merkuur. “Sellest tulenevalt on põhikoosseisus oodata suuri muudatusi,” lausus Sergei Zamogilnõi. “Tuleb raske mäng, aga loodame positiivsele resultaadile.”

Maksim Bazjukin: “Lootus on meie vastu hästi mänginud ja tahab ka seekord näidata head jalgpalli, aga meie tahame samuti võita. Ise tahan lüüa selles mängus värava.”

Huvitavaid fakte:
· Lootuse ja Merkuuri omavaheliste kohtumiste ajalugu piirdub üheainsa, tänavu esimeses voorus peetud kohtumisega, mis Tartu Tamme staadioni kunstmurul mängituna lõppes 1-1 viigiga.


· Mõlemad väravad selles mängus lõid välismaalased, sest venelane Dmitri Jakovlev viis Merkuuri 26. minutil 1-0 juhtima ning ukrainlane Irfan Ametov viigistas kaks minutit enne poolajavilet. Tartlased lõpetasid mängu kümnekesi pärast Siksten Kasimiri eemaldamist 80. minutil.
· Klubid pole omavahel kohtunud ka Eesti karikasarjas, nii leiabki Kohtla-Järvel aset alles teine ametlik mõõduvõtt. Mitteametlikult kohtuti tänavu korra ka hooajaeelses sõprusmängus, kus Merkuur oli 3-1 parem ning Konstantin Karin tegi kübaratriki.
· Merkuur ei suutnud 12. voorus püstitada klubi rekordit ehk mängida kolme järjestikust kaotuseta kohtumist, ent 13. voorus on taas võimalus lüüa üks teine rekord. Nimelt on Merkuuril tänavu tabelis neli võitu ja Lootuse alistamine tähistaks uut rekordit. Eelmine — neli võitu hooajal — pärineb hooajast 1992/93.

· Lootus on võiduta 6 järjestikuses kohtumises, ent klubi rekordist (12) ollakse veel kaugel. Küll on Lootusel võimalik korrata klubi järjestikuste nullimängude rekordit, 0-0 viik Tulevikuga eelmises voorus annab selleks võimaluse, sest kehtiv rekord on 2 järjestikust nullimängu, pärinedes 2000. aastast.

· Päev pärast mängu Lootuse vastu ootab Merkuuri mängija Kaspar Rõivasseppa 22. sünnipäev.