Maardu meeskond kohtus eelmisel kolmapäeval Dublinis Iiri klubiga FC Bohemians ja kaotas 0:3. Maardu klubi esitajad esitasid protesti, kuna väravate ülemõõtmisel selgus, et määrustes ette nähtud 244 cm asemel oli ühe värava kõrgus 237-238 cm.

Protest läks FC Levadiale maksma 500 S^veitsi franki, apellatsioonikaebus maksab ligi kümme korda enam ning selle raha saab FC Levadia tagasi vaid juhul, kui UEFA apellatsioonikomisjon maardulaste protesti rahuldab.

FC Levadia president Viktor Levada ütles ETAle, et peale nõupidamist otsustas FC Levadia siiski apellatsiooni esitada: “Asi pole niivõrd määrusterikkumises, kuivõrd põhimõttes. Asi pole ka rahas, mille me võib-olla kaotame, vaid selles, et jalgpalli reeglid on kõigi jaoks samad ning kellelgi pole lubatud neid muuta.”

Dublinis kohal viibinud FC Levadia asepresident Vladimir Volohhonski lisas: “Esitasime protesti, mis koosnes seitsmest punktist. Meie protesti ei rahuldatud. Võib-olla tahtis UEFA nii kaitsta mängu komissari, inglast Alan Hutchingsi, kes pidas FC Levadia nõudeid põhjendamatuteks?”

“Selline käitumine ei tee kellelegi au. Reeglid on kõigi jaoks ning kellelgi pole õigust neid rikkuda. Ma ei räägi siin mängust, meie meeskond mängis halvasti ja kaotus oli õigustatud. Põhimõtteliselt tuleb aga kehtestatud seadusi austada, olgu siis tegemist jalgpalli või millegi muuga,” sõnas Volohhonski ETAle.

Ärimees Vladimir Volohhonski on endine jalgpallikohtunik, kes aastatel 1989-1991 juhtis ka Eesti NSV jalgpallikohtunike kolleegiumi.

UEFAl on aega apellatsiooni läbivaatamiseks kuni korduskohtumiseni, mis toimub kolmapäeval Tallinnas Lilleküla staadionil.