Vihmasaju tõttu mudamaadluseks kujunenud võistluse avasõidu Eesti esisõitja katkestas.

Muda, muda ja veel kord muda — selliste sõnadega iseloomustas võistlust veebivärav mxlarge.com. 31aastane Leok nõustus öelduga. „Tõeline porikross, kus juhtus igasuguseid asju,” võttis ta ülirasketes tingimustes toimunud võistluse lühidalt kokku.

Neljataktisel Hondal kihutava Leoki sõnul kujunesid kõik sõidud parajaks õnnemänguks.

„Sellistes tingimustes ei pea ise süüdi olema. Piisab, et teisel lööb tsikli risti ja oledki tal otsas. Kui pori sees juba pikali käid, siis juhtrauast enam naljalt kinni ei hoia,” kirjeldas Leok. „[Porine] tsikkel kaalus oma 200 kilo,” sõnas ta.

Leoki kinnitusel oli eessõitja(te)st möödumine väga raske. „Ei saanud eessõitja lähedalegi sõita. Läbi prillide ei näinud peaaegu midagi, kuid ilma oleks võinud pimedaks jääda,” lausus ta.

Kõige paremini kohanes ekstreemsete oludega sakslane Berndt Eckenbach (KTM), kes oli sõitudes vastavalt esimene, teine ja esimene. Teises sõidus napsas võidu tsehh Jiri Cepelak (Honda).

Leok oli avasõidu käigus neljas, paraku tekkisid tema tsiklil tehnilised probleemid. „Tsikkel läks untsu ja ei töötanud enam korralikult. Seetõttu käisin pikali,” tõi ta välja katkestamise põhjuse.

Veelgi halvemini läks 125sel KTMil kihutanud Aigar Leokil, kes oli sunnitud pooleli jätma kaks sõitu. „Kui Aigar poleks kukkunud, oleks ta samuti eesotsas olnud,” kinnitas Avo Leok. „Ajasõidus oli Aigaril parem aeg kui minul,” kiitis ta vennapoega.

Avasõidu seitsmendalt kohalt katkestanud 17aastase noormehe parimaks saavutuseks jäi teises sõidus saavutatud kaheksas koht. Toomas Triisa (KTM) oli teises sõidus kümnes ja kolmandas sõidus kaheksas.

Tõeliselt must päev oli Saksamaa meistrivõistluste üldliidril Pit Beireril (Honda), kelle parimaks jäi kolmandas sõidus saadud neljas koht (kahes esimeses sõidus sakslane kümne parema hulka ei mahtunud).

Enne eeloleval nädalavahetusel toimuvat viimast etappi on Beireril kogutud 248 punkti. Teine on Eckenbach 217, kolmas Cepelak 172 ja neljas Avo Leok 124 punktiga. Tänavu 125 ccm Saksamaa meistriks tulnud Aigar Leok ning Triisa jätkavad teises kümnes.

Samas toimunud 85 ccm Saksamaa meistrivõistluste etapil katkestas võrulane Taavi Nassar mõlemad sõidud ning langes üldkokkuvõttes neljandaks. Meistritiitli pälvis belglane Dennis Verbruggen.

ULIS GUTH
Võrumaa Teataja