"Heino Lill on mees, keda ma väga austan nii treeneri kui inimesena. Kui ma noore mängijana Vilniuse Statybasse sattusin, siis Heino oli minu treeneriks. Ta õpetas mulle mänguliselt palju asju, millele enne ei osanud tähelepanu pöörata. Teda on alati hea meel kohata, isegi kui ta on vastasmeeskonna peatreener," naljatles 2000. aasta Sydney olümpiapronks ja 1999. aasta Euroliiga võitja.

"Eestiga mäng oli meile väga raske psühholoogilises plaanis," meenutas Adomaitis eilset vastasseisu, mille Leedu võitis 82:61. "Pidasime veerandfinaalis Austraaliaga väga pingelise kohtumise, mille võinuks ka võita. Aga kaotasime ja eks kogu meeskonnale oli see valus tagasilöök. Eestiga mängu esimesel veerandajal tegime 7 pallikaotust, mis on lubamatu. Emotsionaalselt oli raske Eestiga mängida," märkis Adomaitis.

Kas eestlaste hulgast hakkas silma ka mõni teravam pliiats? "Kindlasti on Eesti meeskonnas huvitavaid mängijad, eriti number 12 (Toomas Raadik). Tema jäi silma juba meie omavahelises kontrollmängus enne universiaadi. Mõned tüübid on veel, üldiselt viskavad teil kõik kolmest päris hästi. Eestis leidub pea alati häid mängijaid," tegi Adomaitis tunnustava avalduse.

Mängijakarjääri lõpetas Adomaitis 2009. aastal ja alustas seejärel treeneritööd Poola meistriliigas. Kõigepealt abitreeneri ja hiljem peatreenerina. Praegu on ta Vilniuse Lietuvos rytase abitreener.