Dopingupatuste Vene suusatajate Larissa Lazutina ja Olga Danilova advokaat Anatoli Kutšerena ütles kolmapäeval ajakirjanikele, et Lausanne’i spordikohtu 29. novembri otsuses sisalduvad arvukad protsessuaalsed apsud annavad aluse pöörduda Šveitsi ülemkohtusse ning otsuse sisu vaidlustada.

Ühena karjuvatest vigadest nimetas advokaat Danilova ja Lazutina nimede segiajamist. Kohtu otsuses öeldakse, et 30 km distantsi võitis olümpiamängudel Danilova, tegelikult sai kuldmedali sel distantsil hoopis Lazutina.

Vene dopingukomitee esimees Nikolai Durmanov kinnitas omakorda ajakirjanikele, et Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) akrediteeringuta erafirma IDTM, mis kogus dopinguproove mitmetel võistlustel, sealhulgas ka Salt Lake City olümpiamängudel, ei täitnud analüüside transportimise ja säilitamise reegleid.

Muuhulgas kinnitas Durmanov, et 2001. aasta MK-sarja etappidel Lazutinalt ja Danilovalt võetud proove transporditi naisterahva ridikülis, rikkudes vajalikku temperatuurirežiimi.

Samuti leiab dopingukomitee juht, et spordikohtu otsus oli ette valmis, kuna Vene poole argumente 92-leheküljelise otsuse tekstis pole.

Samuti meenutas Durmanov, et 2003. aasta märtsis võetakse vastu Maailma antidopinguagentuuri (WADA) koodeks, mille alusel läheb spordivõistluste kontrolli funktsioon ROK-ilt üle WADA-le. Ametniku arvates viitab see, et ROK ei ole oma ülesannetega laitmatult toime tulnud.

Lausanne’i spordikohus lükkas Lazutina ja Danilova apellatsioonikaebuse tagasi läinud reedel.

ROK võttis darbopoetiini kasutamisega vahele jäänud Vene suusatajatelt ära Salt Lake Citys võidetud olümpiamedalid, Rahvusvaheline Suusaföderatsioon (FIS) diskvalifitseeris nad 2004. aasta 20. veebruarini.